Румен Радев от "Ново село": Да гарантираме бойните възможности на F-16

Оборудването, което идва със самолетите, било от изключителна важност
Обновена: 19 юни 2019 15:53 | 19 юни 2019 14:55,
253
Румен Радев от "Ново село": Да гарантираме бойните възможности на F-16
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаквам правителството да гарантира, че няма орязване на бойните възможности според заявеното от нас и българските данъкоплатци няма да дават парите си на халос. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев за договора със САЩ за закупуване на изтребителите F-16 след като присъства на Националното тактическо учение "Ответен удар 2019" на полевия учебен полигон "Ново село", предава Фокус.

Още по темата

По думите на държавния глава, всяко едно "мърдане" надолу и орязване на целия пакет води до невъзможност за реализация на оперативните възможности на самолетите.

В понеделник американското посолство в България изпрати официален договор за сключване на сделката на българското министерство на отбраната. Все още не са известни подробности от него, но според военния министър Красимир Каракачанов страната ни очаква да плати малко над 2 милиарда лева за изтребителите и съответното въоръжение и обучение на летците.

"Най-важното в този проект, това което се пропуска, е не толкова самият самолет, а цялостният хомогенен пакет - самолета, оборудването, въоръжението, допълнителното оборудване към самолета, наземното оборудване, което е огромно и обучението на личния състав", коментира Румен Радев.

Според президента, българските Военно-въздушни сили и Министерството на отбраната са разработили един много добър, хомогенен продукт, който е "максимално изстискан, на минимум, но гарантиращ надеждни способности и оползотворяване на бойните възможности на самолета".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Купува оръжие несъвместимо за стандартите на НАТО ,купува оръжие от враговете на НАТО"ЕТО ЧАКАХ И ДОЧАКАХ ЕКСПЕРТА ДА СЕ ИЗКАЖЕЕдна система за да е СЪВМЕСТИМА С НАТО трябва да има РАДИОСТАНЦИЯ със модул кодиране СВОЙ/ЧУЖД - Толкоз ни повече ни по-малко.Една система да е СЕРТИФИЦИРАНА за НАТО е друга ГУБЕРНИЯРазбирате ли ТЪНКИЯ МОМЕНТ А?ЩЕ ГО КАЖА ПО НАЙ-ГРУБИЯ НАЧИН ОСВЕН АМЕРИКАНСКИ ОРЪЖИЯ ДРУГИ ОРЪЖИЯ СЕРТИФИЦИРАНИ ЗА НАТО НЯМА - ЗАЩО ЛИ?СЕРТИФИЦИРАТ СЕ ОТ КОЙ? МДАА САЩ...
184
6
 
2
 
! Отговори
Странжата преди 4 години
Вчера без да ща написах, че нато превърна армията в ,,пeдepacкo сборище" и цяло денонощие прекарах в блиц! Ужаст!!!
183
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Боби даже и космически кораб, ще прави ердоган."Нищо не си го измислям има си новини от аерокосмическото изложение което още се случва и може който иска да провери. Германия,Франция и Италия обявиха своя СТЕЛТ, Същото направи и Турция.
182
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от ГерманияТурция сама си би шут отзад ! Купува оръжие несъвместимо за стандартите на НАТО ,купува оръжие от враговете на НАТО ! Когато една държава членува в даден съюз независимо политически или военен , тази държава малко или много е зависима от този съюз и трябва да си коригира националните интереси така ,че да не вреди на съюза ! Щом Турция иска да е напълно независима страна ,ами нека да излезе от НАТО ,никой насила не я държи в НАТО ! Но щом е в НАТО трябва да се съобразява
181
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боби даже и космически кораб, ще прави ердоган. Защо пишеш такива глупости? Големи държави във военното дело, не могат да направят самолети... Как мислиш че тоя плъхх ще направи самолет? Откраднал плана на ф16 и малко от ф35 и си мисли че всичко е готово. То да не е само това...
180
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До привет от Германия"Ердоган да се направи на голям инат и от безисходица да купи за турската авиация руски тенекии ! Тогава ще падне голям майтап !"Ердоган обяви започване на програма за свой СТЕЛТ самолет УМНИКО.Аз лично съм скептичен да Турция може да направи Планер, Част от Електрониката и част от Оръжията но се съмнявам че ще се справят с двигателитеПо-малко са страните произвеждащи съвремени двигатели от колкото са ядрените и космическите страни.(4бр +Канада(лиценз САЩ) +Китай)
179
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България в НАТО ли е?
178
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България за първи път в историята си, ще има най добрия самолет в класа си. Браво на правителството заслужи доверие към съюзниците си. Успех
177
0
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Всички балкански страни ще си модернизират авиацията с най-новия модел на Ф16 , а защо не и с Ф 35 ! Само турската авиация ще остане с най-старите Ф16 и няма да може да си модернизира авиацията заради руските С 400 . Дори за Турция може да се случи нещо още по-трагично , Ердоган да се направи на голям инат и от безисходица да купи за турската авиация руски тенекии ! Тогава ще падне голям майтап !
176
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ги счупят за няколко години и ще мирясат.
175
7
 
