Патриотите не се отзоваха на среща с БСП за субсидиите

Червените искат експертен дебат за намаляването на парите на партиите
Обновена: 18 юни 2019 12:25 | 18 юни 2019 11:39,
101

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Представители на "Обединени патриоти" не дойдоха на инициираната от БСП среща за размера на партийните субсидии.

Срещата бе предвидена за 11.00 ч. в зала "Запад" на Народното събрание, пише "Фокус".

Още по темата

На срещата трябваше да се обсъдят приетите на първо четене промени в Закона за държавния бюджет за 2019 г., предложени от управляващите за намаляване размера на субсидиите на партиите от 11 лв. на 1 лв. за получен действителен глас.

Инициирането на срещите бе възложено на парламентарната група на левицата от Националния съвет на БСП.

Позицията на Пленума на партията бе парламентарната група да започне експертен и политически дебат за намаляване на субсидията, което да отговаря на гражданските очаквания, без да застрашава функционирането на политическите партии. Членовете на Националния съвет се обединиха около позицията "за" намаляване на партийната субсидия, но не на 1 лв.

От БСП вече поканиха на разговор ГЕРБ, които отказаха разговори с писмо до колегите си от левицата с мотива, че твърдо подкрепят решението на правителството.

Според соцдепутата Драгомир Стойнев отказът от разговори за субсидията е показен разстрел на демокрацията, а парламентът се превръща в инструмент за гарантиране на изборните успехи.

"Неявяването на ГЕРБ и "Обединени патриоти“ на разговори за субсидиите показва, че депутатите им нямат воля, а са обикновен придатък на премиера", настоя той.

Стойнев каза и че червените ще предложат от 3 юни всички налични пари на депозит на партиите да бъдат върнати в бюджета. Той посочи, че едни партии явно нямат нужда от финансова подкрепа, защото държат целия обществен ресурс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АЛФАТези, дето са с 1,2% да си траят! И да плачкат, че от къде сега кинти за скъпи пури и лежачка на Варадеро, а?Трябва и десетте си пръста да позлатят, белким изкарат за някоя вечеря в ресторант, където ще се отяждат с посланници и други гости...
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С Качака срещи само в ресторанта!!!
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, къде за кацнат патреотите в центъра? С тях срещи само на летища!
42
13
 
9
 
! Отговори
ХМ! преди 4 години
САМО КАТО ПРОЧЕТОХ КАКВО Е НАПИСАЛ НОМЕР 38 МИ СЕ ПОВДИГНА ОТ *** ДРАСКАЧИ - КАТО ЗНАЕШ МНОГО НАПИШИ НЕЩО И ЗА ГЕРБ ТЕ СА ИДЕАЛНИ НЕ СИ КУПИХА ЕВТИНИ АПАРТАМЕНТИ НЕ СИ НАПРАВИХА КЪЩИ ЗА ГОСТИ НЕ ....И Т.Н. ДА НЕ БИ ДА СА ТИ ОБЕЩАЛИ АПАРТАМЕНТ И НА ТЕБ Г-Н/Г-ЖО АНОНИМЕН - ИСКАМ ДА ПИТАМ ШЕФА НА САЙТА КОЙ ВИ ЗАБРАНИ ДА НАПИШЕТЕ ДВА РЕДА ЧЕ ПРЕЗИДЕНТА ИМА РОЖДЕН ДЕН ДНЕС ИЛИ ВИ Е СТРАХ ОТ НЕГО /койтови е збранил/ ЗА ПРЕМИЕРА ИМАШЕ НА ДЕСЕТ МЕСТА НАПИСАНО ЧЕ ИМА Р.Д. БЛАГОДАРЯ ЧЕ НЕ МЕ ИЗТРИВАТЕ
41
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
другаре, и вие управлявахте държавата, и вие имахте премиер - даже не един (резултатите ги усетихме), къде са ви парите? раздавате кюфтета, харчите за хеликоптер да ви снима бузлуджанския цирк, рози и балони развявахте, чаши и календари с лика на сталин продавахте, телевизия си направихте, на СПА ходихте, на работа не ходихте а обикаляхте България (с козички да се снимате) , на фотоелена милиончева плащахте за "големите и разкрития",.................! та къде са ви парите?
40
1
 
6
 
! Отговори
Чудно преди 4 години
До Анонимен 3 За това БСП си направиха собствена телевизия , за да не плащат. Ама къде е тази телевизия и как се казва ? На моя телевизор я няма. А как ми се иска да видя Данаилов за последно в " На всеки километър ".
39
5
 
