Оставка назад: Корнелия Нинова не си тръгва от лидерското място

Червената шефка заяви, че е наясно какво ще последва
Обновена: 16 юни 2019 12:09 | 16 юни 2019 11:52,
392

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корнелия Нинова не подава оставка като лидер на БСП. Това обяви тя току-що пред червения конгрес в много емоционално слово. Залата я посрещна с бурни аплодисменти и Нинова обяви, че приема това за вот на доверие.

"Днес трябваше да внеса официално уставно, юридически и писмено оставката си и да потвърдя политическата си декларация за оставка. Не го правя. Не внасям своята оставка, като съм напълно наясно какво ще последва", заяви Нинова, цитирана от "24часа".

Още по темата

"Имах два варианта - оставка на всяка цена, на инат, запазване на личното ми достойнство и его, но и хаос в партията и авторитарна власт в държавата. Вторият - поемам лични щети върху себе си, което се отразява на личния ми авторитет, но предпазвам партията от хаос и загуба на изборите", заяви Нинова.

"Мнозина ми градиха фалшив образ на човек, който е обладан от егото си и се стреми към лични постове. Пред избора егото ми или бъдещето на БСП и на държавата, избирам второто", заяви тя. И предложи точка 2 - констатиране на оставката, да отпадне поради липса на такава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП затвърдиха за пореден път че кръв дрискат,захапат ли кокала не го пускат.Хванат ли се за някакъв пост или власт,дори наакани оставка не подават.Затова и народа не ги понася.
324
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГОЛЯМ ЧЕРВЕН ЦИРК! ЗА МОМЕНТ СЕ ВЪРНАХ 30Г НАЗАД- ДРУГАРОСВАХА СЕ, ПА ЯХНАХА МИЛИОНЕРСКИТЕ СИ КОЛИ И ОТПРАШИХА КЪМ ДВОРЦИТЕ СИ. А БЕДНИТЕ ЛИ, ОФ АМА И ТЯХ ЛИ ДА МИСЛИМ...ЦИРК, ЖАЛЪК ЧЕРВЕН ЦИРК.
323
2
 
16
 
! Отговори
Г-жа Лъжа преди 4 години
*** Нинова защити по безспорен начин името си г-жа Лъжа. Излъга партията и българския народ, че ще подаде оставка поради тежко загубените избори от Герб, а сега се отметна и каза, че няма да подаде оставка. Има ли някой, който да вярва повече на *** ? Смях...
322
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво,Корни.Троловете не са спали цяла нощ от вълнение и са щракали неуморно.Доброютро и само така!Успех!!
321
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки намек за разум в БСП напусна конгресната зала с писъци. Все пак 80% останаха вътре и преизбраха Курнеля.Освен президента и Бойко е редно да поздрави БСП с избора. Това обаче би било гавра! Все едно да кажеш на инвалид - "чудесно ти стои тази протеза, по добра е от истински крак".
320
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Емоционална реч без оставка,залата бурно аплодира,съответно се приема за вот на доверие.. Нещо много подредено изглежда?Ами ако залата не аплодираше?Тогава какво?Ех,Добрев...няма да ти се получат нещата,както ги мислиш!
319
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще предпази партията от загуба на изборите...
318
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала на селското момиче!Нагла,цинична,безпардонна..Тъкмо за шеф на БСП! Можеше още преди 20 г да я лансират.Къде беше досега, Скъпа и кога приключва ликвидационния съвет?
317
5
 
14
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
Бесепе няма кадри- нови продажници се намират трудно,камери и подслушвателни има навсякъде,хората не искат да стават за резил а не са свикнали като нея да рискуват име,семейство и родина!
316
4
 
19
 
! Отговори
Козичка преди 4 години
Меее,защо не подаде оставка,беее
315
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност изпитах невероятно удоволствие. Разбрах, че вътрешната опозиция е виновна за всички провали, а Нинова е звездата на червените надежди.Най-борбената,най-активната,знаела какво прави...По нейно време заживяхме по-добре,защото тя и съпартийците и не могат да докопат властта.Да ни е жива и здрава,и все така в опозиция!
314
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** здраво се държи на гърба на крантата бсп...И така до като грохне горкото животно...
313
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еееххх, Корни като млада каква ездачка беше!!!
312
4
 
7
 
! Отговори
Хайде преди 4 години
Хайде, да взема властта в партията и да чисти наред стари номенклатурчици и мейове, да освободи място за по-млади и надъхани хора с ляво социално мислене, да се учи от грешките с Елена и Мергей, да отстоява отказа от ИК и мигранти.Тя е единственият шанс за тази партия в момента.
311
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
К0Рнелия пак излъга, за пореден път госпожа ЛЪЖА оправда името си.
310
5
 
20
 
! Отговори
Чичо Митко преди 4 години
Прекрасен развой на събитията.А,можеше да дойде някой млад, умен човек и БСП да стане конкурент на ГЕРБ.
309
7
 
27
 
! Отговори
абе преди 4 години
Оказа се че оставката е една от поредните лъжи на другарката Нинова.
308
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми честито на ГЕРБ !Никой не вярва ,че тази жена и партията й е способна да направи нещо повече от моментното статукво . Даже от Позитано лъха ярка политическа неграмотност !
307
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, Нинова! Народа освен хляб, иска и зрелища. Ти днес изпревари шоумена Бойко.
306
7
 
15
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Тя нека си стои в БСП. Това си е тяхна работа.Просто не искаме да се меси в държавните дела.А иначе, трябва да се пазят за поколенията делата и. За да има какво да се показва за лош пример.