Как да разпознаем опит за тероризъм? Решението - обучение!

За Красимир Вълчев трябва да се реагира на всеки един случай
12
Как да разпознаем опит за тероризъм? Решението - обучение!
Снимка: Булфото, архив

Според просветния министър Красимир Вълчев е нужно специално обучение, за да могат хората да разпознават  евентуалните опити за тероризъм.

Още по темата
"Може би е необходимо, за всички ни, да има допълнителни познания, допълнителни обучения, за това как да разпознаваме такива случаи“, коментира той случая с 16-годишния ученик от Пловдив, който беше задържан във връзка с тероризъм.

Министърът отбеляза, че за съжаление, в съвременното общество сме изложени на такива рискове, но хубавото е, че в случая родителите са подали сигнала.

"Трябва да се реагира във всеки един случай, всеки, който забележи, трябва да реагира", заяви образователният министър, цитиран от БТА.

Красимир Вълчев коментира, че "не можем да бъдем всевиждащи, но можем да реагираме на всеки един случай".

Той говори по въпроса за 16-годишния ученик от Пловдив на конференция за дуалното образование.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Да ама министър ММ с правоъгълната глава вече издаде тайната че ще внедрява доносници в училище, които да издават съученици които бият чukuu пред портрета на Румен Радев
11
0
 
6
 
! Отговори
33 преди 4 години
Както върви натоварването на училището с подобни занимания , за ученето почти не остана време . То даже започна да им пречи !
10
0
 
10
 
! Отговори
гд преди 4 години
Аман от *** в тая държава.Малко ли глупости измислиха и сътвориха тия ненормалници от министерството на образованието та сега и тия глупости.Де дърво де , само това ги оправя
9
0
 
11
 
! Отговори
Ще стане като виц преди 4 години
Леле, сега бабите пред блока що будна, гражданска съвест ще проимат
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия насаждат параноя в болното ни общество. Това ли е светлото бъдеще за което ни говорихте и лъгахте цели 30 години. Всеки следи всеки. Психясали параноици преследват параноидни шизофреници вербовани от: ислямска държава, зелените човечета, SS, вежливите човечета, йети и Харун ал Рашид /сещате ли се за този последния от къде е/. Като си създадохте терористи, а сега си ги ловете сами.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега,пренастройваме цялата програмас три часа седмично,превенция натероризма и има ли почва у нас.На първо място - министерски съвет,послепартийните агенции,кметове,нпо и др.Лектори от симеоново.Питам се,товаполирано лице,защо е такова.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма грижи на всеки ъгъл има дюнерджиница.
5
2
 
5
 
! Отговори
Идея преди 4 години
идея - сложете една гореща телефонна линия и по един дежурен офис в областните градове. Всеки, който има подозрения да ходи да си разкаже. И назначете на работа психиатри. Така ще решим поне проблема с халтавите, които се разхождат по улиците и тормозят де що има фирма по пътя им
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ли ти е светлото бъдеще, да се озъртаме за терористи и да живеем в страх ? Де, оставка де.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Било нужно обучение за да може нормален индивид да знае, че да правиш бомби с цел да убиваш е престъпление.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато някое изкукало 16-годишно хлапе тръгне да прави бомби - това е тероризъм. Когато обаче група самозабравили се тийнейджъри хванат и пребият до смърт някакъв друг ученик - това вече не е тероризъм.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз прилича на Столтенберг.