Патриотите не се отзоваха на среща с БСП за субсидиите

Червените искат експертен дебат за намаляването на парите на партиите
Обновена: 18 юни 2019 12:25 | 18 юни 2019 11:39,
101

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Представители на "Обединени патриоти" не дойдоха на инициираната от БСП среща за размера на партийните субсидии.

Срещата бе предвидена за 11.00 ч. в зала "Запад" на Народното събрание, пише "Фокус".

Още по темата

На срещата трябваше да се обсъдят приетите на първо четене промени в Закона за държавния бюджет за 2019 г., предложени от управляващите за намаляване размера на субсидиите на партиите от 11 лв. на 1 лв. за получен действителен глас.

Инициирането на срещите бе възложено на парламентарната група на левицата от Националния съвет на БСП.

Позицията на Пленума на партията бе парламентарната група да започне експертен и политически дебат за намаляване на субсидията, което да отговаря на гражданските очаквания, без да застрашава функционирането на политическите партии. Членовете на Националния съвет се обединиха около позицията "за" намаляване на партийната субсидия, но не на 1 лв.

От БСП вече поканиха на разговор ГЕРБ, които отказаха разговори с писмо до колегите си от левицата с мотива, че твърдо подкрепят решението на правителството.

Според соцдепутата Драгомир Стойнев отказът от разговори за субсидията е показен разстрел на демокрацията, а парламентът се превръща в инструмент за гарантиране на изборните успехи.

"Неявяването на ГЕРБ и "Обединени патриоти“ на разговори за субсидиите показва, че депутатите им нямат воля, а са обикновен придатък на премиера", настоя той.

Стойнев каза и че червените ще предложат от 3 юни всички налични пари на депозит на партиите да бъдат върнати в бюджета. Той посочи, че едни партии явно нямат нужда от финансова подкрепа, защото държат целия обществен ресурс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не говорим като беше при Слави ББ великия антисистемен популист направо загуби ума и дума и се на.*** не можа един свестен въпрос да зададе а Борисов беше така притеснен от неудобните му въпроси че си изваде някакво листче със сметки и почна да го чете.Какво стана с кастинга му за политици на него май дойдоха само Бареков и Банев.Тоя сега вече е жалък.
24
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ НА герб далеч надминаха тези на ДПС, частично съвпадат през ПЕЕВСКИ ГРУП
23
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Левче кефче за фараон Тутантиквуний Борисов 1.Пак тотална комедия.С това левче буквално вече само богати партии тоест три партии ще могат да влизат в парламента а купуването на гласове ще надмине това в Русия.Пък там много ги бива пъхат фалшиви бюлетини в урните с чувала.За железния човек Слави с пирон в крака екектрод в гъ.за и калкулатор в главата не ми се говори изобщо тоя от години ми е противен нямс гост с който да не се *** и да не обижда.
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вЕЧЕ ПАРТИИ ЩЕ МОГАТ ДА СЕ ПРАВЯТ ОТ ХОРА ОТ КОВАЧКИ НАГОРЕ. Бетониране на олигархичния модел на ГЕРБ.
21
3
 
9
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
"1 лев субсидия ще унищожи всички партии" - това важи и за ГЕРБ. Ако сега са управляващи, утре могат да бъдат и опозиция. Да се оправят всички с лев субсидия и членски внос. Нали всички претендират колко са много и колко много ги подкрепят.
20
5
 
10
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 4 години
Ремонта на граф Игнатиев - скъп май наближава партийната субсидия, некачествен, крив, с нетрайни материали, с убити сиви тонове, внушаващи безнадеждност под ботуша на ГЕРб И ДЖИПИ И ОБРЪЧИТЕ ИМ ОТ ФИРМИ...
19
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия *** трябваше да изгният в затворите и партията им да е незаконна преди 20 години! Цял живот ядене и пиене, засекретяване на безумни харчове и наглост да се правят на жертви! Да продадеш собствената си държава, за да си сателит на русинаците.. що за наглост! А до русофилите които ги зашитават.. и вие сте за растрел за държавна измяна!
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сайтовия *** сложил от раз осем минуса на коментар едно не го прави по-малко верен. До довечера както обикновено ще се обърне тенденцията в мненията. Триковете на този прогерберски сайт са видни за всеки наблюдателен.
17
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов с помощта на Слави Трифонов сложиха край на многопартийната система. С левче за глас няма да се разрешат огромните икономически и социални проблеми на държавата и народа. Аз питам кой ще контролира харченето на държавни пари за партия ГЕРБ?! Никой. Всичко е подчинено на на престъпната групировка ГЕРБ. Що се отнася до Слави - то той не е по-различен от ББ. Та нали Слави го четкаше в началото и после се скараха за пари.Явно сега са намерили общ език. Мутри.
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо тъпия референдум с олигархични трикови въпроси на Слави референдум за избор на главен прокурор от народа. Иначе ще номинират пак такъв който ще остави апартаментаджийството безнаказано.
15
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народът обаче е питан за 20 милиона партийни субсидии, но не е питан за 3 милиарда сделка за самолети... Не е питан дали БНТ трябва да лее герберска пропаганда.
14
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Субсидиите са високи и трябва да се намалят,но 1 лв.ще унищожи всички други партии,освен ГЕРБ,тъй като за тях държавата е бащиния и си грабят колкото си искат.На тях субсидии не им трябват.
13
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното доказателство, че Слави Трифонов е слуга на ГЕРБ.
12
12
 
7
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Ами червените не могат да се доредят до държавни пари от гробарската мафия.
11
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Субсидийте ги обсъди народът и реши - 1 лв. Какво от БСП сега се правят на интересни. Ами да си намалят стандарта на живот! За народа 200-300 лева пенсия стига, а за тях си милиони.Безсрамници!
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия пишман патриоти си мислят,че вечно ще бъдат на хранилката и ще харчат държавни/наши/пари,които им отпуска падишаха,ако слушкат.
9
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спряха им кинтите на червените и веднага зацивриха :)
8
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами като ги гледам тези крадци и некадърници на снимките и аз не бих отишъл никога.
7
3
 
6
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
До 1. Големи цифри, голямо нещо. Ама някакви доказателства да имаш за глу.постите, които си написал???
6
9
 
21
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 4 години
Ха-ха, ама тези от БСП не загубиха ли поредните избори? Къде се пънат тогава да поемат разни инициативи - естествено, че никой вече не ги ..ава за слива.