БСП vs. Борисов: "За" орязване на партийната субсидия, но не на лев

Соцдепутатите няма да подкрепят предложението на премиера
Обновена: 8 юни 2019 17:21 | 8 юни 2019 17:15, Камелия Цветанова
34
БСП vs. Борисов: "За" орязване на партийната субсидия, но не на лев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националният съвет на БСП прие позиция депутатите от левицата да не подкрепя предложението на ГЕРБ за 1 лев на действителен глас партийна субсидия.

Още по темата
Отчитайки и силните обществени настроения срещу партийното финансиране, Националният съвет на БСП възлага на  парламентарната група да започне експертен и политически дебат за намаляване на субсидията, което да отговаря на гражданските очаквания, без да застрашава функционирането на политическите партии, съобщиха от пресцентъра на партията.
 
За драстичното орязване на субсидиите за партиите се обяви лично премиерът Бойко Борисов. Той обясни, че е взел решението, след като се е наслушал на популизъм от другите партии за намаляване на субсидиите.

Парламентарната комисия по бюджет и финанси дори прие на първо четене поправки в Закона за държавния бюджет, според които от 1 юли партийната субсидия за всеки получен глас ще е само 1 лев, а не както досега 11 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: БСПсубсидиипартии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bsp sa teroristi.
24
2
 
2
 
! Отговори
1 място преди 4 години
1-во място. Йончева е ВИНОВНА, защото според световната банка БЕЗСПОРНО И БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ е държавата с най-висока смъртност в света 17/1000 годишно е България. Това се дължало на поощряване на нестабилност и спиране на Евро фондовете и други благини за усвояване. Дори и световната банка се срамува, защото не показва статистиката след 2010г. При стандартна справка. А данните са за 17/1000 през 2018г. Браво Йончева, добре клатиш България. https://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.CDRT.IN?loca
23
8
 
6
 
! Отговори
За кого да работят? преди 4 години
Обществото субсидира партиите за да провеждат политика, която защитава обществения интерес. Ако субсидията се намали десет пъти, както предлага Бойко, партиите ще трябва да разчитат на спонсори, и тъй като никой не дава пари току така, ще трябва да защитават корпоративни интереси.А за Бойко парите не са проблем. Цецо му е събрал достатъчно суджук за следващите избори, и като остави опозицията без субсидия се надява да спечели служебна победа.Пак номер на банкянски х'трец, както винаги.
22
6
 
9
 
! Отговори
Курнелия е абсурд преди 4 години
*** очевидно(може би без да иска) помага на Борисов, защото тъкмо когато на него започнат да му се клатят краката и се появява тя и започва да плаши хората, че тя може да стане министър председател. Въпреки, че е очевидно, че народа (те и в БСП половината не я искат) никога няма да допусне *** да ръководи България. Това се вижда вече три пъти поред на избори. Не го ли схванахте все още...
21
4
 
2
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До МРАВКА 13 А ти анархия ли предлагаш ? Анархист такъв.Ха, ха..!
20
2
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Студент 2 Как да се издържат от членски внос , като комуниста пари не дава. Я ги вижте на 7-мо число как се редят на огромни опашки в пощите, да си вземат пенсията.Не дават два лева на банкомата , ти предлагаш партия да издържат.
19
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хвала на Борисов! Ха сега да ги видим тия дето искат високи пенсии и т.н кви лъжи ще ни сервират за да оправдаят несъгласието си с предложението на Борисов . БСП може би ще поискат 101 лева.
18
6
 
14
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 4 години
Не ни занимавайте с тези лузъри. Не са мръднали от 1944, нали виждате как действат - пак конгреси, пленуми, комисии и увъртане и умуване, докато се овъргалят в колективната си безотговорност.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партийните субсидии са определени в закона за политическите партии. Как променят субсидиите чрез промените в държавния бюджет?
16
5
 
5
 
! Отговори
Галя преди 4 години
До Пешо ??? Николай Стойнев е много корумпиран и иска пари за свършената работа ???Това е Николай Стойнев плащаш и ти ????
15
5
 
9
 
! Отговори
Шорош преди 4 години
Първо да се забрани чужди фондации да спонсорират български партии.Самият Мутри призна,че немска фондация вече 10 години ги храни.Има видео по случая.Не може да има българска политика от партии,спонсорирани от немски ,френски,руски,пакистански и прочие фондации.
14
2
 
14
 
! Отговори
БСП-то преди 4 години
И защо не искат БСП-то? Ще свърши капачката
13
10
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Кой ще провери Николай Стойнев дясната ръка на Фандъкова как Гепи??? Има ли право на фирма Николай Стойнев ??.Или той е на Фандъкова и Николай Стойнев дясната ръка на Фандъкова Николай Стойнев дясната ръка на Фандъкова Николай Стойнев дясната ръка на Фандъкова Николай Стойнев дясната ръка на Фандъкова ??????.....????
12
4
 
13
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 4 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега *** по унищожаването на БСП е също заръка от Ив.Костов?
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
50 сотинки!
10
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парламентарната група на Герб се влияе от моментните ментални кризи на лидера на партията. Вчера бяха съгласни за 13 лева, след това за 11 лева, днес са съгласни за 1 лев, а утре ще са съгласни за друга сума, която им се посочи от Вожда.
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ах,пиленца.. толкова години далеч от властта,а сега и далеч от парите!Как боли?!
8
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що бе социалисти що не искате да махнете Субсидията ? Нали уж равенство и за народа ?Свикнахте 30 год да си чакате 20 милиона всяка година в касата :) да видят пенсиите макар че те са промири мозъци ..Кото ида стане слепи и глухи.
7
3
 
21
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Хубаво...лошо....Народа каза 1лев.Какво има да умуват партийте. Не го е казал Борисов...Хората не са кйорави и балами....Глас народен,глас божи. Българина знае 2 и 200...нали така.Простирайте се според чергата ...господа социалисти.
6
4
 
9
 
! Отговори
V преди 4 години
Да ....и пенсионерска душманска партия . Като измрат пенсиите да видим кой ще гласува за вас . Хората помнят как им ставахте душмани с разни феодали. Ама феодалите са малко а народа е мнооого повече на брой .Колкото и от нас да унищожите заедно с герб ние пак сме повече от ваще феодали и дебели лилита . герб и бсп са ставали душмани на много хора в името на това едни и същи да са местни феодали ,а на върха на ценностите да стои ДЕБЕЛОЛИЛИЕТО ,като извръщение с труда на хората