Медсестри протестират и в София, готови са за стачки

Отново се заговори за упражняван натиск
12 юни 2019 18:10,
15

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Медицински сестри се събраха пред столичната болница Аджибадем Сити Клиник Токуда, за да поискат по-високо заплащане и по-добри условия на труд.

Както при вчерашния протест в Стара Загора и днес се заговори за натиск, оказван на мединските сестри от страна на директори на частни и държавни болници заради участието им в подобни прояви на недоволство, съобщава Дарик.

Още по темата

Подкрепа за медиците изрази отново и омбудсманът Мая Манолова, която призова здравния министър Кирил Ананиев вместо да изпраща отворени писма до нея, да попита болничните директори защо отказват натиск върху протестиращите медицински сестри.

Думите й са по повод позицията на здравния министър, че с подкрепата си за протеста, омбудсманът създава хаос и напрежение в системата.

"Няма да ви оставя на мира, господин Ананиев, може да сте сигурен в това", категорична е Манолова.

Недоволните медицински сестри са единодушни, че, ако не бъдат чути, ще последват ефективни стачни действия в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Трябва ли подкрепа? преди 4 години
До Няма ли: Ако медицинските сестри са можели да си решат проблемите на масата на преговорите, сигурно щяха да го направят. Но диалога нещо не върви. Трябва ли да им се окаже подкрепа? Сигурно трябва, без медицински сестри не може да функционира никоя болница.И като е така, трябва ли да хвърлиш малко кал (а и други преди теб) по Манолова, затова че е отишла да ги подкрепи? Сигурно трябва, защото вече има такава опорна точка за гербаржийските т'ролове.
6
1
 
12
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Щом и майчето е там работата е ясна!!!
5
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в много държави търсят български медсестри, е, има и условия на които трябва да отговарят - език, трябва да се работи, кафе, пазар и приказки през работно време НЕ! ако някоя от протестиращите отговаря на изискванията, няма да я спираме. ама така като ги гледам..........
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Във всяка манджа мерудия"- не че нещо ще свърши. А *** да се покажем. Малко на слънце.
3
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тази главната протестърка от Токуда що не си каже заплатата, кат не и харесва чао, ще вземат друга веднага частниците, да учи немски и да заминава. Пазар на труда .
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли достатъчно банани и тоалетна хартия в магазина, преди малко минах имаш много банани и тоалетна хартия за какво протестират.
1
4
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
От тия хоспитъли Ажибдадем и Токуда Клиник Корпорейшън крадат парите на систърите.