Нинова от Конгреса: БСП не се продава, по-скоро ще купите търговци в храма!

За две седмици всички пороци на прехода нахлули в БСП
16 юни 2019 11:25,
145

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


"БСП не се продава, тя не е стока - ако можете да купите 10-20 търговци в храма, зад каузата на партията стоим стотици хиляди. Tова заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при откриването на конгреса на партията, съобщи "Фокус".

Тя коментира подадената от нея оставка.
"Отворих кутията на Пандора. За две седмици видях как всички пороци на прехода, на бизнес интереси, на подмяна, на натиска и парите, срещу които се борим в държавата, мощно нахлуха в БСП", заяви Корнелия Нинова.

Още по темата

"При цялата свършена работа, стотиците срещи, усилията ви, труда ви и покачващото се доверие в БСП, в момента ние сме на прага на криза с неизвестен край. Причини за кризата има много, но поводът за нея съм аз", заяви червената шефка.

Тя посочи, че оставката й е поискана ден след изборите от Георги Гергов. "След него се включиха и други другари. Отвори се стара рана“, допълни Нинова.

Тя подчерта, че след пренареждането на листата за евровота е казала, че отговорността носи Националният съвет.

"Но моята представа за морал и достойнство в политиката, за личен пример как се носи отговорност, за модерен европейски политик, не ми позволи това- да се крия зад колективна отговорност, т.е. безотговорно“, каза още Корнелия Нинова и посочи, че е сгрешила в последствията.

Конгресът на БСП започна с призиви за оттегляне на оставката на Корнелия Нинова. Почти 700 делегати се събраха в Зала 1 на НДК, за да приемат доклада за представянето на партията на евроизборите и документите за местите избори.
Основен въпрос на конгреса ще бъде именно оставката на червената лидерка. Корнелия Нинова подаде оставка след изборите за европейски парламент.

Споровете между привържениците и противниците на Нинова започнаха още по дневния ред на заседанието. Беше обявено, че делегати от Пазарджик са поискали от него да отпадне точката, с която конгресът констатира оставката на Нинова.

Други делегати пък са поискали включване на точка, с която конгресът задължава до 3 месеца да се приемат условията и реда за провеждане на пряк избор, а процедурата да започне едновременно с пълния цикъл отчети и избори в партията.

Според нея различни политически и икономически лобита са задвижили интересите си за овладяване на БСП и за поставяне начело на нов председател.

"На тези бизнесмени, които отвън се опитват да се бъркат в партийните ни работи, искам да кажа от тук, от това място, защото не ходя в кабинетите им:Наиграхте се последната една седмица - затворете си портфейлите, уважаеми господа", подчерта Нинова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки намек за разум в БСП напусна конгресната зала с писъци. Все пак 80% останаха вътре и преизбраха Курнеля.Освен президента и Бойко е редно да поздрави БСП с избора. Това обаче би било гавра! Все едно да кажеш на инвалид - "чудесно ти стои тази протеза, по добра е от истински крак".
119
1
 
6
 
! Отговори
предложение преди 4 години
Закрийте тази престъпна организация.Дайте на България да се развива!
118
0
 
4
 
! Отговори
тъжен факт преди 4 години
Много русофили уредиха децата си в Америка с путиновите комисионни.Справка синът на *** Нинова.
117
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
..АЗ СЪМ ОЩЕ ЖИВА, НАСЛЕДСТВОТО ОЩЕ НЕ Е ОТКРИТО- РЕЧЕ ТЯ И ЗАЛАТА СЕ ИЗПРАЗНИ- ЦИРК, ДРУГАРИ, ГРОТЕСКА, ДРУГАРЕ!
116
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почетна председателко Нинова ти с търговците в храма знам че имаш опит нали половината попове са бивши агенти и подслушваха за приятелите ти от БКП.
115
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази партия и нейната престъпна идеология донесе на България само смърт, страдания, терор, бедност и несправедливост. Да се надяваме, че когато и последното поколение комунисти си отиде от този свят, с него ще си отиде и тази мракобесна и зловредна организация.
114
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Убийци, искат да ни изтровят като в Чернобил с Белене.
113
5
 
