Доклад: Децата в КНДР са принудени да гледат публични екзекуции

Семействата на осъдените на смърт също били принудени да гледат
Обновена: 11 юни 2019 13:27 | 11 юни 2019 13:24,
148
Доклад: Децата в КНДР са принудени да гледат публични екзекуции
Снимка: Reuters

Работна група, интервюирала 610 изменници на режима в Северна Корея за 4 години, състави доклад, документиращ десетилетия, белязани от убийства в страната за престъпления от кражба на крава до гледане на южнокорейска телевизия, пише BBC.

Публичните екзекуции се състояли в близост до реки, полета, пазари, училища и спортни площадки, коментират от работната група.

Още по темата

Тълпи от над 1 000 души се събирали да наблюдават убийствата.

Според доклада членове на семействата на осъдените на смърт, дори и деца, са принуждавани да гледат как убиват техни роднини. Телата на екзекутираните, както и мястото, където се погребват, рядко се споделяли на близките им.

Най-малкият свидетел на подобна гледка е било 7-годишно дете.

Някои от публичните екзекуции са се състояли по затвори и трудови лагери, където обвинените в политически престъпления са принудени да работят като миньори и секачи.

КНДР призова САЩ да се откажат от враждебната си политика

Свидетели споделят, че министерски служител се обърнал към тъплата при едно от тези публични убийства и извикал: "Това може да се случи и на вас".

В доклада се посочва още, че екзекуциите са „основен метод за засилване на страха и възпирането на гражданите да се включват в нежелани от режима дейности“.

По-голямата част от убийствата стават след заповед за разстрел, твърдят изменници на Пхенян. Той най-често включвал три изстрела в различните кръгове на тялото на осъдения на смърт.

Някои от интервюираните посочват случаи, при които екзекуторите изглеждали дори пияни. „Това е, защото извършването на убийство е много трудно емоционално“, обясни един от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
5
 
! Отговори
минувач преди 4 години
Стига се преписвали статии от Ню Йорк Таймс - една от медиите, разпространяваща FAKE NEWS!
103
1
 
8
 
! Отговори
Lan преди 4 години
:) Виж ся 45 г. пропаганда...това пропагандата я различаваме от километри...Ким ще се окаже голям трън в г.за на Тръмпи.
102
1
 
3
 
! Отговори
Вчера пък преди 4 години
Вчера пак ДВ пък описа хубава Хьон и :"Сън" и два други британски вестника - "Дейли мирър" и "Дейли мейл" - съобщават днес, че по заповед на Ким Чен Ун е била извършена зловеща екзекуция. Неназован севернокорейски генерал, обвинен в заговор за държавен преврат, бил хвърлен в басейн с пирани, внесени от Бразилия, като преди това по тялото и крайниците му били нанесени рани с нож. Опа...:)
101
3
 
7
 
! Отговори
дупетат преди 4 години
Защо не гледат гейпаради?
100
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво ме занимавате с тях бре! Вие журналистите по цяла ден ни разказвате някакви криминалнаи истории кой кого *** кой кого убил и ме стресирате... Има си полиция и прокуратура
99
4
 
18
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 4 години
Малък народ, но голям трън в *** на говедарския империализъм.
98
2
 
10
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Айдеее, юруууш на жалките атлантически пропагандо-дезинформационни пасквили. Не им омръзна да пишат глупости и дивотии, но на мас пък съвсем няма да ни омръзне да им се подиграваме на падението и простащините.
97
8
 
3
 
! Отговори
ДО УМНИЦИТЕ ТУК преди 4 години
Отворете уикито, вижте бруто продукта на човек в двете страни и млъкнете.При това Северна Корея е богатата част на полуострова. Мизерия, нищета, геноцид и производство на ментали.Онзи дебелия е удобен инструмент на голямата страна до него, защото от там идва храната и горивото, иначе до сега да са измрели.
96
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Заминавай при великият вожд Ким, Родоотстъпнико."Всеки, който не яде кравешки гомна е родоотстъпник, безценно откровение. Всичките сащофили сте с ментално-мозъчен дефицит.
95
5
 
2
 
! Отговори
хахахаха преди 4 години
изменници на пхенян?! ало, ку-ку? режимът НАСМЕЛ САЩ? алоооо, седма кабина?
94
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма работа е пухкания Ким!!!!Първо ги "екзекутира", после ги възкресява, при това публично!!!Даже дедо ви Тръмп е впечатлен от подобна "Дарба"!-))))))))))
93
3
 
17
 
! Отговори
хах преди 4 години
Наскоро "екзекутиран" държавник го бяха снимали на концерт.
92
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МитевА ти защо не заминеш за САЩ, там нали е много хубаво? Опааа, ама за САЩ трябва виза? А САЩ нали имат договор за безвизов режим с ЕС, ние го спазваме и ги пускаме без визи. САЩ спазват ли го, или за тях България и българите са полу-човеци втора категория и не е нужно да се спазват с тях договори.
91
4
 
19
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Мдам - това е много лошо - не е като да караш деца да гледат гей-паради, нали?
90
13
 
2
 
! Отговори
Митев преди 4 години
До Анонимен Като е така прав ти път . Заминавай при великият вожд Ким, Родоотстъпнико. Ние, как да е, ще се справяме тук!!!
89
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краварсаката политика:1.Нарочват някои.2.Почват да обясняват как никакъв демократ не е.3.Ембарго, санкции.4.Става диктатор.5.Щом е "лош", към него международни закони не се прилагат.6.Нападат го.7.Разграбват страната.8.Започват отново.Така че, "Ким лош" равно на бомби, маже и атомни. Загря ли, билярдна топко?
88
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Да, защото няма какво да изхвърлят там, за КОРЕНИ РОВЯТ! КОРЕНИ!"И за това трябва да бъдат разбомбени с атомно оръжие, мокра американска мечта още от корейската война.Логика, да видиш.
87
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Прочее, има и в Русия...."А в Сащистан няма. И квота за бели в НБА има.Я върви при твоя родител 2.
86
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки един северно-кореец живее много по-добре и на по-висок стандарт от 90% от българите.
85
13
 
6
 
! Отговори
Не! преди 4 години
До АнонименА черни дробчета от новородени папат ли?Има канибализъм, ти да видиш... Прочее, има и в Русия....