Наесен с песен: БСП се подготвят за местните избори

Не е време за оставката на Нинова, смята Атанас Зафиров
15 юни 2019 10:00,
86
Наесен с песен: БСП се подготвят за местните избори
Снимка: BulFoto архив

„Време е за консолидацията на БСП и да се подготвим за местните избори“. Това заяви пред БСТВ Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП.

Още по темата

Миков с упрек: Промените на Нинова ще разделят БСП

По думите му в дневния ред на Конгреса е заложено констатиране на оставката на председателя и стартиране на процедурата по пряк избор. Той изрази съгласие с думите на зам.-председателя на БСП Стефан Данаилов, че не е важно с кого, а какво очаква партията.  „Не са случайни всички декларации и позиции от почти всички структури на партията, в които се призовава за мъдрост, за единение и Корнелия Нинова да не подава своята оставка. Според мнението на нашите другари тя не носи отговорност за загубата на тези избори“, подчерта Зафиров.

Той допълни, че Общинският съвет на БСП-Бургас, с пълно единодушие и само с 2 въздържалисе са приели също декларация, в която се казва, че сега не е време за оставка и не Корнелия Нинова е човекът, който трябва да носи отговорността. Зафиров сподели, че е получил и писмо от социалистка на 82 години, която го моли да представи мнението й на Конгреса: „Делегатите на Конгреса трябва да гласуват да остане Корнелия Нинова и да се стегнем, за да може да победи БСП наесен на местните избори“. „Конгресът трябва да стартира процеса по подготовката БСП за предстоящите местни избори.Това е най-важната задача пред БСП“, обобщи Атанас Зафиров.

Той подчерта, че резултатите на последните избори са показали, че БСП връща позициите си в големите градове и в няколко областни града печели. „Това е предпоставка за победа наесен“, категоричен бе той. По думите му има координирана мащабна атака срещу БСП, която е концентрирана върху Корнелия Нинова като неин председател. Според него целта е БСП да бъде обезсилена и да бъде превърната в удобна и послушна опозиция. „Големият грях на БСП и на Нинова в частност, е че тя не се съгласи партията да е присъдружна на ГЕРБ. Ако това ръководство на партията бъде сменено, само след няколко месеца нещата ще се върнат към статуквото и БСП няма да бъде същата“, коментира той.

Попитан за партийните субсидии, Зафиров отговори, че всички партии, включително и ГЕРБ, казват, че това е популизъм. „Демокрацията предполага партиите да бъдат независими от всякакви олигархични кръгове и такова отнемане на субсидии няма никъде в Европа. Ние в момента правим обратното – хвърляме партиите в лапите на олигарсите. Няма как да очакваме добър резултат от това. Всичко го разбират, но в момента се прави на инат и напук. Това е и част от сценария за смяна за ръководството на БСП“, заключи Атанас Зафиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
19
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Анонимен 12 Как си представяш президентска република с този президент..?Нали ще обърне държавата на опаки. Я виж Путин какви ги върши. Съсипа Русия.
29
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко не може да се оттегли доброволно от властта, щото много яко е нагазил в киреча.В нормална държава не му мърдат 999г. в панделата. Разберете го човека. А Свинечовека, като по-млад -250 години...АААА-и да не пропусна-на всеки член на БСП-по 20 тояги на голо, а на партийния елит-конфискация на цялото имущество и ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИ минимум 10 години на държавни разноски в Южното крило при бай Ставри, строг, но справедлив....***, Сатанишев и другите от левия тротоар ще намажат якоооо...
28
4
 
16
 
! Отговори
Помня преди 4 години
Леле, майко !Само това оставаше. Помним Луканов , Виденов , Станишев.Какви времена бяха.. Е, хеее, шапка на тояга.А сега едно лошо , лоша.Така де !
27
6
 
