Патриотите не се отзоваха на среща с БСП за субсидиите

Червените искат експертен дебат за намаляването на парите на партиите
Обновена: 18 юни 2019 12:25 | 18 юни 2019 11:39,
101

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Представители на "Обединени патриоти" не дойдоха на инициираната от БСП среща за размера на партийните субсидии.

Срещата бе предвидена за 11.00 ч. в зала "Запад" на Народното събрание, пише "Фокус".

Още по темата

На срещата трябваше да се обсъдят приетите на първо четене промени в Закона за държавния бюджет за 2019 г., предложени от управляващите за намаляване размера на субсидиите на партиите от 11 лв. на 1 лв. за получен действителен глас.

Инициирането на срещите бе възложено на парламентарната група на левицата от Националния съвет на БСП.

Позицията на Пленума на партията бе парламентарната група да започне експертен и политически дебат за намаляване на субсидията, което да отговаря на гражданските очаквания, без да застрашава функционирането на политическите партии. Членовете на Националния съвет се обединиха около позицията "за" намаляване на партийната субсидия, но не на 1 лв.

От БСП вече поканиха на разговор ГЕРБ, които отказаха разговори с писмо до колегите си от левицата с мотива, че твърдо подкрепят решението на правителството.

Според соцдепутата Драгомир Стойнев отказът от разговори за субсидията е показен разстрел на демокрацията, а парламентът се превръща в инструмент за гарантиране на изборните успехи.

"Неявяването на ГЕРБ и "Обединени патриоти“ на разговори за субсидиите показва, че депутатите им нямат воля, а са обикновен придатък на премиера", настоя той.

Стойнев каза и че червените ще предложат от 3 юни всички налични пари на депозит на партиите да бъдат върнати в бюджета. Той посочи, че едни партии явно нямат нужда от финансова подкрепа, защото държат целия обществен ресурс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
0
 
! Отговори
Стилиян Георгиев преди 4 години
Дали пък Бойко и Гергов не са се договорили преди това предложение за 1 лев насред годината!? То и за "дупката" във Варна за 40 милиона лева има такова съмнение.
84
2
 
8
 
! Отговори
Мани преди 4 години
Другари чорбаджии,бивши членове на бкп.Яжте си чорбата и внимавайте със суджука.Затлъстяването е вредно.
83
8
 
6
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Другари тролетарии: Сплотявайте се от всички стани и изисквайте справедливо заплащане на щетите които вашата съвест понася тролейки в полза на Българската Смешна Партия и тяхната председателка!
82
5
 
4
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Знаете ли кое е най-доброто в цялата история?Троленето в полза на КН струва пари на Москва и техния придадтък БСП.Ако я карат така, при тези цени на нефта, скоро Русия ще фалира.За
81
7
 
7
 
! Отговори
народа помни преди 4 години
А когато Слави правеше референдум го подкрепяха. Явно всичко е лъжа и измама.
80
2
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш..61075 преди 4 години
До Бай Петко 72 ? Бай Петко , не се бъзикай така с Гечев , да не се върне. Плашиш ни.
79
9
 
8
 
! Отговори
Цитат на Коритаров преди 4 години
БСП = Българска Смешна ПартияКолко точно е казано !!!!
78
7
 
6
 
! Отговори
Г-жа Лъжа преди 4 години
*** Нинова защити по безспорен начин името си г-жа Лъжа. Излъга партията и българския народ, че ще подаде оставка поради тежко загубените избори от Герб, а сега се отметна и каза, че няма да подаде оставка. Има ли някой, който да вярва още на *** ? Смях...
77
4
 
7
 
! Отговори
али луя преди 4 години
До Бсп е в будна кома..Герп умре.Бог да го прости.Мръсни духове се разхождат и смър..ят..
76
7
 
9
 
! Отговори
seira преди 4 години
ВНИМАНИЕ!ОТВОРЕН Е ПЪТЯ, ЗА ЛИКВИДИРАНЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА И УСТАНОВЯВАНЕ НА ДИКТАТУРА!НАРОДЕ!!!!!
75
7
 
5
 
! Отговори
do 72 преди 4 години
разбира се че точно гечев се справи с майдана който *** спретнаха на Виденов след като отказа да хрантути Отворено общество с шеф агента на мосад, израелски гражданин, служил в израелската армия др младенов. Така е когато откажеш да даваш от бюджета , от парите на данъкоплатците на сорос, директно те махат от власт и ти спретват инфлацийки и прочие бонуси за непослушните, а вие му лапайте на сорос оня малкия, не ни впечатлявате с плюенето си по бсп кадрите, много са ви неудобни знаеме.
74
8
 
6
 
! Отговори
yeee преди 4 години
яко тролчета и плюене по бсп, бре бре , заработвате ли, днес колко?
73
7
 
10
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 4 години
Герб и СДС обединени за изборите нанесоха поредната този път най-тежка загуба на Бсп . След оставката на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп следва неизбежното и закономерно свиване на Бсп до маргинална незначителна партия, а това е добре за България...
72
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лоша работа червените олигарси ще трябва да се бъркат по джобовете за да спасяват БСП от безпаричие. С партията ще се случи същото нещо което се случи с партийният им вестник Дума. Няколко години търсиха спонсор който да издава официалният им орган, въпреки че партията им е бъкана с мултимилионери.
71
9
 
3
 
! Отговори
ai ai ai преди 4 години
я тук имало форум, че в дирбг е яка цензура - политическа цензура, ако си симпатизант на Корнелия моментално трият не успявам дори да ги прочета и бам изтрит, но тия с хвалене на стани-шефче стоят разбира се.
70
8
 
4
 
! Отговори
do 68 преди 4 години
е как са успели пък герб 10г на власт, че те бай тошо ще надминат по векуване, иначе герб газ пикаят заради БСП ТВ-то, сън не ги лови, добре че ме светна за ТВ-то,дано ми остане време да ги видя щом са за соца малко да си припомня хубавите времена.
69
1
 
4
 
! Отговори
Ами сега преди 4 години
Славчо трифунчо-пъпеша/главата му е като пъпеш/ е в цайтнот-ами сега.......кво да приказва-ще видим.Какво ще каже за БСП-то ,че не еб.ват неговия референдум за 1лв-че .....................
68
5
 
4
 
! Отговори
yraaa преди 4 години
а така герб бий по опозицията, никаква опозиция, само за нас да има, за нас цялата държава, затова ние на власт си икономисваме субсидията, а опозицията да мре, таман феновете им ще се изнесат и ще останеме само наш'те си хора - администрация, полиция, управници, и родата - за тях бизнеса.Браво бойко, спец си да громиш враговете, дето искат да те бутнат, стола е само за нас, не го давай.
67
5
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Вчера гледах БСТВ , от.врат , напомни ми за социализъма , как се опитваха да ни промиват мозъците , за съжаление при много хора успяха .
66
4
 
3
 
! Отговори
xa xa преди 4 години
че то на българина за какво му е опозиция, изядоха заедно с герб един по един де що опозиция имаше - от Атака 2009, през ОП, разни сдс-та, бсп и прочие щото по-хубави от мутрата нямали и съответно "анти-герб" не им трябва, впрегнали са цялата държава да дебне да не се пръкне нова опозиция, я някой слави, я някой друг, та да си векуват.Ми щом така иска българина нек си държи само герб, каквото народа каже, герб и само герб Ок. Ама ние за всеки случай сме отвъд Океана далече от таз "хубавиня" пък народа да си държи кой ще.кой ще.