Нинова от Конгреса: БСП не се продава, по-скоро ще купите търговци в храма!

За две седмици всички пороци на прехода нахлули в БСП
16 юни 2019 11:25,
145

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


"БСП не се продава, тя не е стока - ако можете да купите 10-20 търговци в храма, зад каузата на партията стоим стотици хиляди. Tова заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при откриването на конгреса на партията, съобщи "Фокус".

Тя коментира подадената от нея оставка.
"Отворих кутията на Пандора. За две седмици видях как всички пороци на прехода, на бизнес интереси, на подмяна, на натиска и парите, срещу които се борим в държавата, мощно нахлуха в БСП", заяви Корнелия Нинова.

Още по темата

"При цялата свършена работа, стотиците срещи, усилията ви, труда ви и покачващото се доверие в БСП, в момента ние сме на прага на криза с неизвестен край. Причини за кризата има много, но поводът за нея съм аз", заяви червената шефка.

Тя посочи, че оставката й е поискана ден след изборите от Георги Гергов. "След него се включиха и други другари. Отвори се стара рана“, допълни Нинова.

Тя подчерта, че след пренареждането на листата за евровота е казала, че отговорността носи Националният съвет.

"Но моята представа за морал и достойнство в политиката, за личен пример как се носи отговорност, за модерен европейски политик, не ми позволи това- да се крия зад колективна отговорност, т.е. безотговорно“, каза още Корнелия Нинова и посочи, че е сгрешила в последствията.

Конгресът на БСП започна с призиви за оттегляне на оставката на Корнелия Нинова. Почти 700 делегати се събраха в Зала 1 на НДК, за да приемат доклада за представянето на партията на евроизборите и документите за местите избори.
Основен въпрос на конгреса ще бъде именно оставката на червената лидерка. Корнелия Нинова подаде оставка след изборите за европейски парламент.

Споровете между привържениците и противниците на Нинова започнаха още по дневния ред на заседанието. Беше обявено, че делегати от Пазарджик са поискали от него да отпадне точката, с която конгресът констатира оставката на Нинова.

Други делегати пък са поискали включване на точка, с която конгресът задължава до 3 месеца да се приемат условията и реда за провеждане на пряк избор, а процедурата да започне едновременно с пълния цикъл отчети и избори в партията.

Според нея различни политически и икономически лобита са задвижили интересите си за овладяване на БСП и за поставяне начело на нов председател.

"На тези бизнесмени, които отвън се опитват да се бъркат в партийните ни работи, искам да кажа от тук, от това място, защото не ходя в кабинетите им:Наиграхте се последната една седмица - затворете си портфейлите, уважаеми господа", подчерта Нинова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МАЧКАЙ БОКО БОКЛ..... ТЪКМО СА СЕ СЪБРАЛИ НА ЕДНО МЕСТО
79
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЯРА трябва,Другаре!!! На конгреси,на пленуми,на банкети,на СПА....На голи обещания,на светло бъдеще,на гощавки, на оставки...А след месец, между пушилката от скари с кебапчета и пушилката от червени заклинания, горе на Бузлуджа - ПАК ПОВЯРВАЙТЕ
78
5
 
7
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
То пък някой примлял да ви купува. Че кой е луд да си купи вечно губещо предориятие.
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Будали!Тръгнали оставка да чакат...Вместо, както феновете на Цеца Величкович-Аркан, да купят диамант на Нинова като подарък за изборната победа...
76
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама се купува....
75
5
 
4
 
! Отговори
Позитив преди 4 години
До Позитано 20По добре беше да я преизберат, за да затвори устите на статуквото от БСП.
74
18
 
11
 
! Отговори
браво на Нинова преди 4 години
Тази жена е борец!Мачкаха я,плюха я ,впрегнаха медии срещу нея,писаха всякакви измишльотини за нея,пкдкупваха вътрешни хора в партията,като и даваха трибуна да я чернят в медиите.
73
2
 
10
 
! Отговори
Голем смех преди 4 години
Преди дни Кутев 10 пъти каза"Тя вече не е председател". Ами сега? Парти от Гергов ще му стигнат Ли до пенсия?
72
8
 
12
 
! Отговори
Тъпанар преди 4 години
"Отворих кутията на Пандора. За две седмици видях как всички пороци на прехода, на бизнес интереси, на подмяна, на натиска и парите, срещу които се борим в държавата, мощно нахлуха в БСП"Ко? Ко речи?Че вие кутията я отворихте през '44-та! К'во мрънкаш срещу дъщерните ви фирми сега? НАправи си сепуко! Ама преди това убеди и останалите к.и.яци и те да си направят - бойковци, цветановци, пеевци, догановци, каракачановци, сидеровци и прочее ***, която се довлече! Смърт за вас всички!!!
71
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аиде саморазпускайте се по живо по здраво.
70
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сичката пара в свирката!ПрОменила се Илия, погледнала се - пак простотия!
69
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не бяха цирковете на Съселя преди евроизборите щяха да ги вземат.
68
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като подаде оставка я нападнаха, че нарушила устава, че предстоят местни избори! Сега още по недоволни! Старите мусури да кажат най после какъв точно шут искат! Хе, да отиват при Бай Борисов, в МВРО и при Архаря!
67
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сценария на Гербов и Миков бе - Проваляме я на изборите и я гоним! Правят и такива трикове, защото няма наказателна бригада! Иначе трудно се постига дисциплина! Разплули се /плусос /гр. - богат/ и говорят за идейни устои! Бе, кой гламав избирател го интересуват идейни устои, ляво и дясно!? *** и Манганя се радват Бачо да хвърля пачки банкноти през джама! Идейни устои!!!?!
66
8
 
14
 
! Отговори
избирателка преди 4 години
Нинова ,започвай чистка!Махай от партията всички,които работят с дела против нея.Само така ще я обновиш.Старите винаги ще ти пречат.Гергов няма да спре до тук.Направи така че лидер да се избира от всички редови члениве.Няма да могат да подкупят всички.Бори се за партията,направи я наистина социална и работеща в името на обикновенния българин,а не на интересите на Герговци,Миховци и сие.Успех!
65
8
 
12
 
! Отговори
Позитано 20 преди 4 години
А не беше ли по добре конгреса да я избере отново , вместо да не подава оставка ? Да , ама така не е сигурно. Хи , хи..!
64
9
 
11
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Къшмерр,къшмерр !Комунист оставка не дава. Ама може и да е за добро.
63
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв социалист е Нинова? Тя може да бъде всичко и си е опортюнист... а това за БСП си е проблем
62
5
 
17
 
! Отговори
бесепар преди 4 години
Погледнете снимка 4 .Какво общо имат тези червени феодали,разплуги на стола със самодоволни и лицемерни усмивки със социална партия.Вън от БСП на Гергов,Миков,Пирински,Мерджанов,Дъбов.Вън предатели!С вашата алчност съсипахте труда на Нинова и ръководството,които вдигнаха БСП на крака.Вие работите за Герб.Вън от партията!
61
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина БСП не се продава , но Корни се продава и то за много пари . Тя иска къща в САЩ , но не стигат парите.