Борисов: Климатичните промени не са абстракция, а факт

Той говори по телефона с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш
Обновена: 17 юни 2019 23:47 | 17 юни 2019 23:24,
68
Борисов: Климатичните промени не са абстракция, а факт
Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министър-председателят Бойко Борисов изрази пълната си подкрепа за амбицията на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш Европейският съюз да стане лидер в постигането на климатично неутрални нива на вредните емисии до 2050 година, съобщи правителствената пресслужба.

В телефонен разговор между двамата, проведен по инициатива на генералния секретар на ООН, Гутериш благодари на премиера Борисов за личната му ангажираност с въпросите по опазването на околната среда и за отстояването на ангажиментите по Парижкото споразумение по климата от страна на българското правителство.

Гутериш отправи покана към премиера Борисов да вземе участие в организираната от него Среща на върха по климата, която ще се състои в рамките на министерската седмица в контекста на откриването на 74-та сесия на ОС на ООН, се казва в съобщението.

Целта на форума е да се даде нов тласък и да се засили изпълнението на ангажиментите, поети по силата на Парижкото споразумение по климата с цел спиране на увеличаването на количеството вредни емисии в атмосферата и достигане на климатично неутрални нива на вредните емисии. Генералният секретар на ООН изрази надежда, че в рамките на предстоящия форум в Ню Йорк премиерът Борисов ще сподели управленския си опит по отношение на приоритетите в областта на климата и опазването на околната среда.

Министър-председателят отбеляза, че ще изрази подкрепа за инициативата на генералния секретар на ООН по време на предстоящия тази седмица Европейски съвет. Като страна по Парижкото споразумение и държава-членка на ЕС България стои зад поетите ангажименти на национално и на европейско ниво, подчерта още Борисов. Премиерът изтъкна, че страната ни преизпълнява ангажимента си за повишаване на дела на използването на енергия от възобновяеми източници, като е достигнала дял от 18,8 %, с което заема водещо място в ЕС.

Климатичните промени не са абстракция, а факт, каза още премиерът Борисов и добави, че това е най-голямото предизвикателство пред света сега и за в бъдеще.

Министър-председателят беше категоричен, че е от жизнено важно значение да продължат усилията за опазване на околната среда. Държим на чистата природа, увери в края на телефонния разговор премиерът Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Perfect.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хммм странно, като напише нещо е толкова еродирано и смислено. Като се появи на живо и се чудиш бааааххххмаамуууу ко000 стааа ??!!
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този полуграмотен *** удължи договора с краварите за Мариците с още 15 години.А те замърсяват със сероводород за който ние плащаме милиони.Хич да не си отваря устата за климата.ББ е предател ,краварски слуга и изменник.А за държавна измяна присъдата е само една.
43
0
 
13
 
! Отговори
Milovrab4e преди 4 години
Ти, Борисов, по-добре вземи си защити честта на гражданите на България от помията, която нашите македонски "приятели " изливат върху нас.Те достойнства нямат, ти още по-малко.От климат нищо не разбираш, от чест още по-малко!Покажи, че имаш топки.Ако беше Орбан, досега да ги е наврял в *** ***!
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Климатичните промени за сега са 4 - пролет, лято, есен и зима. Може да дойдат нови, но трябва да променим траекторията нa земята спрямо слънцето, което с газове няма да стане.Това са фактите - други няма или още не са измислили!
41
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво ,колко умна мисъл,кой ли му е написал ?
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББ, стига яде боб, че от към Банкя се носи постоянно миризма на развалени яйца, промени се климата на цяла София....
39
3
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Я предлагам един ТЕЦ да гори коноп !!! Ама че е весело,весело....
38
2
 
