Нинова се изложи, пленумът не прие доклада й за вота

Ръководството на БСП понесе остри критики от социалистите
230
Нинова се изложи, пленумът не прие доклада й за вота
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Соцлидерката Корнелия Нинова бе бламирана от червения пленум, който не прие доклада й за представянето на БСП на евроизборите.

Още по темата
Решението е той да бъде доработен за конгреса на 16 юни от идейната комисия, начело с Валери Жаблянов, съобщи "24 часа".

Съставът й обаче бе разширен с Велислава Дърева, Антон Кутев и Ана Пиринска. Пленумът отхвърлил предложението Нинова да оглави работната група, която ще пренаписва отчета. Така на конгреса докладът ще бъде четен от Жаблянов, а не от лидерката, което е безпрецедентно.

Първоначално отчетът е бил изготвен от работна група, но не се харесал на Изпълнителното бюро, което си го пренаписало. Сега обаче ще бъде коригиран отново от комисията.

По-рано на заседанието отчетът и представянето на БСП на евровота били критикувани и от Юрий Асланов, който хвърли оставка от Предизборния щаб.

Остри критики за представянето на БСП на евровота отнесло ръководството. Внесеният от ИБ доклад е изключително дебалансиран - 23 страници резултати и само две страници анализ и оценки, критикувал Георги Пирински. Поставената цел беше победа на ЕИ и предизвикване на предсрочни парламентарни избори и спрямо това трябва да се отчита успех или неуспех, а не къде сме подобрили резултатът в отделни общини, обяснил той.

През 2017 г. не направихме анализ на резултатите - как така загубихме спечелени избори. Сега ситуацията се повтаря и този документ не ни върши работа, критикувал доклада на ИБ и Сергей Станишев. Избори не се печелят или губят за един месец кампания, а за години.

Когато убеждаваш дълго някого, че слънцето е вредно, не можеш после да го накараш да отиде на плаж, обяснил президентът на ПЕС. И попитал как след отрицателната кампания анти-Европа БСП е очаквала активност на изборите. Второ, излизането от парламента също допринесло за сваляне на доверието. И трето - кой ще ти даде властта, когато вътре в партията има остра конфронтация и непримирими противоречия, попитал Станишев. Дълбочината на анализа е необходима не, за да вземаме главата на някого, а за да не повторим същите грешки, допълнил той. И критикувал, че от 3 г. се подменя стила и идеологията на партията.

В същия дух било и изказването на Лъчезар Костов. От три години ни обясняват че сме лошата вътрешна опозиция и пречим на председателката. Дискусията в партията е остра и недопустима. Правилата в партията се нарушават редовно от ръководството, заявил той несъгласието си със стила на ръководството. Изборите показаха, че опитите да сме ГЕРБ номер две, потвърждават, че историята се повтаря като фарс, коментирал Костов и обвинил ръководството в умишлено съсипване на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
4
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До *** - ликвидира, Анонимен 190 и т.н. : Поредните т'ролски г'лупости.А и самото заглавие е спекулация. Доклада не е на Корнелия Нинова, а на изпълнителното бюро на БСП. Да, доработен и следва три дена т'ролска тумба-люмба с всякакви г'лупости като коментари.
178
3
 
9
 
! Отговори
Курнелия - ликвидира преди 4 години
*** е майстор единствено само по "ликвидацията "!Квото е пипнала до днес-все е било ликвидирано!- Техноимпекс- Булгартабак- НЕК......и т. н.!Следва БСП и България!!!!Ще допуснем ли отново това?
177
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Основната грешка на другарката Нинова беше че не успя да върне името на партията на БКП. Ако беше направила това сега нямаше да и искат оставката а другарите щяха да се борят за възстановяване на член 1 на живковата конституция и възстановяване на слънцето и въздуха за България вечната дружба с Русия.
176
8
 
3
 
! Отговори
Време за промяна преди 4 години
До *** е абсурд: Абсурд са спекулациите на псевдо-анализатори като теб, че Бойко е единствен и незаменим, и избирателите ще търпят него и крадливата му дружинка вечно. Няма вечни управляващи и вечна опозиция. На последните избори с пиар за държавна сметка и с рязане на ленти в последната седмица Бойко успя да ги спаси от загуба. Да видим докога. Времето му изтича.
175
2
 
10
 
! Отговори
Курнелия е абсурд преди 4 години
*** очевидно(може би без да иска) помага на Борисов, защото тъкмо когато на него започнат да му се клатят краката и се появява тя и започва да плаши хората, че тя може да стане министър председател. Въпреки, че е очевидно, че народа (те и в БСП половината не я искат) никога няма да допусне *** да ръководи България. Това се вижда вече три пъти поред на избори. Не го ли схванахте все още...
174
7
 