5
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Бойко Борисов в едно интервю казва, че благодари на независимите медии, че изкараха скандала с еврофондовете и къщичките за гости!!!А къде са ти службите бе селски банкянски бек, повече от десет години са вървели еврофондовете и евросредствата по тези програми, или си правите поръчкови прокурори и КОНПИТА, за да удряте неудобните, които източват ресурс без да се отчитат на Пеевски и кукловодите, които стоят зад него!!!Бойко *** си с мир, и си вземи бизнеса от братчеда, живей в мир!Монти!ЦРУ!!
26
5
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Защо в България нещата не вървят: Защото когато имаш една добра идея трябва да я споделиш с един човек издигнат по партийна линия, който нищо не разбира.1. Трябва да му обясниш докато нещо разбере.2. Трябва да убедиш неговата секретарка.3. Ако нещо разбере трябва да го убедиш че това е добро.4. Той приема че ти прави услуга но отговорността си е твоя.5. Когато убедиш неговата секретарка и него самия че идеята е добра той започва да реализира колкото е разбрал от него, следва провал.
25
13
 
5
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Бойко *** си с мир, народа вече не те иска, защо се правиш на луд!Ти си началникът на герберската шуро-баджанашка селско-просташка корумпирана държавна администрация, тази която в комбина с престъпниците окраде еврофондовете и си направиха къщички за гости!Нали се сещаш, че за де се отпуснат едни европари по еврофондове са замесени много държавни служители и администрации, а не само тази,в която начело е бил Порожанов!Вие тотално сте прогнили ръждясали герберски лениви крадливи черва!Ким!ЦРУ
24
1
 
6
 
! Отговори
Учуден преди 4 години
Бай Миле ли е на фотото?!
23
5
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Този път партиите няма да имат значение, във всяко населено място хората ще гласуват за управленска програма на кандидат за кмет. И чиято управленска програма се хареса най-много от хората тя печели и съответно става кмет този който ще я изпълнява. Твърдите ядра не могат да определят хода на изборите.
22
5
 
13
 
! Отговори
ист преди 4 години
Нинова се сготви сама.Наесен след изборите ще сготвят цялото политбюро. Вътрешната опозиция разпалва огъня.
21
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ и БСП - двете лица на БКП.Обикновеният българин се бъхта, за да могат те да живеят като царе.
20
8
 
6
 
! Отговори
Василев преди 4 години
За БСП няма никога да гласувам, както и за ГЕРБ, след като излезе сканадала с къщичките за гости!!!Призовавам всички хора, които се колебаят, да не подвеждат и да застанат до милионната армия на негласуващите, защото само така може ясно и силно , да заявим че искаме тотална смяна на управление на държавната корумпирана шуро-баджанашка селско-просташка администрация, която краде от еврофондовете, и си прави къщички за гости и ги разпределя в неефективни дейности, само и само да се краде!Хю!ЦРУ!
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Негласували 80%
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИМА ЛИ ПАРТИЯ В КОЯТО ИМА ЕДИН С ПРАВО НА ГЛАС И ОСТАНАЛИТЕ СА БЕЗ ПРАВО НА ГЛАС?
17
2
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
ДС-маФията е превела страната.Какво нормално очаквате тук, сега,или в близко бъдеще ?!
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП (БКП) е вечна ,като раковите клетки. Ще мори докрай народа.
15
5
 
11
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
Няма никакъв сценарий, нито световна конспирация да бъде свалена Нинова. С това поведение на махленска кавгаджийка и клюкарка даже е много удобна на ГЕРБ, защото успява да подплаши колебаещите се за кого да гласуват и в крайна сметка те не гласуват за БСП. Силно се надявам да не й приемат оставката утре и в най-скоро време да успее да затрие БСП!
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Социална политика без икономика няма как да стане. Нещо което червените още не могат да разберат.
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12Българина много мрази хората които са учили и могат, а още повече мрази когато успеят да постигнат нещо. Направо им бъркат в джигера.
12
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ трябва да бъдат свалени и наказани според закона за кражби, но партиите са изпята песен. Абсолютна илюзия е някой да очаква партия у нас да направи нещо добро.Ние сме народ от индивидуалисти и само при интерес от лични облаги може да има някакво обединени както в момента при герб.Само президентска република може да промени нещо заради мажоритарния избор , личната отговорност , а и по достъпната възможност да участват в избори кадърни хора без финансиране от олигарси и лобита
11
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако БСП като социална партия обещаят да вдигнат данъците на програмистите ще гласувам за тях. програмистите са дразнещи и имат прекалено много пари.