Нинова останала заради БСП, партията била в ступор, прераснал в гняв

Наясно съм, че ще търпя имиджови щети, заяви лидерът на БСП
17 юни 2019 09:31, Александър Попов
196
Нинова останала заради БСП, партията била в ступор, прераснал в гняв
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корнелия Нинова изненадващо отказа да подаде оставка пред Конгреса на партията вчера, с което официално щеше да се оттегли от председателския пост на БСП. Тя бе заявила това пред пленума на партията, но в крайна сметка направи обратен завой.

"Една седмица след оставката партията беше в ступор, който прерасна в гняв. Структури от страната и членове на софийска организация започнаха да връщат партийни книжки и да искат да напускат партията. Това ме притесни.

Още по темата
Дадох си сметка, че това, което градихме три години, е пред разпад. Не подозирах такъв ефект и си дадох сметка, че моята оставка може да доведе до сериозен спад в подкрепата за БСП. Предстоят местни избори, а ще отидем на тях разбити", коментира Нинова пред bTV.

Имало натиск върху делегати включително и чрез привикване в банки на хора с кредити, които били предупредени да внимават как ще гласуват на партийния форум, за да нямат проблеми с връщането на кредитите.

Нинова била наясно, че ще понесе доста имиджови негативи след нейното решение, но попита защо хората от партията, които са я громили по телевизионните студия, не са се изказали пред Конгреса, където е мястото. След речта ѝ вчера пред партийния форум, хората от вътрешната опозиция напуснали залата.

Нинова смята, че вчера на конгреса е получила подкрепа от съпартийците си и твърди, че това много я е заредило.

Тя взе отношение и по казуса с партийната субсидия, която може да падне от 11 до 1 лев за глас.

"Няма и не бива партийната субсидия да стане 1 лв. – това означава край на многопартийната система и диктатура на една партия", заяви лидерът на БСП.

Според нея субсидията трябва да се намали, но не на 1 лв. и именно затова БСП предлага разумен разговор с политическите сили.

Във връзка с връщането на БСП в пленарна зала, Нинова обясни, че социалистите са се върнали в променена партийна и парламентарна ситуация. „При нас започнаха сложни процеси. В ГЕРБ тепърва им предстои всичко това, през което ние минахме. Няма да е лека вътрешната им промяна. ДПС взеха много остър социален завой. Вероятно видели в кампанията своите избиратели колко бедно живеят. Влязоха на наш терен – по-ниско ДДС на лекарства, хляб. Патриотите знаем за техните вътрешни борби. Ситуацията в парламента след изборите е много различна", каза Нинова.

На въпрос дали БСП ще подкрепи Мая Манолова за кандидат-кмет на столицата, Корнелия Нинова каза, че очаква да чуе първо желанието на Манолова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
11
 
! Отговори
Корни преди 4 години
Наясно съм, че ще търпя имиджови щети, но пък финансовите постъпления ще ме успокояват, заяви лидерът на БСП.
86
1
 
17
 
! Отговори
Р.ОВЧ. преди 4 години
Скъпи Другари и Другарки!...нека има матриял за чесане на езиците...както видяхте...и чухте...нашата другарка...не пожела да напусне поста си,както беше заявила след тежката загуба на евро изборите...г-жа лъжа отново излъга ,но не само населението на Република България ,но и самата партия която упрявлява!!!Нека всички симпатизанти ,комунисти ,рубладжии ,американофили,роми ,турци и българи РАЗБЕРЕТЕ ,че дойде краят на БКП оооо извинете БСП в този и вид....АМИН....
85
1
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПУБЛИЧНО ЗАЯВИ ВЧЕРА , ЧЕ БИЛА НЕЗАМЕНИМА!!!АМАН ОТ ЛЪЖЛИВИ ИЗМАМНИ ТЕТКИ
84
1
 
16
 
! Отговори
знам преди 4 години
до анонимен 95Елена Милийончева е в нелегалност. Издирват я.
83
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Остава да видим обезпаразитяването на ГЕРБ. Това ще е по-интересно!
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГЕОРГИ ЛАМБУРОВПИЙ СИ ХАПОВЕТЕ, ЧЕ ШИЗОФРЕНИЯТА ПО ПАРТИЙНА ЛИНИЯ ПАК ТЕ Е МЕТНАЛА. ПРЕДЛАГАМ НОВ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЛОЗУНГ- "ДРУГАРЮ, ТИ НАПРАВИ ЛИ ДЕТЕ" И ''ДРУГАРКО, ТИ РОДИ ЛИ ДЕТЕ, НАПРАВИ ГО"...
81
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напред приватизаторке, народа е с теб, довърши червения тумор!
80
0
 
10
 
! Отговори
ист преди 4 години
Нинова е член първи в устава на БСП.Редовите членове не го вдигат.
79
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакай Нинова да подаде оставка! Найш га!
78
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корнелия и Еленка-милиончева са основните причини за оттеглянето на недоволните. та тия са като ония ..
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова е предател на лявата идея.Визията и за партията била социализъм плюс консервативизъм и национализъм.За това има една дума националсоциализъм демек нацизъм.Това е подменяне на БСП отвътре и превръщането и от лява в крайнодясна неонацистка партия.Сега левия избирател фактически няма парламентарно представителство.Най-лошото е че това е подигравка с всички убити в двете световни войни и най-вече левите истински левите антифашисти.Незабавно вън от партията и толкова.
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - А къде е Елена-офшорката? Защо я скрихте...Вярно ли е това, дето се приказва, че от апартамента на другарката Йончева наскоро са хвърчали сакове с дрехи на текущия и до скоро съжител на "съпружески начала", който започнал да споделя, за разнообразие, времето си и с една друга дама?
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В коя партия няма агентура на БКП-ДС в т.ч. и ГЕРБ?
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАРАХА СЕ, КАРАХА СЕ, ПА ПОСЛЕ ЯХНАХА КОБИЛИ ЗА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ И СИ ПИХА РИКИЙКАТА В ДВОРЦИ ЗА МИЛИОНИ С НЕЯСЕН ПРОИЗХОД...А БЕДНИТЕ, КУЧЕТА ГИ ЯЛИ, А ЛОЗУНГИТЕ СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО СА ГИ МЕТНАЛИ НА ***.
73
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще и видят сметката нейните,спокойно!
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Нинова работиш за нас! Хахахаха!
71
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bravo na ninova kolkoto slobni saveslivi da ste ne mojete na malkia ja prast da i stapite selendurki debelani ot gerb peking v japonia prosti jeni ot bkp se prebojadisahte v gerb mirischite na selo na sloba samo saharieva vansch min e ok snae esizi i kade e peking uspehi ninova ne im obra6tai vnimanie prostaki pasi boje slapo da prigleda e ijas punta mara i kg schte sasipe slobata na vs peevski im kroi schapkite lafkite ok rabotat
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Край 62Кои олигарси стоят зад ГЕРБ, че пак нещо си остава неясно - хайде да светнеш всички ни, пък и себе си включително - щатния трольо?
69
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Офшоркова сега ще се прави на умряла лисица,докато не мине бурята в партията! А Радев мънкаше вчера и не знаеше какво да говори!
68
6
 
7
 
! Отговори
запознат преди 4 години
Трябва да изгони Пирински, Миков, гергов и станишев и техните клики.