Каракачанов: Заделени са средства за ремонт на вертолетната авиация

"Времето на бездействието за поддръжката на техниката е отминало"
Обновена: 15 юни 2019 19:50 | 15 юни 2019 19:47,
32
Каракачанов: Заделени са средства за ремонт на вертолетната авиация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заявява в своя позиция по повод изявление на "Демократична България", че времето на бездействието относно поддръжката на авиационната техника в Българската армия вече е отминало.

Както е известно има заделени средства до края на годината за ремонт на вертолетната авиация, включително и Ми-17, посочва министър Каракачанов в позицията си, която е разпространена от пресцентъра на ведомството.

Той отбелязва също и че правителството е отделило средства за възстановяване на летателната годност на самолетите Су-25 и за запазване на придобитите отбранителни способности в периода до придобиване на новия тип боен самолет и достигане до оперативна готовност за неговото използване.

Може да се добави и увеличението на заплатите в системата на отбраната с по 10 на сто в две поредни години, както и други положителни стъпки, изтъква още министър Каракачанов.

Позицията от вчера на "Демократична България" е по темата с трагичния инцидент с вертолет Ми-17 отпреди година. В нея Велизар Шаламанов / бивш министър /2014/ и заместник-министър (1998-2001) на отбраната, директор в НАТО от 2009 до 2017 г./ посочва сред отговорните за инцидента, както и за състоянието на бойната ни авиация - президента, премиера и министъра на отбраната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На гол тумбак, чифте наденици
4
2
 
5
 
! Отговори
БГ гражданин преди 4 години
Е, па язе се кажувам Красе Каракачановски, е па малко сум от Русе.е.е.е. - грух, пардон. Ама сум воевода, де - със шкембе, ама воевода. Някои ме смятат за пишман шкембе воевода (фейк, демек), ама я, че ви кажем че си гледам добре хайдутлука и четата. Хайде със здраве, изгладнели ми народе!
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пак огладнял
2
10
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 4 години
Браво!Достоен министър на отбраната, който работи неуморно за достойнството и силата на родната ни армия. С това той повдига гордостта и самочувствието не само на нашите войници и офицери, но и на всички родолюбиви българи!Браво!
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добрите вертолети са Ка-52 Алигатор. Хората правят 5-то поколение хеликоптери ние ремонтираме старите каруци.