16
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Не е показен разстрел на демокрацията , а показен разстрел на ретроградната БСП. Нима си мислехте че след като оплювахте демокрацията и Нинова каза че демокрацията ни е отнела много , ще ви се размине ? ГЕРБ работи и бута държавата напред. Ще си намери спонсори , а вие с какво ще плащате на *** и социологическите агенции си е ваш проблем.Разберете че си отивате.
38
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПАРТИЯТА МАЙКА Е СТИГНАЛА ДЪНОТО- ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ГУРУТА ОТ ПИКЧЕРСА СНЕСОХА ТАКИВА ГЛУПОСТИ, НЕСВЪРЗАНИ И НЕЛОГИЧНИ. ЧЕРВЕНАТА ШИЗОФРЕНИЯ ЗДРАВО Е УСЕДНАЛА И ДОБРЕ ЧЕ ТРУДНО НЯКОЙ ВЯРВА НА ПЕЛТЕЦИТЕ И НА СПЕЦИАЛИСТА ГЕЧЕВ, КОЙТО НАПРАВИ 3000ЛВ ЗА 1 ДЛ, А МИН ЗАПЛАТА 2600ЛВ НЯМА И 1 ДЛ- ТИЯ ХОРА ГОВОРЯТ ЗА МОРАЛ- ГНУСНИ СТЕ!
37
16
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Бай Курти: Не се прави на ущипан байчо, Курти. Тези над два милиона и половина са по-малко от половината избиратели, които са гласували на предните избори, затова резултатите от референдума не са задължителни. Това не е волята на народа, а и теб никой не те е упълномощил да говориш от името на народа.За Бойко парите не са проблем - Цецо му е събрал достатъчно суджук за следващите избори. Като остави опозицията без субсидии се надява да спечели служебна победа. Както винаги - бянкянски хитрец
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бац използва елементарни ,но сигурни методи.С пари запушва устата на бивши противници и ги прави пудели-антошка кокошка,сергейка майо манолов,,воленка сидеровна и прочие.Нинова ако беше по-умна,щеше да стане прецедател на нс както и предложи Той и да си кара кефа.Ама чепата ку..ка..
35
6
 
21
 
! Отговори
Бай Курти преди 4 години
Нинова да не се прави на ощипана мома.Над два милиона и половина българи казаха да се намали субсидията на един лев.Защо другари комунисти не се съобразявате с волята на народа?Нали сте негови слуги?Пък моето мнение е ,че и един лев ви е много.Вадете откраднатите пари от приватизацията и си финансирайте скапаната си партия.
34
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както правилно ги нарече В.Енчев - "опитомени патриоти". Какво да искаш от такива - за едните ти парици цункат бойкова ръчица .Да са живи и здрави.Ама на следващите парламентарни избори ще гледат парламента през крив макарон.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АЛФАТи вече си мюсли! Не може тепърва да ставаш!
32
3
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Ненормалническо е да се сърдиш, че някой не е дошъл на непотвърдената среща, при положение че БСП до вчера си играха на *** ми-дойди ми в парламента. А Драго ги наръси такива простотии, какви то само той може да съчини.
31
16
 
5
 
! Отговори
АЛФА преди 4 години
До АнонименБОГ ДА ПАЗИ бЪЛГАРИЯ ОТ НЕЙНИТЕ ТЕРОРИСТИ-ГЕРБЕРИСТИ! ЧАКАМ ВЪЗМЕЗДИЕ И АКО НЕ СЕ ПОЛУЧИ,СТАВАМ МЮСЛИ.
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партийните субсидии са за БЪЛГАРИСКИ партии. Хич не ми е ясно поради каква причина БСП получават такива субсидии, ами че те още от атентата в църквата Свети Крал са на издръжка от москваБОГ да пази България
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не иска да стои в една зала с комунисти
28
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб са на издръжка на чужди държави. Чуждестранен проект за контрол на България.
27
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е поредният див популистичен ход на Бойко. И ако си мислите, че бат ви Бойко е по-различен, по-добър от Цв.Цветанов лъжете се. Същият, само че по-мазен, по-обигран и по-прикрит. Ей сега ще видите Бойкова демокрация - крой на партиите; превзеха се телевизиите, току-виж, че започнат и затворите да се запълват по бойковски начин.Но народе мой - ти го избра.А сега му се радвай.Да ти е честит. Бат Бойко ще си вземе и Слави да му пее.Както разбрахме Веско му е омръзнал Така че праграмата е пълна
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tesi 240 teroristi ot ns oti ne odat na vrah Vola?