Нинова от Конгреса: БСП не се продава, по-скоро ще купите търговци в храма!

За две седмици всички пороци на прехода нахлули в БСП
16 юни 2019 11:25,
145

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


"БСП не се продава, тя не е стока - ако можете да купите 10-20 търговци в храма, зад каузата на партията стоим стотици хиляди. Tова заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при откриването на конгреса на партията, съобщи "Фокус".

Тя коментира подадената от нея оставка.
"Отворих кутията на Пандора. За две седмици видях как всички пороци на прехода, на бизнес интереси, на подмяна, на натиска и парите, срещу които се борим в държавата, мощно нахлуха в БСП", заяви Корнелия Нинова.

Още по темата

"При цялата свършена работа, стотиците срещи, усилията ви, труда ви и покачващото се доверие в БСП, в момента ние сме на прага на криза с неизвестен край. Причини за кризата има много, но поводът за нея съм аз", заяви червената шефка.

Тя посочи, че оставката й е поискана ден след изборите от Георги Гергов. "След него се включиха и други другари. Отвори се стара рана“, допълни Нинова.

Тя подчерта, че след пренареждането на листата за евровота е казала, че отговорността носи Националният съвет.

"Но моята представа за морал и достойнство в политиката, за личен пример как се носи отговорност, за модерен европейски политик, не ми позволи това- да се крия зад колективна отговорност, т.е. безотговорно“, каза още Корнелия Нинова и посочи, че е сгрешила в последствията.

Конгресът на БСП започна с призиви за оттегляне на оставката на Корнелия Нинова. Почти 700 делегати се събраха в Зала 1 на НДК, за да приемат доклада за представянето на партията на евроизборите и документите за местите избори.
Основен въпрос на конгреса ще бъде именно оставката на червената лидерка. Корнелия Нинова подаде оставка след изборите за европейски парламент.

Споровете между привържениците и противниците на Нинова започнаха още по дневния ред на заседанието. Беше обявено, че делегати от Пазарджик са поискали от него да отпадне точката, с която конгресът констатира оставката на Нинова.

Други делегати пък са поискали включване на точка, с която конгресът задължава до 3 месеца да се приемат условията и реда за провеждане на пряк избор, а процедурата да започне едновременно с пълния цикъл отчети и избори в партията.

Според нея различни политически и икономически лобита са задвижили интересите си за овладяване на БСП и за поставяне начело на нов председател.

"На тези бизнесмени, които отвън се опитват да се бъркат в партийните ни работи, искам да кажа от тук, от това място, защото не ходя в кабинетите им:Наиграхте се последната една седмица - затворете си портфейлите, уважаеми господа", подчерта Нинова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
8
 
8
 
! Отговори
до един от юг преди 4 години
БСП не се продава тя отдавна е купена от братската им Русия!.------Грешиш!!!!БСП се "продава" на онзи който и заплати повече!!!И това не е Русия!!!Девидентите на БСП идат не от Изток, а от Запад!!!БСП отдавна е скъсала с идеологията, преоритет за нея са Бизнеса и Капитала!!!Всичко което декларира днес БСП е външна Опаковка с дефектен продукт!!!Кога най-сетне ще се научите да мислите с главите си
99
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво общо има Нинова с БСП? По времето на дивашката приватизация на Костов тя, едва 26-годишна получава Техноимпекс за жълти стотинки. Всъщност това са 70 000 долара, чийто произход тя не може да обясни. Мъжлето митничар, детенцето в банката на Родшилд в САЩ.Та да попитам пак: КАКВО ОБЩО ИМА ТАЯ С БСП И ЛЯВАТА ИДЕЯ?!
98
6
 
13
 
! Отговори
Един от Юг преди 4 години
БСП не се продава тя отдавна е купена от братската им Русия! Пък и другаря Решетников не разрешава!
97
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто е искала да каже че,купените от ББ мекерета в БСП нямат място там!Съсела е един от тези хора плюс свинаря.
96
1
 
