Кметът на Сливен спести от ново кръстовище

Борисов го похвали, че за пръв път на някого му остават пари
Обновена: 2 юни 2019 12:56 | 2 юни 2019 12:45, Камелия Цветанова
75
Кметът на Сливен спести от ново кръстовище
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов посети новото кръговото кръстовище на ул. "Розова долина" в града, за което правителството отпусна над 2 322 000 лв. без ДДС.

Кметът на Сливен Стефан Радев заяви, че 400 000 хиляди лева са спестени от обществената поръчка за кръстовището.

"За първи път някой кмет да спести от ремонти. Останалите пари ще ви ги оставим за детска градина", заяви Бойко Борисов, цитиран от пресслужбата на МС.

Градоначалникът на Сливен подчерта, че без силни финанси няма как да има силни общини.
 
Министър-председателят Бойко Борисов видя и санираните жилищни блокове в кв. "Сини камъни", където има санирани 51 апартамента по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради през миналата година.

"Сега почнаха всички да искат санирането. Когато БСП и ДПС говореха против санирането, вие мълчахте. Сега видяха, че има 3 милиарда лева излишък. Управлява се от добри стопани, затова държавата има излишък", подчерта премиерът Борисов.

Кметът също потвърди, че в града продължава да има голям интерес към програмата за саниране на сгради.

"Всички се надяват да продължи програмата, за да се включат повече, никога не е правена такава голяма инвестиция", допълни още градоначалникът на Сливен.

Санирането продължава и в момента и по друга сграда в квартала, където живеят 230 души. В община Сливен са завършени 18 от одобрените за участие в програмата 51 сгради.
 
Премиерът Борисов видя и обновения парк по поречието на река Асеновска по ул. "Раковски" - "Антим 1" - ул. "Димитър Пехливанов", за чийто пробив правителството отпусна 1,6 милиона лева. С предоставеното от Оперативна програма "Региони в растеж" финансиране в размер на 2,2 млн. лв. са обновени 38 хил. кв. м обществени пространства по двата бряга на р. Асеновска и в ж.к. "Република" в Сливен, които в продължение на години са били изоставени и дори опасни.

Изградени са площадка за управление на детски велосипеди, велосипедни и пешеходни алеи и алея за бягане. Обособени са площадки за деца на различна възраст и с различни видове съоръжения, спортни площадки, фонтан с падаща вода и питейни фонтани. Монтирани са арки, беседки и перголи. Има ново осветление и видеонаблюдение. Районът е озеленен. Обособени са нови паркоместа.
 
Министър-председателят Борисов беше информиран и за ремонта на зала "Асеновец" в града, за който Министерският съвет даде 1,4 милиона лева. Сградата не е обновявана от построяването й през 70-те години.
 
"Над 40 хиляди деца, които никога не са ходили на училище, ги вкарахме в класните стаи. Тази програма работи много добре", заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в ремонтираната детска градина в Сливен.

Учебното заведение се обновява с 1,1 млн. лв. по Оперативна програма "Региони в растеж". В нея има 140 деца и една група за деца със специални потребности. "Обмисляме да направим и безплатна храна за детските градини", допълни още премиерът Борисов пред учителите в детското учебно заведение. От ръководството на детската градина коментираха, че заведението не е ремонтирано от 30 години. Те изразиха задоволството си пред премиера от обновяването на сградата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Никога повече ГРОБ -Ами ,скоро имаше избори , ти къде си бил ?
59
1
 
5
 
! Отговори
Са преди 4 години
И затова 6 месеца след откриването му,го ремонтираха,защото тук-таме се беше поизгубил асфалта!Не,че сега е много добре.
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я Баце ке хапне агне на чеверме в Котел. Каракачанина го приготвил за благодарност че Деса лизбийката лъжкинята и крадлата е пак министърка. Аман от слугинажи и послушници
57
0
 
5
 
! Отговори
akud преди 4 години
а в пазарджик преметнаха Борисов. Борисов обеща на пз кмета да отпусне 10 млн. лева за 1,5 км околовръстно в равното като тепсия поле...............
56
0
 
9
 
! Отговори
ЧЕТИ БИБИ ЧЕТИ! преди 4 години
Живот ли бе да го опишеш?Живот ли бе -- да го разровиш?Разровиш ли го -- ще миришеи ще горчи, като отрова.ТОВА НЕ Е ВИНЕТУ! ТОВА ГО Е КАЗАЛ ПОЕТЪТ И Е ВЯРНО И ЗА ТВОЕТО "БЛАГОДЕНСТВАЩО" УПРАВЛЕНИЕ...
55
0
 
7
 
! Отговори
ЧИТИ БИБИ ЧЕТИ преди 4 години
Живот ли бе да го опишеш?Живот ли бе -- да го разровиш?Разровиш ли го -- ще миришеи ще горчи, като отрова.ТОВА НЕ Е ВИНЕТУ! ТОВА ГО Е КАЗАЛ ПОЕТЪТ И Е ВЯРНО И ЗА ТВОЕТО "БЛАГОДЕНСТВАЩО" УПРАВЛЕНИЕ...
54
0
 
22
 
! Отговори
САМИ ВИЖДАТЕ преди 4 години
УВАЖАЕМИ КОМЕНТИРАЩИ - ЗА "ВСИЧКО" ДАВА ПАРИ БИБИ, АМА САМО НА ФИРМИ НА ГЕРБЕЛАСИ, КОИТО РАЗПРЕДЕЛЯТ ДЯЛОВЕТЕ, А ИКОНОМИКАТА В СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА ДА ПОТЪВА И ХОРАТА ОТ ВСИЧКИ ЕТНОСИ ДА ИМИГРИРАТ В БЕЛИТЕ СТРАНИ!!! ПО СЪЩИЯ НАЧИН БИБИ ДЕЙСТВА В ЦЯЛАТА СТРАНА С ПАРИТЕ И ПРОГРАМИТЕ НА ЕС!!!
53
1
 
