Премиерски юбилей: Бойко Борисов рожденик, става на 60

От години отдаден на политиката, почивката му – тенис, футбол и двамата му внука
13 юни 2019 07:00, Красимир Ангелов
304

Снимка: Правителствена пресслужба

На днешния 13 юни премиерът на България Бойко Борисов празнува своя 60-годишен юбилей. Роден през 1959 година в Банкя, баща му е служител в Софийско градско управление на МВР, а майка му начална учителка. Бъдещият политик има сестра Красимира, която е лекар.

Борисов завършва школата на МВР в Симеоново специалност "Противопожарна охрана".

След години в пожарната, в началото на демокрацията той започва охранителен бизнес, а по времето на кабинета на Симеон Сакскобургготски става главен секретар на МВР. Това става на 1 септември 2001 година с указ на президента Петър Стоянов, а самият Борисов е повишен в звание "полковник" от МВР. След встъпването си в длъжност, Борисов дарява месечната си заплата в полза на децата на загиналите при изпълнение на служебните им задължения служители от МВР.

Политическата му кариера започва като кмет на София в периода 2005 – 2009 година. През есента на 2005 година участва в частичните местни избори за кмет на София, като ги печели убедително след балотаж. Полага клетва като кмет на Столичната община на 10 ноември 2005 година.

По-късно той става 50-ят, 53-ят и 55-ят председател на Министерския съвет на Република България в три правителства – от 2009 до 2013 г., от 2014 г. до началото на 2017 година и в настоящото.

Бойко Борисов е основател и лидер на ПП ГЕРБ.

Извън политиката, премиерът е фен на спорта, като играе тенис и футбол. Освен това той е и каратист. Преди години бе част и от футболния отбор на Витоша Бистрица в аматьорските групи на българския футбол, а в момента играе за ветераните на отбора.

От първия си брак има дъщеря Венета, която го дари с две внучета - Бойко и Иван, които той определя като голямата си слабост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като цар Борис(ов) подкара влака, време е Г*ЕРБ да стане партия-държава, време е да променим конституцията и чл. 1. Член 1 (1) Република България e държава на трудещите се от града и селото начело с ГЕ*РБ! (2) Ръководната сила в обществото и държавата е партия ГЕ-РБ! (3) ГЕРБ ръководи изграждането на развито общество Република България в тясно братско сътрудничество с със всички партии с които може да се прави .......... далавера!
121
4
 
17
 
! Отговори
срамота преди 4 години
Никаква разлика между Тато и Баце.Никаква.И същите ентусиазирани близачи на задни части около тях.Все едно сме на 10 конгрес на БКП-ту! Отврат ,култа към личността на Баце надминава култа към Сталин!
120
6
 
5
 
! Отговори
Чико преди 4 години
Още 20год министър претцедател и го сменяме ама не с баба Корнела еи
119
6
 
15
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Тиквата издигна простотията в държавна политика.Поклон пред глупостта и наглостта му.Нали "професоре-василев-тонката и т.н." ,все един и същ невеж гербераст-милиционер.А "Делото" на Тиквата рано или късно ще се гледа в съда ,неграмотни ми ***.
118
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох, дано му стигнат силите да унищожи БСП.Господ здраве да му дава.
117
11
 
13
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Да бъде жив и здрав Генерал Борисов и да продължи да работи за просперитета на България. Поклон пред делото на Генерал Борисов!
116
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да е жив и здрав премиера и все така да ядосва електората на руския ни пРезидент и партията му.
115
7
 
13
 
! Отговори
До 127 преди 4 години
Какъв ранг,бееее?Щом този еднокнижник за тебе е ниво,значи си същия като него,или както той сам казва "аз съм *** и вие сте прости,затова се разбираме".
114
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даа, аз имам р.д. след 2 дни, баща ми е начален учител, а сестра ми лекар. Майка ми работеше в администрацията. Май имам всички данни за премиер :D Иначе, да е жив и здрав Борисов, все пак колкото и калпав политик, първо е човек. А за в бъдеще за всички нас пожелавам, просто политиката да се отърве от мутри и бивши/настоящи комунисти и да ни управляват хора с повече съвест. Бъдете здрави! :)
113
7
 
17
 
! Отговори
Оруел преди 4 години
Гробокопача на последната българска държава!
112
3
 
12
 
! Отговори
ХЛЕБАРКА преди 4 години
Имам чувството,че живеем в 70-те години на миналия век.И тогава имаше много вицове за Живков, ама той си откара дългооооо управление.Сега с ББ е същото. Историята се повтаря като фарс. Очаквам скоро да излязат мемоарите на Борисов, така както има на Живков.
111
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Впрочем какво става с визите за САЩ трябват ли още визи за САЩ? САЩ нали имат договор за безвизов режим с ЕС, ние го спазваме и ги пускаме без визи. САЩ спазват ли го, или за тях България и българите са полу-човеци втора категория и не е нужно да се спазват с тях договори.
110
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази мутра до сто години ли ще ни управлява? За какъв се мисли този мамун, за пожизнен диктатор и цар ли?
109
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКрим е руски. Въпросът е затворен.
108
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз искам на запад, на запад е много яко, лайф, никой не иска на изток при руснаците с рублите, секи бега на запад при цар долар.
107
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да е жив и здрав!
106
1
 
2
 
! Отговори
юбилей за всеки преди 4 години
всеки с юбилей
105
6
 
9
 
! Отговори
Правдини за всеки! преди 4 години
Заслугите на Бойко в деня на неговия юбилей треба да бъдат честно, без скромност и погледната от бумагите на закона да бъдат споделени с българския народ, народите на Европейската уния и лично с другарите Цветано, Биков, Цачева, Плевналиев и други знайни и незнайни патриоти загинали под силата на падащатата тухла, дългите молекули на убиващите хим-съединения и уайфалите на кибер катюшите.Г-н Борисов заслижава и повече: Пълна легализация на заграбеното и закупеното от него и роднините му
104
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Юбилейа не е ли на 50! Не му остана нещо което да не е направил,заровени сме отдавна
103
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде ми е песничката! Пеехме я в детската градина по времето на Вълко Червенков! Той бе разпоредил да гледаме едно прасе за държавата! Бойко е изпълнявал тази заповед и е ял мас и холестерол!