3
 
! Отговори
Нищо не е приключило преди 4 години
До TT: Надявай се. И Бойко се надява, но напразно. Иде икономическа криза и той, въпреки пожарникарското си образование, го знае и вече сигурно се замисля кога за трети път да се изнесе по терлици от Министерския съвет. Разединените патриоти са пред разпад, Марешки е тантел-марка, а Доган вече получи ТЕЦ Варна и Бойко не му е особено нужен. Тежки времена.
173
1
 
9
 
! Отговори
Ю кортес преди 4 години
Тия са пълен фалш
172
1
 
11
 
! Отговори
TT преди 4 години
До Време е за промяна -Под мъдрото ръководство на другарката Нинова скоро от БСП ще остане само споменът за кебапчетата ядени на Бузлуджа
171
11
 
3
 
! Отговори
Време е за промяна преди 4 години
До Бсп са гадове: Ти си елементарен драги, повтаряй си го сто пъти, хиляда пъти та дано поумнееш. А за младите хора не бери грижа. Те ще оттърват България от Бойко и цялата крадлива гербаджийска дружинка. Времето им изтича.
170
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
178- ЗАЩОТО Е СОЦИАЛИСТ И Е МИЛИОНЕР НО СОЦИАЛИСТ, ТЯ И ХИЛЯДИТЕ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ МИЛИНЕРИ ОЛИГАРСИ СА СОЦИАЛИСТИ, ЗАЩОТО "ТАА ПАРТИА Е НА ДЕДА МИ"- НЕМА ВТОРИ КАТО ТИА ТАКА АКТИВНО ДА СЕ БОРЯТ ЗА ДОБРОТО НА БЕДНИТЕ И ОНЕПРАВДАНИТЕ ТЕХЕН ДЕВИЗ Е - РАВЕНСТВО, БРАТСТВО, СВОБОДА.
169
9
 
1
 
! Отговори
Пак копи/пейст преди 4 години
До ***-съмнителна: Пак ли ти с този копи-пейст. Това с приватизацията на Техноимпекс е толкова изтъркано, безброй пъти публикувано от гербаджийски т'ролове че вече не си струва копи/пайста. В приватизацията на Техноимпекс са участвали двама зам. министри на Иван Костов. Корнелия Нинова отдавна е продала през фондовата борса акциите си от Техноимпекс и никакви милиони от тази продажба няма. Ако имаше, гербаджиите в парламента отдавна щяха да бият тъпана за това. Но го оставят на т'роловете.
168
1
 
7
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 4 години
До копи/пейст. Вече съм ти казвал и преди. Това трябва да се повтаря хиляди и ако трябва милиони пъти, за да не се забравя какво представляват БСП. Ще продължиш да го четеш, а и младите също да знаят.
167
2
 
13
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 4 години
Герб и СДС обединени за изборите нанесоха поредната този път най-тежка загуба на Бсп . След оставката на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп следва неизбежното и закономерно свиване на Бсп до маргинална незначителна партия, а това е добре за България...
166
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опозицията е патерица на Бойко,ако Нинова не се справи с положението БСП няма да я има.серГей е агент на ГЕРБ.
165
1
 
13
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 4 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега *** по унищожаването на БСП е също заръка от Ив.Костов?
164
12
 
1
 
! Отговори
Пак копи/пейст преди 4 години
До Бсп са гадове: Кьорфишек приказки. Луд (и гербаджийски ***) умора нямат.
163
0
 
12
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До 173. И ти си написал поредните глу.пости. Ами десетилетия погроми трудно се наваксват за 8 (а не 10) години. И въпреки тези погроми от управленията на БСП сега страната е много по-добре от преди. И стига с тая Румъния, трагични са, но ти взимаш едно парченце от големия пъзел и ни го навираш в очите, защото така ти е удобно,
162
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опозицията в БСП е патерица на ГЕРБ,Нинова,ако не овладее положението с партията е свършено,серГей е агент на Бойко.
161
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как няа да се приватизират на безценица държавни предприятия,като западът назначи Горби в Русия.Лично Шарапов дойде да каже на бай Тош да си подаде оставка.Нашата икономика беше изцяло свързана със сив и нямаше как да не рухне след разпада на ссср.Сега е по-лесно.Не ни дават да имаме икономика и няма какво да губим.Каквото може се доизсмуква от нас.Международно положение,какво да го правиш.
160
2
 
22
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
До 172Я помисли мъничко ГЕРБ ли е виновен за жестоката инфлация през 90-те години за фалита на 16 те банки и кражбата на спестените с много труд пари на хората и какви бяха кредитните милионери избягали в чужбина ,за спрените евро средства ,за приватизираните на безценица държавни предприятия ,които ги взеха според комунистическата терминология "наши хора".Та ако започнеш от нула след 10 години ще си на единица, не на 6