6-те млн. лв за борба с градушките са спасили продукцията

Валежите тази година са нормални за сезона, коментира Младен Маринов
9
6-те млн. лв за борба с градушките са спасили продукцията
Снимка: архив "Булфото"

Времето има най-различни прояви. Така министърът на вътрешните работи Младен Маринов коментира бедствените ситуации, създадени от обилните валежи напоследък.

Още по темата

Проливен дъжд наводни улици в Пазарджик, Търново, Бургас...

"Тази година на пръв поглед има много валежи, но правейки статистически сравнения, можем да кажем, че това е в рамките на нормалното за сезона", допълни министърът пред журналисти.

Младенов уточни, че не разполага с информацията каква е ситуацията с мълниезащитата на жилищните сгради у нас, защото тя не се събира и обобщава от МВР. Според него отговорните институции трябва да анализират защо се стигна до смъртния случай с мъж от жк "Люлин", когото мълния уби.

Маринов напомни, че правителството отпусна 6 млн. лв. допълнително за противоградови ракети и са открити още 3 площадки. По думите му така са предотвратени по-сериозни щети върху земеделската продукция.

Правителството разгледа днес доклад за дейността на Съвета за намаляване на риска от бедствия към Министерския съвет за предишните две години.

В него се отчита като добра практиката да има фонд със средства, с които в неотложни случаи да се извършват аварийно-спасителни дейности и след това парите да се възстановяват с решение на комисията по бедствия. Това дава оперативна възможност на кметовете и на областните управители да действат при съответните кризисни ситуации, посочи министърът.

По думите му основната задача е да се работи по превенцията, така че да не се стига до извънредни ситуации. Процентно разпределяме по-големи средства за превенция и оставяме резерв, който е за покриване на щети при непредвидени ситуации, уточни Младен Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сега не бех чул подобно изказване на министър на МВР, чза валежите. Кво ще кажат професионалните метериолози като доц. Рачев.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А реколтата на тютюна как е?Чувам милицюнерите ти много разбирали от контрабанда на тутунь!))Сигурно бизнеса с крадене на бензин е по малко доходен!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе това шАфьорчето на Маджо и от градушки ли взе да разбира.Ами той както е тръгнал ще надмине Еднокнижния си Вожд - Специалиста по Всичко.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе тая мутра да ходи при другата в Банкя... и дано пукнат!
4
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ха ха нагъл лъжец
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коя продукция са "спасили"? Тази, на Гърция и Турция ли, от която монополистите-вносители се възползват, за да я вкарат у нас за продажба и притискат местния производител да им подарява за стотинки своята? Как стана спасението? С обстрел на покривите на къщи на разни хора по селата? Я питайте из плевенско, търговишко и т.н. какво е спасено? Градушките разсипаха буквално местните стопани, защото ония, които трябваше да направят нещо, вече бяха изхарчили парите!
2
0
 
15
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Полицай/мутра, бивша охрана на Илиенски.... Дайте му тоалетна хартия, че пак оцапа гащите от ЛЪЖИ!!! Градушките смазаха страната, този кухоглав си вее приказки о 1001 нощ... WTF
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този се изказа,сякаш ги е извадил отджоба си.Мвр- градушки,топове стрелбиОстава да навлезете с тракторите в нивята и колхознички да ви носят вода.