Борисов с влака трака-трака... над час по-малко път до Пловдив

Провери как върви изграждането на нова линия София-Елин Пелин
Обновена: 11 юни 2019 12:02 | 11 юни 2019 12:02, Камелия Цветанова
43
Борисов с влака трака-трака... над час по-малко път до Пловдив
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов пак подкара джипа. Този път провери полагането на нов железен път по отсечката София-Елин Пелин. Заедно с него се повозиха с министъра на транспорта Росен Желязков, на финансите Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев, съобщиха от правителствената информационна служба.

Железопътната отсечка София-Елин Пелин е част от жп линията София-Пловдив.

С изграждането на този и другите участъци ще се постигне намаляване на времето за пътуване между София и Пловдив до 1 час и 10 минути.

Също така ще се създаде възможност придвижването на хората от крайградските зони към София и обратно да се поеме от жп транспорт в тясна връзка с градския транспорт, основно метрото.

Това ще даде удобна алтернатива на над 3000 човека от Елин Пелин, Казичене, Искър и др., които ежедневно пътуват с автомобилите си към София. 

При изпълнението на проекта ще бъдат реконструирани 6 броя мостове, ще се премахнат прелези и на тяхно място ще се построят 17 броя нови надлези и подлези. В 6 гари ще се модернизират пероните за улеснен достъп на гражданите и лицата с намалена подвижност. Проектът се финансира по Механизма за Свързана Европа и е на обща стойност 133 млн. лв., от които 113 млн. лв. безвъзмездна помощ от ЕС и 20 млн. лв. национално съфинансиране.

В строителството  на трасето са ангажирани 6-7000 души, стана ясно от думите на транспортния министър Росен Желязков. След завършването на отсечката влаковете по нея ще се движат със 160-200 км/ч. В този програмен период се работи по рехабилитацията на 30 жп гари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващия път ще инспектира ЛУНА - ПАРК
37
0
 
8
 
! Отговори
чака калодки преди 4 години
Щом е така, да му връчат и чукчето с дългата дръжка........да проверява.
36
0
 
16
 
! Отговори
Joko преди 4 години
160 км/час, ама след 100 г. Сегашният подвижен състав на БДЖ-то ще се разпадне при тази скорост !
35
0
 
10
 
! Отговори
V преди 4 години
Хората правят високоскоростни влакове ,а ние още трака трак на дизел да има кво да се краде ,щото иначе никой няма да се хване да бачка :) Влаковете развиват 450 км. и не са дизел .Много удобно щяло да бъде за фалиралото жп .Дето ние го издържаме .И кво софианци ще ходят на работа в Пловдив или обратното ???
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До чичо ГошоПоръчали са му и специален ф 16 за да обикаля страната.
33
1
 
16
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
След джипа и влака,очаквам Бойко да се качи на кораб.Бат Бойко,тия "ходенета"при простия народец няма да ти помогнат!За да ти повярват хората,трябва да вкараш в затвора повече от половината ГЕРБ!За Нинова проблема също е много голям,докато не разкара старите муцуни които ни натрапиха режисирания от САЩ преход!Да не забравим и слугата Горби!
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Старият машинистМрежа няма да помогне. Бързо трасе високо на мостове както е на Витиня за да не пресичат животни и коли. Ще са нужни поне 20 -30 милиарда евро от границата на Сърбия до Турция.
31
0
 
19
 
! Отговори
Старият машинист преди 4 години
ТРАСЕТО от София до Пловдив ще трябва да бъде оградено с телена мрежа, както е на магистралите. Освен това, трябва да се премахнат всички ЖП прелези. Там, където трасето преминава през или близо до населени места е още по-сложно. При скорост 200 км/ч има голяма вероятност да стават инциденти по трасето, защото българинът е недисциплиниран.
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това "с до 1 час и 10 минути" ми напомня за времето когато работех в един магазин за мебели където имаше отстъпки "до 70%" а реално имаше 1 нещо намалено на 70% дето беше залежало и останалите намаления бяха с по 10-15%.
29
7
 
25
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Ей така ли един смел психиатър не се намери,да каже на всеослушание,какви са му точно проблемите на другаря Борисов!Неизживяно детството,нещо по сериозно ли е?!Държавата буквално се сгромолясва,а той или с джипа си фърка или влак кара.....Е да ние имаме пари и сме по почивки ,какво му обръщаме внимание.!!!
28
2
 
11
 
! Отговори
манолов преди 4 години
До бай хсега София Пловдив е 3часа и половина с бърз влак
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво ни дават това все едно преди нищо не се е строило и хората са живели в колиби!
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правят ама само около София и метрото. а останалите кръгла нула. Видин и Монтана нямат линия към Плевен и са откъснати на Петрохан и имат повече трафик към Румъния отколкото България. Постоянно се отлага и все няма пари.
25
4
 
20
 
! Отговори
Поли преди 4 години
А министърът уточни ли в кой век по-точно ще стигаме за 1 ч., че нещо за да стане това първо необходимо условие е да има влакове, които да развиват такава скрост, щото нова поръчка за закупуване не е организирана, а старата я прекрати
24
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази екстра за гетото ли е ,г-н Борисов?Само те се шляят по цял ден!
23
7
 
10
 
! Отговори
бай х преди 4 години
пооосмали ...., сега София Пловдив с бърз влак е 2 часакато намалим 1,10 минути след ремонта /според винету/ за 50 минути София Пловдив ???
22
7
 
19
 
! Отговори
ван дог - 5 конгрес преди 4 години
На фасадата на ТКЗС имаше подобно пано - Първият секретар на БКП сред трудовите маси!
21
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та,кои са тия влакове,дето ще пътуват с 200 км.в час?
20
4
 
17
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
113 милиона безвъзмездно от Европа, милиарди годишно при бг вноска около 450 мил евра. Големи тарикати сме ей! И колкото повече европейски пари се наливат и крадат, толкова повече *** се отдалечава от цивилизацията. Само ако знаехме евро избирателите пълния размер на кражбите от тези пари, които идват от данъците им, не десни популисти, а ултра десни ще почват да избират, че да излязат от ЕС. Тогава би лъснал ганьовия гол ***, кьочината ще заприлича на Хаити или Хондурас.
19
5
 
35
 
! Отговори
Престъпника от Банкя преди 4 години
кво проверява тоя ***?? Що не проверява Граф Игнатиев, който подопечната му Джи пи Груп съсипа и окраде 22 милиона??