БСП: 1 лев субсидия ли?! Цели се частно финансиране на партиите!

Крум Зарков: Корупцията трябва да се бори, а не да се легализира
19 юни 2019 12:49,
47
БСП: 1 лев субсидия ли?! Цели се частно финансиране на партиите!
Снимка: Булфото

Предложението за субсидия от 1 лев не целяло да се намалят парите за партиите, а да се допусне частно финансиране на политическите субекти.

Още по темата
Тази оценка направи червеният депутат Крум Зарков, след като по-рано стана ясно, че ДПС предлагат отворено финансиране на партиите, а ГЕРБ са съгласни с това. Даренията от физическите и юридическите лица обаче ще се правят по абсолютно прозрачен начин, обясни Менда Стоянова от ГЕРБ.

"Днес стана ясно какво се крие зад изненадващото предложение за 1 лев субсидия. Въобще не ставало дума за намаляване на парите на партиите, а за координирана акция, която цели да допусне частно финансиране на политическите субекти. В тази координирана акция ГЕРБ и ДПС се опитват да приватизират политическия живот на страната. Това е истински атентат срещу някои от базисните постижения на демокрацията и БСП е единствената партия, която стои срещу това", скочи Крум Зарков.

Лев на глас: Ще оцелеят ли партиите с тези субсидии?

По думите му корупцията трябва да се бори, а не да се правят опити да се легализира.

"Кого оттук нататък ще обслужват партиите - избирателите си или спонсорите си? Кой утре ще определя листите за общински съветници и кметове. Партиите или контролиращите ги олигарси?", запита Зарков.

Соцдепутатът призова за открит и честен дебат как да се намали субсидията, но без да се наруши независимостта на политическите субекти, и добави, че от левицата ще започнат разговори по темата.

Зарков посочи и че си заслужава за случая да бъдат информирани и европейските им партньори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
3
 
! Отговори
Пълен произвол преди 4 години
Интересно коя фирма ще обяви, че спонсорира БСП? Спомняте ли си какво разказваше добричкият бизнесмен, който разкри аферата със суджука. Че след това са започнали да го проверяват всички възмони държавни и общински органи и да му пречат да работи. Това е гербаджийската демокрация. Далавераджийство и рекет. Когато се оттървем от Бойко и крадливата му дружинка, тогава България има ханс да тръгне напред.
36
1
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Ха-ха: А досега не се знаеха, така ли? Всяка стотинка, която харчат партиите се проверява и то от няколко държавни служби. Само Бойко прави пиар с рязане на ленти безплатно. А за рекета на фирмите, от който се пълни черната каса на ГЕРБ да не говорим.
35
3
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
И сега партиите се спонсорират от бизнса. Поне ще се вижда малко от малко, кой кого храни
34
5
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Другарите ги притеснява, че ще трябва публично да си обявят спонсорите. Досега се криеха зад субсидията. Айде нема нужда :)
33
5
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
За една минута клип телевизиите искат по 5000 лева, че и повече. Как се прави политическа кампания без финансиране. Може и без субсидия, но тогава чии интереси ще защитават партиите - на избирателите, или на тези, които ги финансират. А ГЕРБ без пари няма да останат. Рекетират бизнеса и се надяват като оставят опозицията без субсидии да спечелят служебна победа.
32
3
 
4
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Ами и аз искам субсидии !Парите в семейството ни не стигат ....Ще се разпадне направо нашето демократично семейство.
31
4
 
6
 
! Отговори
Фирми преди 4 години
Ако се приеме предложението за 1 лв и партиите да се финансират от фирми ще се даде възможност на други държави да финансират партиите чрез фирми. Тези не мислят с главите си. Това означава, че след време ПАРТИЯ финансирана даже и от чужди радузнавания щя финансират партии. Тези не са никакви българи и не би трябвало даже да се тавират и в парламента, след като поддържат тази идея. Ако се приеве това, тежко и горко на майчица България. Най- добре е да закупят депозитите на всички партии и да се
30
3
 
8
 
! Отговори
От ясно по-ясно преди 4 години
Ще могат да провеждат успешни предизборни кампании само онези, които са в състояние да похарчат за тази цел милиони от собствения си джоб. После ще си разиграват коня през целия мандат, докато управлява партията, чиято предизборна агитация са финансирали.Пълненето на собствени джоб започна още с Перестройката, когато една шепа "другари" вече знаеха, че предстоят промени и че им е гарантирано, че няма да бъдат преследвани. Затова така спокойно ограбиха държавата, разделяйки се на няколко партии.
29
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се спре държавната субсидия или се направи 1 лв. и се премине на частично финансиране е първо предпоставка за корупция и второ елиминиране на опозицията. Ако аз съм една фирма и финансирам управляваща партия дали няма да искам нищо в замяна? А и дали ще посмея да финансирам друга която не е на власт...Това са абсурдни предложения
28
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крумчо, я кажи защо се гаври с паметта на жертвите на червената шайка ?Сигурно щото дядо ти е генерал от ДС? (Леонид Кацамунски)
27
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ нямат проблем с финансирането, за 10 години откраднаха милиарди, а и винаги зад тях е стояла мощната трибуквена мафиотска групировка. Пореден опит на ГЕРБ да бетонира статуквото.
26
2
 
9
 
! Отговори
ашколсун преди 4 години
Който плаща поръчва музиката, честито
25
6
 
4
 
! Отговори
бай Ставри преди 4 години
Чета *** по-долу и не очаквах нещо друго. Финансирането на партиите от мафията, НПО-та, поставени лица ще ви начука яко джендъриадата в тъпите ***. Всеки ден гей паради щото си плащат. Дребните изчезват, сорос управлява тотално. Честито. А и ще ви вземат децата за еничари. ***!
24
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдаа, лев субсидия е подигравка с народа, който иска да спрат изцяло субсидирането.
23
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-жа Импексов и гжа Милиончева да си разпорят дюшеците
22
5
 
18
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
Социалистичека партия, пък ревнаха, като намалиха субсидиите. А като вдигате данъците не ревете. Ха сега тези пари да отидат за здравеопазване и за пенсии, а не за мерцедеци и апартаменти и обиколки на страната, докато трябва да сте на работа!
21
3
 
18
 
! Отговори
Тръмп преди 4 години
Долу БСП.
20
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който има желание и сега е в състояние да си плати членския внос. Защо от НАШИТЕ пари да се финансира частна инициатива?
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дедо ви Благоев получавал ли е субсидия, когато ви събираше на конгрес по поляните?
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А как оцелявахте преди да си гласувате субсидията?