БСП поиска среща за левчето субсидия, ГЕРБ я отряза

Депутатите на Борисов подкрепяли твърдо решението на кабинета
29
БСП поиска среща за левчето субсидия, ГЕРБ я отряза
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП инициира срещи с политическите сили заради решението партийната субсидия да бъде намалена от 11 лева на глас на 1 лев.

Още по темата
От левицата изпратиха и покани до ръководствата на групите на ГЕРБ, ОП и ДПС в парламента за разговори, свързани с предстоящата промяна в размера на годишната държавна субсидия за политическите партии, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Първата  предвидена среща трябваше да е с най-голямата парламентарна партия в понеделник, само че от ГЕРБ отговориха, че не смитат, че е нужно да има такъв разговор.

"ПГ на ГЕРБ твърдо подкрепя решението на правителството за намаляването на партийните субсидии на 1 лев",  написаха депутатите на Бойко Борисов в писмо до левицата.

"Освен това позицията на ГЕРБ по темата вече беше ясно заявена по време на дeбата и на гласуванията на предложението на Министерския съвет в Комисията по бюджет и финанси и в пленарна зала", пишат още законотворците от мнозинството.

От БСП са изпратили покани и до Обединени патриоти и ДПС. Срещите с тях са насрочени за вторник, а дали ще се състоят предстои да видим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: БСПсрещаГЕРБсубсидия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ МНОГО ХАРЕСВАТ БСП, ТЕ МНОГО ОТДАВНА ОТ 2001Г ПОЛУЧАВАТ ПО 13,25ЛВ ЗА ГЛАС, А СМЕТНАТА ПАЛАТА ОДОБРЯВА СУБСИДИИТЕ. НЕПРЕКЪСНАТО УПРЕКВАТ, ЧЕ СЕ ХАРЧАТ МНОГО ПАРИ ЗА СУБСИДИИ, ЕТО СЕГА ТЕ СА ДОВОЛНИ ОТ 1 ЛВ СУБСИДИЯ, ЗАЩОТО ЛЕВИТЕ СЕ ИЗБИРАТ ОТ НАЙ БЕДНИТЕ, ОТ ХОРАТА С ПО 200ЛВ ПЕНСИЯ И 560 ЗАПЛАТА. НЯКАК СИ НЕЩО МИ СЕ ГУБИ КОГАТО ВИДЯ МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕРА, ПРИВАТИЗАТОР ДО ПРИВАТИЗАТОРА- ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ, НО СОЦИАЛИСТИ- ЕТО ТОВА МЕ ДРАЗНИ- ВИЕ ДА ЧУХТЕ НЕЩО ДА НАПРАВИХА ЗА БЕДНИТЕ
25
1
 
5
 
! Отговори
БГ преди 4 години
При 10 000 000 субсидия дори ако сложим ,че ще дават по 100 лева на купен глас пак са 100 000 човека а на доста места като малки градове и села за 100 лева ще купят 3-4 гласа
24
2
 
17
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
За Партията на ***, дойде време за Дебелия!
23
0
 
9
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Били ги страх не стига ,че им сряха финансирането за купуване на гласове ,но и ще връщат пари!Сега всеки човек или фирма който ще дарява пари да се проверява как е свързан с партията има ли възможност за такова дарение да не се окаже че беден човек дарява милиони
22
21
 
3
 
! Отговори
ХМ! преди 4 години
ГЕРБАЖИИТЕ ГИ Е СТРАХ ОТ БСП И СЕ ЧУДЯТ КАКВО ДА ИЗМИСЛЯТ ЗА ДА НЯМАТ СРЕДСТВА ЗА ПРЕДИЗБОРНА НО ВЪПРЕКИ ТОВА МНОГО СА КОИТО ХАРЕСВАТ НИНОВА И ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БСП - НЕРАЗБРАХ НИЕ ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА ЛИ СМЕ ИЛИ ПРЕМИЕРСКА- КОЙ ТРЯБВА ДА РЕШАВА ТЕЗИ НЕЩА И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ КОИТО ВСЕ ПРЕМИЕРА РЕШАВА ВИЕ ОТ ГЕРБ ЗАЩО СПИТЕ АМИ ОБАДЕТЕ СЕ ПОНЕ ВЕДНЪЖ ДЕСЕТ ГОДИНИ ВИ НАРЕЖДАШЕ ЦВЕТАНОВ СЕГА БОРИСОВ ЕГАТИ ПАРТИЯТА ПЪЛНА С ПОСЛУШКОВЦИ ДА НЕ КАЗВАМ НЕЩО ДРУГО
21
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На референдума на Слави лично наблюдавах комунистите и никой не участва с бюлетина и да каже своето мнение...Явно имаха инструкция да не участват и затова малко гласове не достигнаха...Но сега Бойко Борисов им разказа играта с този ход за 1 лев и ще ги матира...
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
га одихте на СПА конгрес, убаво ли ви беше, а другаре, га плащахте за "големите разкрития" на милиончева, га раздавахте бузлуджански кюфтета, га не одихте на работа пак ли ви беше убаво? е убавото ви свърши!
19
3
 
