Контра: Субсидията за партиите трябва да се увеличи!

Няма да се реши въпросът с партийното финансиране, смята Георги Киряков
10 юни 2019 13:40,
39

Ще се намали ли субсидията на партиите до левче на глас?
Още по темата

"Разбира се, че няма да се реши въпросът с партийното финансиране. Първо, защото тази субсидия е крайно недостатъчна - стигаме така или иначе до този консенсус. Второ, според мен тя трябва да се увеличи, защото не достигат допълнителните средства, които партиите генерират за финансиране на политическата си и партийната си дейност. Т.е. от една страна членският внос или много трудно се събира, или крайно не достига за финансиране на основни дейности на партиите. Другото е малките дарения, които партиите търсят от хора, рядко имащи възможност да ги направят и обикновено се опира до дарения от отделни физически лица, зад които обаче са скрити партийни интереси“. Това коментира в предаването „Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR политологът Георги Киряков.

Той бе категоричен, че "трябва да има държавно финансиране".

"Трябва да се увеличи субсидията, която е досега 11лв. на глас дотолкова, че да стига за елементарни партийни дейности, административни дейности на партиите, особено на малките, защото големите партии нямат особен проблем с функционирането на партийните си структури, но за малките партии е от ключово важно значение тази субсидия да се запази", каза още той.

Политологът допълни, че според него е грешка, че се премахна субсидията за коалиции, които не са преминали четири процентната бариера на парламентарни избори, защото, в края на краищата тези хора все пак имат някаква подкрепа, която е в рамките между 1% и 4% и трябва да бъдат подпомагани не партиите, а и хората, които гласуват за тях, които са им дали това доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Либертарианците искат държавно финансиране на партиите? Менте либертарианци.
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха смятайте как са раздавани субсидии през последните 30 години тия си мислят, че държавата е хранилка и всеки си прави партии на килограм. Който иска пари ще работи за благото на народа и ще трупа избиратели и ще печели от количеството избиратели 5 млн човека ако дадена партия почне да работи ще получи 2,5 млн звънтящи талера малко ли са ? Субсидията трябва да е 50 стотинки.
9
0
 
23
 
! Отговори
Абе, еййй... преди 4 години
Не стига за рушветите, кебапчета та, къщите за гости, апартаментите и задграничните командировка, бе....КАК, без корупция ше управляваме..??!!?Много рисковано, бе..!!!!
8
0
 
22
 
! Отговори
??? преди 4 години
Човекът е политолог.С две думи:с по-малка субсидия ще умрем от глад.
7
8
 
6
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Така е. Бойко Кратуната не може да живее с 1 лев на глас;))) Ами цялото ОПГ? Абе, как ще се строят палати, къщи за гости? Киряк, като ти гледам кратуната, явно си от тиквените;))) Ти всъщност не знаеш, какво говориш. Ти казваш да закрием партиите, защото пречат на Особата Бойко или всички партии да станат една партия, Партията на Бойко;))) За да не се абят излишно пари за тоя или оня, а Бойко да казва по колко на кой;)))
6
1
 
25
 
! Отговори
В Гърция преди 4 години
. Субсидиите за партиите са 0.5 Евро, в Италия 0.6Там как се оправят. Партиите да се стремят да работят повече за хората и да получават повече гласове на изборите, а не да им се изсипват пари на калпак.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМА ЧАКАЙ БЕ ПИЧ АКО ИЗБЕРЕМ 240 ПАРТИИ ВСЯКА С ПО 1 ДЕПУТАТ ВСИЧКИ ЛИ ЩЕ ГИ СУБСИДИРАМЕ АБЕ ЕЙ АЛОУ Я СЛЕЗТА НА ЗЕМЯТА МАЛКО
4
3
 
24
 
! Отговори
121 преди 4 години
Никой вече не говори за апартаментгейт и другите безобразия на управниците !?Ами защото сътвориха сагата ЕДИН лев и всички се хванаха неволно или умишлено на тази пропагандна въдица на Борисов ! *** бил !И така ще ви работи още много години !Той не е чувал за доминантната възбуда , но стига до нея благодарение на гения на посредствеността !
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко партии има в БГ на 5 млн население и колко партии има в Германия на 83 млн население ? Въпроса не е във парите а във системата. Още с регистрането на партия трябва да се знае каква е тая партия и как смята да се финансира и кой я финансира и да плаща данъци в Сметната палата. Не е морално партии да влизат във политиката заради получаването на субсидии.
2
14
 
12
 
! Отговори
РЕАЛНОСТ ДНЕС преди 4 години
За да членуваш в Партия трябва да си убеден че ще се промени Нещо .Мисля че Слави Трифонов ще промени нещо и ще вкара в Затвора Престъпниците .
1
1
 
27
 
! Отговори
РЕАЛНОСТ ДНЕС преди 4 години
Партиите в България се финансират от Бюджета на ЕС , всички видяхме Къщи за гости и Концесии . Това се казва Политическа Мафия - по времето на Соца се наричаха Партийци .Нищо не се е променило от тогава .