14
 
! Отговори
лъжкинята преди 4 години
Абе нали борисов едно говореше друго правеше.Като гледам г-жа лъжа квото каже тва става.Демек аз си подавам оставката ама друг път.бухахахаха.от тия по голями циркаджии няма.А и оня зеления чорап вярвал на нинова ама не се бъркал на партиите.Е кажете по голями *** от червените каскети има ли
112
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отврат, гнус ме е от комунистическата смрад!
111
14
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Все пак БСП се оказа партията, на която и е останал здрав разум и разсъдък!
110
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Желязната лейди обяви открита война на напикаващите се генерали. Сега ще видим, ще оцелее ли България или вампирите ще я продадат.
109
0
 
0
 
! Отговори
Одринска румелия преди 4 години
До тракиец от Румелияили източна румерия!
108
4
 
15
 
! Отговори
бизнес%капигал преди 4 години
До до един от югЕто за какво се бориха,лъжеха и крадоха комунистите! Смърт на БКП?
107
5
 
6
 
! Отговори
тракиец от Румелия преди 4 години
До Един от ЮгСеверняците от Княжество България да се интернират по домовете си и СССР!
106
0
 
3
 
! Отговори
мутроландия преди 4 години
До Един от Югпреименувани сме!
105
3
 
12
 
! Отговори
Един от Юг преди 4 години
До 110 А бе другарЮ мислител, върхушката на БКП/БСП винаги са били ***(интернационалисти) контролирани от любимата ви Русия които милеят повече за личните и руски интереси отколкото за България! А че си крият парите на запад това е ясно.
104
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Можете да поздравите ГЕРБ с победата на местните избори наесен. Днес те ги спечелиха.
103
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам снимките и ме напушва смях. Какво падение... За щастие БСП е редуцирана до шепа алчни за власт и пари ***. Като изгладнели вълци се ръфат. Браво другари! С БСП в такова тежко състояние България има шанс за измъкване от комунистическата помийна яма. Ако бяхме нормална държава, техните предци щяха да са умрели в затворите, а тази фашистка организация отдавна да е забранена, но все пак ще има правда-самоунищожават се!
102
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОЯВЯВА СЕ НА ТРИБУНАТА ОТЦЕПВА СВЕТКАВИЦА ОМРАЗА КЪМ ОЛИГАРСИТЕ В БСП И СМЕЛО ПО МАТРОСОВСКИ ИЗСЪСКВА-...НЕ СЪМ УМРЕЛА ОЩЕ И НАСЛЕДСТВОТО НЕ Е ОТКРИТО, ПРИБЕРЕТЕ ПОРТФЕЙЛИТЕ...ПОСЛЕ ЯХА ЧЕРНА КОБИЛА И СЕ ПРИБИРА ВЪВ ВЛАДЕНИЯ ЗА МИЛИОНИ С НЕИЗВЕСТЕН ПРОИЗХОД- АМА ТОВА НЕ БЕШЕ ЛИ ОСНОВНИЯТ БЕЛЕГ НА ОЛИГАРХИЯТА, ТОВА СЕГА ШИЗОФРЕНИЯ ЛИ Е, ПСИХОПАТИЯ ЛИ Е- ЩОТ АЗ СЪ ОБЪРКАХ- МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕРА РЕВЪТ ЗА БЕДНИТЕ И ОНЕПРАВДАНИТЕ И ПОСЛЕ СЕ ПРИБИРАТ В ДВОРЦИТЕ ОТ ПАРИТЕ НА ОНИЯ БЕДНИТЕ...
101
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bg partia na prostituciata pravi konkurencia na viatara... gaz, gaz, gaz!