15
 
! Отговори
Дядо Пенс преди 4 години
Всичко знае това момче !!! Интелект !!!
37
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А БЕ МУТРО НЕГРАМОТНА,ТИ ОТКОГА СТАНА ТАКЪВ (РАЗБИРАЧ) НА КЛИМАТИЧНИ ПРОМЕНИ....ТИКВО ,Я ВМЕСТО ДА ПЛЕЩИШ ПОРЕДНИТЕ ГЛУПОСТИ СЛОЖЕНИ ТИ В ЗУРЛАТА ОТ ЦИОНИСТКИТЕ ТИ ЗАПАДНИ ГОСПОДАРИ СЕ ЗАЕМИ ДА СПРЕ ТОВА ВСЕКИДНЕВНО ПРЪСКАНЕ В НЕБЕТО НА БЪЛГАРИЯ С ХИМИКАЛИ И АЕРОЗОЛИ -САМОЛЕТИТЕ С КЕМТРЕЙЛС,КОИТО СА ГЛАВНАТА ПРИЧИНА ЗА КЛИМАТИЧНИТЕ АНОМАЛИИ ,ПОНЕЖЕ ОСВЕН,ЧЕ КЕМТРЕЙЛ СЕ ИЗПОЛЗВА СРЕЩУ ЧОВЕШКАТА ПОПУЛАЦИЯ СЪЩО И КАТО КЛИМАТИЧНО ОРЪЖИЕ И ТОВА НЕ ГО КАЗВАМ АЗ ,А ВСЕ ПОВЕЧЕ УЧЕНИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ
36
3
 
11
 
! Отговори
ДААА.. преди 4 години
И НА КАКЪВ ЕЗИК СИ ГОВОРИХТЕ???????? А ДА НА ШЕСТ УЧИ С ПРЕВОДАЧКАТА НОООО АЗ НЕ ВЯРВАМ ДОКАТО НЕ ЧУЯ А ЩОМ НЕ ЧУХ ЗНАЧИ НЕ ВСИЧКО Е ТОЧНО КАКТО Е НАПИСАНО ПО ГОРЕ
35
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубава работа ,амаГербава
34
3
 
15
 
! Отговори
ТиквоЕлектроЦентрала преди 4 години
А ТЕЦ Варна с какво гориво ще работи?Може би с екокомпост от сушени тикви?
33
2
 
5
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
До от Сидни Ав$трелияхах някой ме клонира. Поздрави от студено и дъждовно Сидни, скъса се да вали 3 дена. То и аз пишем не от моя акаунт, ама нямам нищо против и друг да пише от мое име. Ай поздрави където и да си сега
32
3
 
17
 
! Отговори
АМАн от терористи преди 4 години
НАй вероятно целта на спекулиращи с тнGLOBAL WARMING терористи е да накарат Борисов д а ограби поне 1 000 000 000 живи кървави лева от народа за поредна нагла ПИАР агитация.Спомнете си шефството на Европа и опита за измама на най бедните Европейски страни да похарчат за нагло вредни АНТИ КЛИМАТИЧ!НИ цели поне 9 000 000 000 euro за дигитализация и над 30 000 000 000 за страшно вредни анти климатични магистрали./вижте ги на сателитни снимки как увреждат климата
31
2
 
6
 
! Отговори
Борисов е виновен преди 4 години
ТАзи година са направени опити за засмукване на тежко уврежданите /заради Бойко Борисов и други на власт /огромни обеми въздух и лечение .Опити за лечение на тежко пресканирани обеми въздух водят до микроколапси на биосферата.Чуват се ..
30
1
 
8
 
! Отговори
НЕ сме добре преди 4 години
Самолетни анализи показват милиони пъти по жестоки увреждания в България в сравнение с Англия.НАд градове и слеа в БЪлгария има видими тежко увредени балони и чували заради силен електромагнитен смог и автомобили с холограмни оръжия и включени фарове. В Англия автомобилите са с чисти предни и други стъкла.Опити за лечение на природата с силни дъждове и градушки доказват много тежки нелечими увреждания
29
2
 
10
 
! Отговори
Страшно преди 4 години
В момента най жестоко увреждана страна в Европа е България. Увреждането на земята въздуха и климата се извършва чрез дигитално гюхолограмна техника. Всяко село има вече силен електромагнитен смог.Исключително тежки увреждания на земята и климата нанасят милиони автомобили с налепени на предни стъкла холограмни скенери и включени фарове денем и нощем./карат в ясно слънчево време с включени скенери против мъгла..
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко завода за преработка на *** построихте? Или имаше някаква далавера в закупуването на кофи за разделно събиране и ваши фирми се включиха? Като ти затворят ТЕЦовете след няколко години и пак ще има философии какво да правим, но по-важното е да си охраняваме небето от прелетни птици.
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До от Сидни Ав$трелияОт всички комунисти ,найуспелия е боеко! Аферим!