Ангелкова установи: По-малко нарушения по плажовете

Основно те са свързани с липса на указателни табели
18 юни 2019 11:00,
27
Ангелкова установи: По-малко нарушения по плажовете
Снимка: Facebook/Николина Ангелкова

Проверили сме над 104 плажа, констатираните нарушения са по-малко от миналата година, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

Още по темата

„Стартирахме регулярните проверки, както всяка година. Мобилните групи работят непрекъснато. Трите групи са проверили над 104 плажа. Основно нарушенията, които са установени на някои от тях, са свързани с липса на указателни табели и предлагане на нелицензирани услуги“, каза Ангелкова пред Нова.

Въпреки това министърът изтъкна, че нарушенията са по-малко от миналата година. Най-много били засечени на плаж „Божурец и Топола“. Тя заплаши, че ако нарушенията не бъдат поправени, договорът им приключва.

„Ще бъдем безкомпромисни, както всяка година“, заяви Ангелкова.

Тя отбеляза, че е изключително важно да се осигури пешеходен и безплатен достъп на почиващите до плажовете.

„Ако има възможност къде да се паркира, това прави услугата още по-добра. Изключително важно е обаче да има осигурен пешеходен достъп, за да се достига до самия плаж и да може той да се почиства и поддържа. Всички плажове, които до момента са отдадени на концесия или са под наем, имат такава възможност”, обясни Ангелкова.

„България е позната като дестинация, която предлага изключително добро качество на добра цена. Това го показват цифрите, които имаме до момента. За последните три години имаме 31% ръст на чуждестранните туристи, което е 9 млн. 200 хил. Имаме над 8 млрд. 400 млн. лв. приходи, както и 27 млн. реализирани нощувки. Това ни поставя в топ 5 на Европа за миналата година”, посочи още тя.

По нейни думи при оплаквания на граждани, мобилните групи имат възможност за незабавна реакция.

„Реагираме незабавно. За първи път стартирахме с нашата приемна по Черноморието в Слънчев бряг. Организирахме такава в петък. Оплакванията бяха свързани с предлагане на нелицензирани туристически услуги“, допълни министърката.

Грабвайте палатките, опъвайте ги, но... не и на плажа, ще ви излезе солено!

Относно презастрояването по Черноморието, Ангелкова коментира: „В действащото законодателство е ясно записано, че се забранява всякакво строителство върху дюни. Когато се установи такова строителство, то се явява незаконно и следва да бъде незабавно съборено”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
6
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Браво Агеллакова ! Нямаме министър, но имаме един пъдар по-вече
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Красива и умна е горката.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kak sa bg hotelierite, restorantiorite, rakidjiite i tutundjiite v bg zatvorite, dovolni li sa ot servisa na obslujvastite gi policai kelneri, policai recepcionisti, policai gotvachi i policai kamerieri v bg zatvorite, kachestveni li sa im zvezdite na zatvornicheskite bg zavedenia?! Oti nema videonovini ot tosi bg paradise, nito videoreklami?!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повече бетон=по-малко плажове=по-малко нарушения по плажовете!!!!!!!!!Да живей корупцията1
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая като се завърти и ми чупи плазмата да говоря колко панели смених на телефона ми все един с същ проблен прободени отвътре.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми нормално,по-малко туристи,по-малко алчни концесионери и наематели,оттам и нарушенията намаляват!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По малко нарушения защото са си платили повечко
10
2
 
7
 
! Отговори
Алекси преди 4 години
Аз не вярвам на Буратино. Гироси,гаврос,и калмари в Гръцко е за предпочитане.
9
2
 
11
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
За сведение на госпожата, дори в меката на капитализма САЩ, цялата брегова линия на Калифорния е достъпна за всеки който поиска, и никой частник няма право да слага ограда и да иска пари за достъп. Но ние явно сме по напред, за това и хората са принудени да ходят в чужбина, а не на собственото ни море.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубавае вземам я зажена ако ме приеме
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-малко ще са нарушенията, като няма плажуващи, логично.
6
1
 
11
 
! Отговори
срамота преди 4 години
Тази ще я запомня със снимките в Холивуд.Представяте ли си как са се чувствали звездите на световното кино в компанията на тази грозновата женица.А мнението и струва колкото мнението на всяка герберска мисирка от кабинета "тиква-3".Преди месец тази невзрачна особа обясняваше по ТВ ,че гаражите и терасите не влизат в квадратурата на жилището и.И тази е министър.Срамота е бе др.Борисов.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
прити уомън
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялото министерство е абсолютно излишно.А тази крадла от златоградските села просто плаши с вида си и с невежеството си.По-добре да си стои в евтиния апартамент или в драгалевския си палат ,защото плаши и чужденците и българите.Едно смислено изречение не може да върже.Плещи празни приказки за някакви измислени проценти и ръст ,на които никой не вярва.А бащината фирмичка гепи милиони от обществени поръчки.Оставка и присъда за тази.Време е.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И фотошопа не помага
2
1
 
19
 
! Отговори
Мария преди 4 години
Че то има ли хора по тия плажове. Ходи ли някпй на нашето черноморие. Хората трябва да са мазохисти.
1
3
 
22
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Грозният кон се познава дори под часове работа с Фотошоп :)