Президентът съветва медиите: Четете законите!

Обмисля се вето върху Закона за устройството на Черноморското крайбрежие
19 юни 2019 19:30,
18
Президентът съветва медиите: Четете законите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Екипът на Президента Румен Радев работи по всички обстоятелства свързани с промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и скоро ще реши дали ще наложи вето. Това каза самият държавен глава пред репортери след като присъства на Националното тактическо учение "Ответен удар 2019" на полевия полигон "Ново село", предава Агенция Фокус.

Повод за думите му са искания на еколози за налагане на вето върху последните промени на ЗУЧК, които налагат рестрикции върху дивото къмпингуване.

Още по темата

"Застрояването, бетонирането на плажната ивица продължава да бъде проблем. Волята на законодателя да бъде изключително строг към гражданите, а в същото време да наблюдаваме как има варварско наливане на бетон по плажната ивица, далеч от погледа на всички институции, не е в интерес на гражданите", категоричен е Радев.

Попитан как ще коментира критиките в медиите, че блокира инфраструктурни проекти, Радев посочи, че уважава всички медии, но мисли, че те трябва да печелят доверие с обективност, а не със системни кампании, тиражиращи невярна, манипулативна и анонимна информация.

Преди няколко дни, Румен Радев наложи вето на промените на Закона за държавната собственост и сезира конституционния съд за процедурите, по които се изпълняват големите инфраструктурни проекти в страната. Така той беше обвинен, че спъва строежите, но от президентската администрация твърдят, че магистралите, скоростните пътища, пристанища, газопроводи, ж.п. линии и т.н. не попадат под ударите на президентското вето.

"Категорично не е вярно, че президентът спира АМ "Хемус" с ветото и сезирането на Конституционния съд, или че създава тапи на Околовръстното. Това е физически и правно невъзможно. Няма прекратени дела заради сезирането на Конституционния съд. Медиите трябва да подхождат по-отговорно към законите, да се четата по-внимателно, да се искат мнение на експерти, а не да се слагат гръмки и манипулативни заглавия", посъветва Румен Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
5
 
! Отговори
Оставка ! преди 4 години
С действията си Радев доказва,че е антибългарски президент !
9
3
 
7
 
! Отговори
Limana преди 4 години
Зелените чорапи на следващи избори е при НДСВ тоест в небитието ! Да ама Деса -мерцедеса ще е пълна със скъпи роклички и току виж пак пристанала при Славчо !
8
4
 
4
 
! Отговори
V преди 4 години
В България има хора които гладуват ,не защото не можем да нахраним бедните .А защото не можем да нахраним ,,БИЗНЕСМЕНИТЕ,, И УПРАВЛЯВАЩИТЕ ;)
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чукча писател, не читател.
6
8
 
21
 
! Отговори
akud преди 4 години
ей *** каква комунистическа гушичка си започнал да наливаш, всички у бсп се заранвате с една и съща ярма от крушовица :)
5
9
 
16
 
! Отговори
Беновска преди 4 години
Този е гнила ябълка и ще тупне като руски самальот
4
9
 
16
 
! Отговори
руския фатмак преди 4 години
пречи България да върви напред и нагоре.. Той е руски воденичен камък на вратът на всеки българин който го подкрепи.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хомо Сапиенс? Чиста измислица. Светът се препълни със заблудени,агресивни и невероятно жестоки хора!На всичкото отгоре и ***!На въпрос на Д. Петканов:"Вие Хомо - сапиенс ли сте.?"- 90%отговарят:"НЕ"!Преставяте ли си колко неук е българинът! А във всички форуми, същите тея са "най-компетентни.
2
6
 
15
 
! Отговори
решетников преди 4 години
Този не беше ли за свобода на медиите и словото. Нещо иззе функциите и на СЕМ.
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледна точка, То е ясно, че всеки трябва да ги чете, ама "Зеленият пъпеш" най-много!