Калфин за евровота: Хората гласуваха за статуквото

АБВ не успя да намери посланието, призна той
Обновена: 3 юни 2019 23:08 | 3 юни 2019 22:27,
27

"АБВ не успя да намери посланието, с което да достигне до хората. Показателни за това са резултатите от евровота. Българските избиратели гласуваха за запазване на статуквото. За мен ГЕРБ и БСП са впрегнати в един и същи аспект в него, защото колкото и да говорят, че искат да го променят, на практика те са статуквото", коментира пред Bulgaria ON AIR бившият министър на външните работи и евродепутат Ивайло Калфин.

Той допълни още, че премиерът Борисов сякаш е успял да се върне в първите си години на управление, когато е обикалял страната и е прерязвал лентички.

"Това е тактика на предизборната му кампания, която очевидно е печеливша. Министър-председателят изцяло иззе политическата инициатива на БСП. Докато опозицията говореше за миналото, той наблягаше на бъдещето", отбеляза Калфин.

В студиото на "Денят ON AIR" гостът каза, че при местните избори нещата стоят по различен начин, тъй като там вотът до голяма степен се определял от местните власти. При всички случаи обаче разклащане в редиците на БСП щяло да има.

"Не мисля, че Корнелия Нинова би си тръгнала. Тя несъмнено ще иска да се върне обратно на лидерското място в опозицията. Тепърва предстоят кампании между структурите. И ще започнат да се замерват с процедурни и уставни текстове, след което загубилите ще започнат да се оправдават с това как не носят отговорност. Спечелилите пък ще се забъркат в някой нов скандал", отсече още Ивайло Калфин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
кп преди 4 години
ОЩЕ една политическа мар-даили мърдане мога
16
1
 
3
 
! Отговори
БОрисов в Затвора преди 4 години
Борисов е прерязъл лентички на нагло корупционни обекти изградени за над 20 хиляди милиона ограбени от БЪлгарския народ живи кървави лева.Обектите на които е прерязъл лентички носят жестоки разходи за издръжка които също се ограбват от народа.Напомняме че Българите са с най ниски заплати и пенсии в Европа.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВАШЕТО ПОСЛАНИЕ Е ЯСНО . ВИЕ СТЕ ПРЕДАТЕЛИ, БОЯДЖИИ !
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПЪРВО ОБЯСНЕТЕ НА ХОРАТА КАКВО ЗНАЧИ СТАТУКВО..
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха! За "статуквото"? Я пак! В "Ало Танов" кой натиска ББ да не закача Мишо Бирата? А? Какво е казвал Мишо Бирата? "Досега на всички си плащах и не ме закачаха". С кой се снимаше Мишо Бирата? Защо упорито го пришиват на ББ? Кой натисна да изхвърлят дъгокосия журналист от БТВ след разкрия за нечии апартаменти преди години? Години преди сегашния "апартаментгейт"?
12
4
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Не, хорато гласуваха за ГЕРБ, просто защото за момента няма по-добри от тях (освен ако форумните лаладжии не смятат, че БКП или ДПС са по-добър избор).
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Амиии, тебе, Гоце Трите пера и Румен Допълващия фонтани с жълто определено не ви искаме повече! Изобщо!!!
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ още 10 години поне, пък после ще видим. За момента те са единствените, които могат да правят нещо полезно за България...
9
10
 
13
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Бойко реже лентички защото има на какво.А Станишев или *** да отрежат една лентичка.Да не се връщаме назад че ми призлява.
8
5
 
11
 
! Отговори
запознат преди 4 години
посланието ви беше ясно,че сте патерица на диктатора!
7
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво бачка Борисов, бе ***?Гласувате яко за Гроб от психиатриите!
6
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Пардон, сбърка в определението..............не "бавна, но плавна еволюция", а "бавна, плавна и НЕМИНУЕМА деградация"!!!! Или ти не забелязваш деградацията??? Не виждаш ромската наглост и другата битова престъпност, не забелязваш чалгата не само в музиката а и в ЦЯЛАТА КУЛТУРА, не забелязваш деиндустриализацията и пълната липса на професионални кадри?? Не забелязваш пълната слободия в училищата и ниското ниво на обучението? Не забелязваш търговците-лекари, доещи нещастните болни???
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами на хората им омръзна от социалистически революции. И заложиха на бавната но плавна еволюция.
4
2
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Стига глу.пости,малцина отидоха да гласуват,защото отдавна е ясно,че евродупетатите вече са назначени.
3
11
 
6
 
! Отговори
Аноним преди 4 години
Не е в грешния отбор. В АБВ отидоха по-интелигентните бивши комунисти. Р. Петков е по-скоро изключение. АБВ е доста по-близо до това което в Европа наричат социалистическа партия. За разлика от БСП с нейните залитания от крайно ляво (Велизар Енчев) до крайно дясно (Иво Христов).
2
4
 
16
 
! Отговори
ааа преди 4 години
Калфа, Първанката нали пробва големия шлем и резултата е 2-3 милиарда дългове за България. Кога мислиш ще влезе пак в политиката!? То бива простотия, то може, ама чак толкова. Същото е и със Станишката и с БСП. Не били виновни БСП за КТБ, е кой е виновен тогава, като беше техния премиер на власт?
1
4
 
16
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
калфин е опитен политик интелигентен човек и вероятно кадърен но не е ясно защо е в грешния отбор?