18
 
! Отговори
Никога повече ГРОБ преди 4 години
Сакън нищо негативно не пишете за управляващите и партията майка, че веднага ще ви изтрият коментарите нищо, че не съдържат обидни и нецензурни изрази. Явно този ще им дърпа ушите на ***. Та на кое място по свобода на словото бяхме на 18374658365 след Бурунди май или и те са пред нас?
52
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цвъки с асИНСИОрчето го отсвири и сега трябва сам да се рекламира. От избори на избори все по малко му стават гласувачите. Най добре ще се преброят на местните избори когато такива като мен които не сме гласували ще отидем да гласуваме. Тогава ще видим кой колко избиратели има и кой с какви избиратели печлеше досега изборите. Неговите избирачи са една шепа спрямо тези които не гласуваме. Излезнем ли да гласуваме тиквонии велики трябва да се скрие в дълбокото си мазе в Банкя.
51
0
 
14
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
0 0Голям вагабонтин! Аз му отпускам пари за летище, а той строи кръстовище! Незабавна оставка!Ваш: Премиерът-Слънце
50
0
 
10
 
! Отговори
Сливналийка преди 4 години
Не се казва "Розова долина" а "Розова градина" ,преглеждайте си информацията първо!
49
0
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Голям вагабонтин! Аз му отпускам при за летище, а той строи кръстовище! Незабавна оставка!Ваш: Премиерът-Слънце
48
1
 
17
 
! Отговори
Никога повече ГРОБ преди 4 години
Пак питам *** кое е нецензурното, че ми изтри за пореден път коментара? Че този си държи рачичките все в джобовете ли? ТОВА ЛИ ВИ Е СВОБОДАТА НА СЛОВОТО? ЯВНО НЕЩО РАЗБИРАНИЯТА НИ ЗА СВОБОДА НА СЛОВОТО КАРДИНАЛНО СЕ РАЗМИНАВАТ. ВАШИТЕ КРИТЕРИИ СА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ, НО ПОМНЕТЕ, ЧЕ ТЕ СА ДО ВРЕМЕ И КОГАТО ПАДНАТ ВИЕ ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕТЕ. НЕКА ВСИЧКИ ВИ ВИДЯТ КОЛКО СТРУВАТЕ. ЗАСЛУЖАВАТЕ ХОРАТА ДА СПРАТ ДА ВИ ПОСЕЩАВАТ И ЧЕТАТ.
47
0
 
15
 
! Отговори
ВСИЧКО ИМА КАЗВА преди 4 години
БИБИ:------ Изградени са площадка за управление на детски велосипеди, велосипедни и пешеходни алеи и алея за бягане. Обособени са площадки за деца на различна възраст и с различни видове съоръжения, спортни площадки, фонтан с падаща вода и питейни фонтани. Монтирани са арки, беседки и перголи. Има ново осветление и видеонаблюдение. Районът е озеленен. Обособени са нови паркоместа.САМО ДЕТО МАТРЯЛА Е ГЛАДЕН, НЕ МОЖЕ ДА БЯГА, НЯМА ВЕЛОСИПЕДИ, КОЛИ И РОЛЕРИ! А ТО "СТУДЕНА" ВОДА ПИЕ 13 ГОДИНИ ВЕЧЕ
46
0
 
14
 
! Отговори
БИБИ ОБЕЩАВА преди 4 години
ТА ПУШЕК СЕ ВДИГА:----- "Обмисляме да направим и безплатна храна за детските градини", допълни още премиерът Борисов пред учителите в детското учебно заведение.ВСЕ ПАК ОТ ОБЕЩАНИЯ ГЛАВА НЕ БОЛИ!!! А И ЦВЪКИ ГО НЯМА ВЕЧЕ, ЗА ДА МУ НАПОМНЯ....
45
1
 
15
 
! Отговори
БИБИ НАДММИНА ЦВЪКИ преди 4 години
ПО НАДЦВЪКВАНЕ, БРАВО!------- Сега видяха, че има 3 милиарда лева излишък. Управлява се от добри стопани, затова държавата има излишък", подчерта премиерът Борисов.
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Pleshiviq sotajiq, dqsnata raka na doganq !!!!!
43
0
 
17
 
! Отговори
ПОРЕДНИЯТ БИСЕР НА преди 4 години
БИБИО:-------------- "Над 40 хиляди деца, които никога не са ходили на училище, ги вкарахме в класните стаи. Тази програма работи много добре", заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в ремонтираната детска градина в Сливен.САМ Е ОБРИСУВАЛ БЕЗКРАЙНО ТЕЖКАТА СИТУАЦИЯ НА ДЕЦАТА, БРАВО! ОСТАВА БЕНОВСКА, ПОДРОБНО ДА ГО РАЗПИТА, КАК ГИ Е "ВКАРАЛ" В КЛАСНИТЕ СТАИ?
42
0
 
13
 
! Отговори
БИБИ Е ОЩЕ преди 4 години
В АКТИВНАТА ФАЗА НА БИПОЛЯРИЕТО. И ТОВА СТРУВА МНОГО ПО СКЪПО НА ДЪРЖАВАТА ОТ ПОЛАГАЩАТА МУ СЕ КЛИНИЧНА ПЪТЕКА!!!!
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам защо някои отделят герб от бкп. Ми те са прозлязли от тях. Не виждате ли кои са вътре и чии наследници са или тия по-старите какви са били преди 1989?