13
 
! Отговори
До Стратег преди 4 години
Абе стратега,ти да не си братовчед на Ленчето Йончева?Същият език,мозък и мислене имаш. Колкото повече сте такива,,агитатори",толкова повече ще потъвате в небитието.Историята непрекъснато го доказва но вашите ТИКВИ и КРАТУНИ не могат да проумеят, че обидите показват липса на аргументи.Продължавай,добра ти е стратегията на самозакопаване.
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм привърженик на ГЕРБ,но приветствам субсидия от 1 лев,а комунистите ми паднаха в очите и никога повече няма да гласувам за тях...Изпуснаха шанса си и се дискредитирана сами...И после защо губят избори...За пари ли сте влезли в тази партия или за идеи...Май за ПАРИ...Ще стоите вечно в опозиция докато изчезнете,заедно с последния излъгал се да ви повярва,че мислите за народа,а не преди всичко за джоба си...
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП много вреве? Щото така.. Искат да им плащате... Вие сте бачкатори момчета. Трябва да си плащате към партията майка.
16
2
 
16
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 4 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега *** по унищожаването на БСП е също заръка от Ив.Костов?
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са от един отбор, сега се чудят как някой от тия дето се подписа под pеферендума на Слави да гласува за тях няма значение за кой Последните избори ги хванаха неподготвени електората на червеното статукво се топи като ланския сняг. Царят е гол. Цялата им игра е съшита с бели конци.
14
19
 
6
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
Историята учи , че тоя който се мъчи със закони и наредби да закопае опозицията , сам се превръща в опозиция!
13
1
 
20
 
! Отговори
Бивш партиен член преди 4 години
Тия,нашите шефове, не се наядоха?! Аз като бивш редови член заявявам,че и толкова им е много!Никакви субсидии - да се обогатяват от парите на членската си маса!!!А и освен това повечето са милионери - да си заделят парици от собствените си средства -защо не ?! Ако направят така ще им падне авторитета ли ?! Само лапат,лапат,лапат... и срам за " две пари" нямат-долна работа!
12
1
 
18
 
! Отговори
БГ преди 4 години
сега с тези субсидии от 1 лев как ще купуват гласове не знам
11
6
 
26
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Ооо, щях наистна да се срамувам ако бях червен *** като теб. Радвам се обаче, че в България винаги ще има кой да преббива лъжжците комунисти, в случая Б. Б.Винаги ще има! Гордея се с българския народ, който за пореден път гласува правилно. Няма по-голямо проклятие за една държава, от това да я управляват комунисти. Разпущайте я престъппната партия вече, смяната на една буква не хваща дикиш!
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оооо,тия можели да пишат!
9
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
остатъците от бсп ще трябва да се научат да живеят без подаянията на държавата.
8
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво напраиха сега червените - фалираха, хвърляйки всички пари в *** и реклами. Един месец платените социолози им лъскаха имиджа, лъжеха че са алтернатива и ги вдигаха на гребена на популярността. Докато не дойде изборния ден = фиаско.Удава им се на червените да ги докарват нещата до фалит+фиаско - и на Партията и на Държавата, неколкократно.В личен план обаче Партийния елит винаги е на печалба - тук бедни хора няма, само алчни за още повече.
7
5
 
26
 
! Отговори
Бесепар преди 4 години
Ний асфалт не ядем, само мангизи.