3
 
! Отговори
АЛО РАДЕВИЯ преди 4 години
АЛО РАДЕВ КЪДЕ ЩЕ ОПОЛЗОТВОРЯВАШ бойните ВЪЗМОЖНОСТИ НА ТЕЗИ Претъпкани свражеска за Земят ани техника стари истребители. ДА не би д а сте се разрали с Путин д а бомбандирате КРИМ>>
174
11
 
0
 
! Отговори
От МАРС РЕВАТ преди 4 години
Само лихвата по тези над 4 000 000 000 готвени за ограбване от народа лева е над 500 000 000 годишно Армията ни НЕМА ПАРИ ЗА ОБУВКИ.ВОиниците не получават доходи за оцеляване и ражцдане и отглеждане на деца БЪлгари.НА радев след тези истребителчета ще му се приискат летящи файтони от марс з а по три билиона долара парчето..
173
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До турчин"Ф16 поръчани от БОЙКО ще ги обслужваме в Турция, Ердоган е взел лиценз, и оборудване за завода , спокойно ефенди , машала бойко , спокойно комши"Ефенди сега със този скандал около С-400 Ердоган тоалетна хартия не може да си поръча от САЩ камо ли лиценз за F-16V
172
0
 
0
 
! Отговори
НЕМАМЕ ПАРИ преди 4 години
НАпомняме че Радев Борисов Станишев Иван Костов ЖАн Виденов не са искарали за БЪлгария нито един жив лев.Напротив харчат и харчеха нагло милиарди ограбени от народа само за НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ПИАР Цели.САмо з аобекти неносещи нито лев доходи вкл за продажната издръжана с ограбени милиарди от народа администрация
171
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ясно се видяха телевизиите с фалшивите прогнози хахаххаха разбирам защо хората масово НЕ гледат новини и БГ канали.
170
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тежко и горко на народ, който играе на сватбата на ГЕРБ с ДПСГЕРБ и ДПС се разбраха за партийната субсидия. Хем ще е един лев, както искат хората на Борисов, хем даренията за партиите ще са без ограничения - както си пожела, както пожелаха Пеевски и Доган. Това е важната новина от 19 юни, 2019 г. Това, дето всички го усещаха отдавна, се каза днес гласно и показа гнусно. Затова, недраги българи, се налага да припомня някои нещица от злощастната ни история.
169
9
 
2
 
! Отговори
турчин преди 4 години
Ф16 поръчани от БОЙКО ще ги обслужваме в Турция, Ердоган е взел лиценз, и оборудване за завода , спокойно ефенди , машала бойко , спокойно комши
168
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже няма да коментирам грипен. Не искам да се излагам. България да приключва сделката бързо докато още дават САЩ самолети. И да поръчат още 10 за след това.
167
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До турчин"имаме точно за Ф16 което бойко поръчва, да не мислиш че е случайано"Ефенди започна да се ИЗЛАГАШ В ЕФИРАF-16V блок 70 съществува като един прототип и то върху планер Ф-16С, Сега се строи завода, има около 40 поръчани и нито един от ТурцияТа как Турция придоби документация за да ремонтира този самолет а?
166
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
radew! nqma как да дадем 3 милиарда за 8 самолет4ета!! трябва да сме луди ! и ти също!! целия ни хал е никакъв!! няма пари за болните, няма пари за деца,за заплати!! а това ще гълта и по 40000за 1 4ас полет!! това 4е заплатата ти е 9000 нищо не зна4и за 130 лв соц пенсий4ица!!