Опозицията в БСП искала "главата" на Нинова и сближаване с ГЕРБ

Конгресът бе вот на доверие към Корнелия, заяви Весела Лечева
Обновена: 17 юни 2019 10:29 | 17 юни 2019 10:27,
37
Опозицията в БСП искала "главата" на Нинова и сближаване с ГЕРБ
Снимка: БулФото

Опозицията в БСП имаше за цел сближаване с ГЕРБ. Целта беше да се "махне главата" на Нинова и в утрешния ден, в удобен момент, да се прегърнат с властта с една единствена теза, че ако не сме във властта, партията изчезва. Това каза пред Нова депутатът от левицата Весела Лечева.

Тази неделя, на конгреса на БСП, лидерът Корнелия Нинова обяви в емоционално слово, че се отказва от подаването на своята оставка, както беше заявила по-рано след загубата на европейските избори.

Още по темата

По думите на Лечева, тази идея на вътрешната опозиция е довела до пресъздаването на едно ескалиращо напрежение, което обаче отсъствало в структурите на партията.

"Дори това да е била целта им, може би, най-честно ще бъде, ако представят тяхното желание за коалиция с властта пред членовете на Националния съвет", смята Лечева.

Според нея страстите в столетницата вече са се охладили, а конгресът е бил своеобразен вот на доверие към политиката, която ръководството в лицето на Корнелия Нинова води. Лечева е убедена, че в неделя се чул гласът на организациите, на низовите структури, на общинските и областните организации на БСП.

"Чу се призивът им Нинова да оттегли оставката си, че резултатите и линията на партията е крачка напред, макар и трудно извървяна. Че за тези 3,5 години не спечелихме последните избори, но и не изгубихме и позиции и за тези 3,5 години можем да отчетем победа на президентските избори, удвоени мандати на парламентарната група, още един мандат в групата на Европейските социалисти. Това са крачки все напред", обясни Лечева.

Тя изтъкна, че наследството на кабинета '"Орешарски" е било много тежко, но Корнелия Нинова е успяла да възвърне част от изгубеното доверие в партията. По думите й, лидерът има огромна подкрепа и само еддна малка част от партията има различни други ценности и амбиции.

"Тази част представлява бившия елит на партията и смея на твърдя, че в крайна сметка е факт, че Нинова започна този мандат от критично ниски позиции на изгубено доверие именно на базата на тези задкулисни договорки", убедена е Весела Лечева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
19
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Па нема лошо- БСП и ГЕРБ са си една партия !!!
12
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Весела Лечева да не се прави на света вода ненапита, защото много добре знае колко хора завлече с имоти от оранжериите в Горубляне.Тя и съпруга и.Айдуци Шумкари.
11
10
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Дръж се Нинова.Червената ояласе пасина вън!
10
15
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОМУНИСТА ПРИЧИНИ ЗА ДА ИЗЛЪЖЕ И ИЗМАМИ ЩЕ СИ НАМЕРИ ВИНАГИ!!!И ТАЯ ДОБРЕ СЕ Е УРЕДИЛА НА ХРАНИЛКА В БСП И ЩЕ ЗАЩИТАВА БСП ДА НЕ И ИЗСТИНЕ МЕСТЕНЦЕТО!
9
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Лечева, кога ще има честта да си подаде оставката? Мъжът и купи за жълти стотинки най-големият завод за преработка на пластмаси на Балканите, който се намираше в Берковица и го срина със земята. Буквално го "разкостиха" и прибраха парите от желязото. И тая ще ми говори за подкрепа и справедливост! А колкото до низовите им организации, те отдавна се стопиха по естествен път... и още ще се стопяват.
8
10
 
29
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Тази Лечева вярва ли си като говори небивалици... Смешно и грозно беше всичко, което видяхме на манипулирания ,така наречен КОНГРЕС НА БСП. Вие допускате ли ,че тази ваша стакмистика ни е накарала да ви повярваме .Толкова смешно , грозно, компрометиращо, безпардонно поведение при воденето на "мероприятието" с този без алтернативно подготвен и осъществен сценарий, че на човек му се щеше да тропа с крака и свири с уста . БРАВО - надминахте себе си !
7
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Nai velikata bg sportiska i hubava jena sdrava da si ne se prebojadisa kato raeva i dr parvo bkp sega gerb prosti debeli grosni hora gergov selendura kak kupi zum panaira v plovdiv sergei4o mu go dade nekadarnia usa podanik pirinski jablanov s bkp roda mihov dai po dve rakii ujas da se mahat ot bsp boiko gerb schte gi osinovi kato anton schaikata deto pisa s posle v gerb sram njamt gerb sds po
6
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,побеждавайте все по този начин! Хахахаха!
5
10
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
наи после иван костов съсипа БСП местните избори приключиха
4
12
 
21
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Че то голяма разлика между гербавите и БесИпетО няма и в двете е пълно с отрочета на БКП даже при гербавите май вече са повече. За това старите муцуни в БСП са си правили сметката, че може и да се разберат с гербавите от една коза ярета са все пак.
3
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ си платиха на Гергов за това, дадоха му 43 млн за една дупка във Варна. Как няма да им играе по свирката?!И тогава - вся власт Борисов, няма опозиция, няма медии ... всичко е купено и под една шапка.
2
16
 
15
 
! Отговори
T. Живков преди 4 години
Kрайно време е двете комунистически партии да се обединят.
1
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП е с единия крак в ГЕРБ.