13
 
! Отговори
123 преди 4 години
Мнозина от "драскачите" (на възраст до 25г) понятие си нямат какво означава Социална държава (Социал-демокрация)!Как, Кога и Защо е възникнала идеята за Социално държавно устройство.Мнозина от вас понятие си нямат що ще рече "Див Капитализъм" и какви са условията на живот за средностатистическия човек при такова държавно устройство!За съжаление в Бг нама социал-демакратична партия!!!БСП се превърна в Мутант на "Червения Олигархат" (червен ДИВ капитализъм)!Парадокс???Уви, Факт!!!
95
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червената принцеса Георги Пирински беше брутално репликиран от делегати,които не са съгласни с него,и банадата на Гея,от която той приадлежи. Държа се нагло,все едно БСП е партия на шепата червена аристокрация,а не на хилядите делегати,и социалистически настроените хора. Индивиди с подобна биография и манталитеТ като Георги Пирински принадлежат на миналата,и няма да е лошо да напусне БСП.
94
2
 
12
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Богомил Бонев: "На конгреса на БСП, ГЕРБ претърпя тежко поражение."
93
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давай Корни, ти можеш, затрий червения тумор.
92
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП са партия със затихващи функции, не ни занимавате с глупости.
91
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Boiko ti si nai gilemia bkp partiez u4enika ns toscho selendura prave6ki obrasovanieto ti i snanieto ti s mnogo 4ujdi edizi na kade varvi6 s mutrata kostov li patriotite komunjagi bkp te pravat resil kakto zezko
90
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ах,ах...след всеки конгрес, все повече смях!
89
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***, питай Кутев къде е кирилицата на компютъра.
88
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живем като в *Приказки под шипковия храст*На конгреса на БСП се видяха всички вдетинени герои - от Зайо Байо до преобладаващо количество Баби Я.г.и!Изобщо живота с тях не е скучен - не знаеш какво да очакваш..оставка ли, нож в гърба ли?А всичко е сополива драма за селска дама,останала по пижама
87
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bravo na ninova smela otkrovenna jena gergov e jasen komunjaga selendur s milioni ot bkp jivkovist seldki tarikat kak kupi panaira v plovdiv gergov??? Stanischev dr milioner moje bi ve4emiliarder s monika kojato besche jenrns sa dartaka milioner pirinski bkp tu v bg to po vitoscha se rashojda inischto sa bg ne e napravil dr tarikat jablanov isvesnsta mu bkp roda sloba savis kam ninova saachtoto ne mu obraschta vnimsnie malak si i dr predateli v bkp ja otidete kam boiko goze dina mu milioner 27 m
86
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес ГЕРБ спечели местните избори.
85
10
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Тази "кукумявка" не влиза ли поне в един форум, да разбере истината.
84
8
 
7
 
! Отговори
A преди 4 години
БCП изпуcнa моментa cлед Жaн Виденов дa cе рaздели нa две cеcтринcки пaртии. Нямaхa и нямaт друг умен човек зa идеолог кaто Лилов който ги cпacи през 1990- единcтвени в източнa европa. Дaже КПCC изчезнa. A cегa cе гърчaт от cтрaх дa не изгубят cигурните cи избирaтели-бaбичките c ноcтaлгия по млaдоcттa. Те ca им 90% от глacовете и им гaрaнтирaт мяcто нa нaй голямa опозиция зa още поне 10 години. И никогa победa и учacтие в упрaвлението. Оcвен aко ГЕРБ не cе бият caми кaто CДC.
83
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приватизаторка начело на лява партия, браво другари.
82
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.."Видях всички пороци на прехода.." Чудна работа - сигурно за "Техноимпекс" е гледала с едно око!?А може би с двете - ама широко затворени!
81
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bsp...Partia na Bulgarskata Prostitucia...