Щом парите идват от данъкоплатеца – той трябва да живее нормално

Има западни модели от които да се учим
12 юни 2019 22:27, Нели Христова
21
Щом парите идват от данъкоплатеца – той трябва да живее нормално
Снимка: Bulgaria ON AIR

3743 гледания   |  Още видео

"Воля" винаги е била с много ясна и последователна позиция", заяви депутатът Елена Аксиева в студиото на Bulgaria ON AIR. По думите й, "Воля" е била единствената опозиционна партия, която подкрепи волята на народа субсидията ад бъде намалена. На рефелендума гласуваха близо 2 млн. българи.

 Според нея с високите субсидии няма да се спре порочната практика "обръчи от фирми на партии".

"Има много западни модели - както европейски, така и американски, от които да се поучим. Като един закон за лобизма, който да бъде изготвен и всичко това да бъде регламентирано и ясно", обясни народният представител от "Воля" пред Bulgaria ON AIR.

Според нея дори с по-малко средства, когато човек работи и помага на хората, те му гласуват доверие.

Аксиева е на мнение, че щом парите, които се дават на партиите идват от данъкоплатеца, политиците трябва да правят така, че народът да се чувства добре и да живее нормално.

Според нея резултатът на "Воля" на евроизборите у нас е породен от ниската избирателна активност. Партията на Веселин Марешки не успя да вкара в Европейския парламент нито един от своите кандидати.


21
Още от Политика
Премиерски юбилей: Бойко Борисов рожденик, става на 60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Може и с дарения

Дарения може само от частни лица, не "физически", защото физически лица са и едноличните търговци. В ЗПП точно и ясно е написано как се финансират партиите! На първо място е членският внос. Много ми е интересно, като си попълват отчетите за Сметната палата, какви суми попълват на този ред?
Да си правят сметката! За партийна работа ще им стигат лихвите от депозита на субсидията, останалото им е за лично ползване
19
1
 
3
 
! Отговори
Политика без пари? преди 6 дни
До Анонимен 17: За една минута клип телевизиите искат по 5 хиляди лева, че и повече. Несъвместими ли са политиката и парите? Никак даже.
Но Бойко може и без пари. Преди изборите една седмица ряза ленти и прави пиар по телевизиите, и то без тва ма му струва и една стотинка. Напредничав гербаджийски опит. А опозицията да се оправя с членски внос. Защо не? Те ти и демокрация от гербаджийски тип.
18
1
 
2
 
! Отговори
Може и с дарения преди 6 дни
Партиите могат да се финансират изцяло от дарения. Но трябва да се премахне забраната стопански субекти (т.е. фирми) да могат да субсидират партии. Така се прави в САЩ например. И при тях има контрол и всичко трябва да е прозрачно. Е, така се получават корпоративни зависимости, но се спестяват държавни пари. Нека законодателите решат.
Но идеята на Бойко е друга - хем да няма държавна субсидия, хем да не се разрешават дарения от фирми. Така всичко ще става под масата. Или с дарения от клошари.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Парите и политиката са несъвместими.Когато в политиката има пари,няма политика .А когато при парите има политика,няма нито политика нито пари.Има само забогатели политици.Иедин лев на глас им е много на партийте.Като са партийни "другаре" да се самоиздържат от членски внос и който крадене или излъже веднага на въже.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ДС

Ако всички разсъждават така, пак ще го докараме до БКП - една партия, един народ, един водач. Впрочем, почти сме го докарали. Народе???
15
1
 
2
 
! Отговори
Разумен преди 1 седмица
И двете дядо Попе!
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 11

Не, това е народ който обича себе си. Политиците само идват от съответния народ чрез гласуване, чрез избори. Те не са му наложени от някакъв особен вид извънземни. Така че, ако не сте доволни от начина по който живеете - сърдете се на себе си.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абсолютно всички политици са ОПГ за ограбване на народа!
12
0
 
30
 
! Отговори
ДС преди 1 седмица
Малките партии, така и не разбраха, че тези, които са гласували за тях можеха и за големите да гласуват. Но са избрали тях. Тоест те не искат малките да се коалират с големите.
11
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българският народ докато не си поиска правата и стандарта няма да получи нищо.Излишъкът в бюдж.трябва да се харчи за народа, За да може този народ да си седи в държавата и да живее достойно.Да се създаде фонд за подпомагане на млади семейства с безлихвени кредити за жилище. Така хората ще останат и ще работят в Бг.
10
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Чехия например за 2018 имат голям бюдж.излишък и правителството е взело решение да повиши пенсии и заплати с 4.6%.
В момента средната запл.за Чехия е 1200 евро а, в Прага и окръга е 1550 евро. Чехия догодина ще задмине Италия и Испания по стандарт на живот.Ето това е правителство което мисли и обича народа си. Нашите гледат да похарчат излишъка за проекти от които те вече са си лапнали процентите а,парите са НАШИ! Ние ги плащаме за нашето благо а
9
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя пък го колонизирали от запад. Ами направи си сам самолети ве. Направи си сам промишленост , направи си сам пари ...седиш 200 год бай ганьо после някой го колонизирал. Ти сам св колонизираш, защото нямаш потенциал за друго. Имаш злато неможеш да го извадиш , имаш петрол и него неможеш , имаш аец беше пред фалит преди западните компании постоянно прекъсване на тока , слабо напрежение ...Нищо неможем сами. Освен да блеемм по форумите беее беее
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Партиите много разбират от икономика, бизнес. Нека си образуват едно АД и да бичат частно и да прилагат незаменимите си знания, блестящи идеи и визия в това проспериращо предприятие, вместо да ги хабят по телевизиите и да ги пробутват на народа. Пак ще станат милионери, ако могат.
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Данъкоплатецът трябва да осигури охолен живот на партиите. Да се дуят и обикалят телевизиите със самочувствие и пълни джобове. Да си хванат по един олигарх да ги издържа, както заплашват. Като ромите са, няма разлика. Щели да крадат, ако нямало субсидии и помощи.
6
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен

Западният модел е икономическо поробване на малките народи.
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Западният модел работи заради военната сила. За бедните без армия, западният модел носи само още бедност и санкции.
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен

30 депутата е оптимален вариант макар че са доста ако сравним с ЕС са само 17.
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Би трябвало и депутатите да понамалеят, още повече като се вземе предвид обстоятелството, че непрестанно отсъстват... Това е професия като всяка друга и хората, които я практикуват, се нуждаят от приличен имидж, за да могат да си намерят работа и след края на мандата си.
2
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Западният модел работи само с 300 години колонизация и когато държиш капиталите, иначе се получава мизерия като България, Нигерия, Чили, Панама, Хондурас и навсякъде по света където има демокрация и западен капитализъм, с изключение само на няколко държави.
1
2
 
18
 
! Отговори
Стамат преди 1 седмица
"Има западни модели от които да се учим"
Амчи учете се... На поклонничество пред рогатия!