Политолог: ГЕРБ не може да раздели икономика от политика!

Морал и задръжки в политиката не съществуват
10 юни 2019 18:00,
26

"Морал и задръжки в политиката не съществуват, това не са политически термини“. Това каза политологът д-р Георги Проданов в предаването "Видимо и невидимо" по Bulgaria ON AIR.

"Ако някой може да каже накъде трябва да отидем в политиката, нашата политическа система ще тръгне точно в обратната посока. Защото тя е свикнала да реагира неполитически. Много отдавна партийте са оставени от обществото да се развиват самостоятелно“, посочи политологът.

Още по темата

Георги Проданов коментира, че "тези, които участват в политическите партии, участват от чисто клиентелистки подбуди. В масовия случай, особено при управляващите партии, чиновници се ориентират от една партия към друга. Виждал съм членски карти, на които пише: какви са мотивите да влезете в нашата партия? Отговорът е: искам да бъда назначен там и там“.Той бе категоричен, че "не случайно обвиненията  към политическата класа са свързани с корупцията“. Политологът коментира и темата за това, как биха се променили двете основни партии след изборите и политическите скандали.

Според него, ГЕРБ показа, че може да раздели икономиката от политиката.

"Партията раздели икономическия проблем с къщите за гости по време на кампанията от чисто политическото послание "По-добре да сме ние“. Някъде там се провали БСП. Самите партии успяват за момента да удържат вътрешния баланс“, посочи той.

Георги Проданов прогнозира, че партиите ще продължат да съществутат по същия начин, ако се запазят същите клиентелистки кръгове, същите икономически групи, които ги подкрепят и по същия начин да продължи самата процедура на гласуване. Ако се продават на следващите избори достатъчно гласове, никоя от партиите няма мотив да промени ситуацията“.

Политологът бе категоричен, че "така, както на европейските избори всички спечелиха, така и на местните избори всички ще спечелят. Изборите у нас ще продължат да бъдат функция на разпределение на интереси на икономически зависимости“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
ЙЙЙЙЙЙ!!!!!!! преди 4 години
Защо цяло едно поколение бърка И с Й ? Толкова ли е трудно, или са чатили в часовете по БЕЛ в училище ?????!!!! - ПРИ МНОЖЕСВЕНО ЧИСЛО НЯМА СЪЧЕТАНИЕ ИЙ !!!!ВИНАГИ Е ИИ !!! И още: противоречието между заглавието и същото изречение по-нататък, в текста, е ПЪЛЕН АБСУРД!!!
19
0
 
9
 
! Отговори
Минаващ преди 4 години
Заглавие на статията: "Политолог: ГЕРБ НЕ МОЖЕ да раздели икономика от политика!"Изречение от статията: "Според него, ГЕРБ показа, че МОЖЕ да раздели икономиката от политиката."Последно: ГЕРБ "може" или "не може" да раздели икономиката от политиката, уважаема Боряна?А, да: Имаш и една досадна грешка, която говори много за теб: "Много отдавна партиЙте са оставени от обществото да се развиват самостоятелно... Какво прави това "й" в думата "партиите"???Учете бе, деца! Четете ли си статиите?
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГРОБ е организирана престъпна група за ограбване на народа и пълно ликвидиране на българския етнос!
17
4
 
9
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Двете актуални партии-ДПС и ГЕРБ работят по един и същ бизнес модел-пълно срастване на властта и бизнеса,може да се каже с известен феодален уклон.Доброто старо лобиране е просто смешно,в сравнение с тяхната практика...
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Fake news. Sichkite sa korumpirani i sa za frenskata gilotina....
15
2
 
6
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До 16. На кмета на Горно ***, който е от ГЕРБ, баба му е от Долно *** и е била омъжена за бай Грую от село Кълчища, който е съпартиец на Стамболийски. И затова са се оплели едни страшни връзки и понеже сега Мозер е с Бойко, затова и този е станал кмет на Горно ***.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13. Не е партийна, а персийска династия. Родата на Деница произхожда от Кир Велики и затова сега й излизат кирливите ризи. Тццц, къде ви намират такива олиго.френи по сайтовете?
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според източници на BIG5 от средите на ГЕРБ не Цветан Цветанов, а скрит от широката публика ГЕРБ-аджия на име Пламен Тачев Петров, един от най-тихите народни представители, но пък в 4 поредни Народни събрания, е Кралята на имотите в партията на властта. Той шеф на ГЕРБ в Червен бряг, строителен предприемач, според официална справка в сайта на управляващата партия. Сега чудите ли се защо главният архитект на София дойде баш от Червен бряг? А защо местният кмет, пак от ГЕРБ, е сред най-ощастливените с пари за саниране, които върти през приятелски кръг, докато преследва разкрилия го разследващ жу
12
2
 
6
 
! Отговори
Как да ги раздели! преди 4 години
Нали ако ги раздели няма да има от къде да краде!
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партийна династия стои зад новата шефка на премиерския кабинет Деница Желева. Не е ясно дали тесните роднински връзки предхождат назначението, но неин баща е бившият шеф на Горското стопанство в Бургас Румен Желев, който беше и депутат в НС от листата на ГЕРБ. Именно той е смятан за чадър на дървената мафия.
10
10
 
2
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Уууу, трият коментари. Защо бе, червен дру.бг? Пак за 11. А бе, червен ***, виж си тъ.пия коментар. Значи и аз мога да пиша, каквото си искам, ***.
9
5
 
8
 
! Отговори
до Винету преди 4 години
Ало индианец я се омитай в резервата не си ти тоя който ще нареждаш кой какво да мисли и коментира.
8
7
 
6
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 4 години
До просото. Ехей, по-полека, ще получиш удар. Забърши си пяната от устата, купи си повечко салфетки и бъди готов да се забърсваш и на следващите избори. Да та *** в червения ***.
7
10
 
4
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До 2 червен анонимник. А ти кой си? И от какво отбираш, та се плюнчиш тук?
6
9
 
4
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
Ами че двете неща са много, ама много свързани бе, червен кютук. Къде ги вадят такива?
5
4
 
6
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
А ти кой си бе, невзрачен политолог? И как реши, че ти си наясно с нещата?
4
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е да то червените каскети кога са имали морал?
3
7
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
така е,Анонимен!..Гробарето и на две магарета НЕ могат да разделят сламата,ДОРИ И ДА СА "ГЕРБОмагарета"!!!!!!..А човека горе говори за ИКОНОМИКА и ПОЛИТИКА!...За гробарето,той им говори на китайски.НИТО РАЗБИРАТ,НИТО ГИ ИНТЕРЕСУВА,ВАЖНО Е УСВОЯВАНЕТО!!!!!Да живей Банкянската Тиква и ДЕРИВАТИТЕ,гравитиращи около него!!!Слава на нашия Пръв Държавен и Партиен ръководител-другаря "Бойко М. Бориссоф",ТИТАНА НА МИСЪЛТА И БАЩА НА българската демокрация!хип хип,ура!
2
8
 
11
 
! Отговори
Популитолог преди 4 години
Но все пак могат да разделят кратуни от тикви.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този не бях го чувал,ама като му чета излиянията,разбирам защо нищо не разбират нито от изборна социология,политология и икономика.Всичките са сякаш събрани от контейнерите..