БСП скочи на управляващите заради смъртта на Мими

Пожелаха минута мълчание в пленарната зала, отказаха им
Обновена: 20 юни 2019 11:14 | 20 юни 2019 10:03, Камелия Цветанова
69
БСП скочи на управляващите заради смъртта на Мими
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП скочи на управляващите заради случая с лечението на малката Мими, която изгуби битката с левкемията.

Още по темата

НЗОК: Спекулациите с болни деца стават лоша практика!

Социалистите поискаха депутатите да почетат с минута мълчание паметта на детето, както и да бъдат извикани представители на НЗОК да дадат повече подробности около случая в парламента, но мнозинството отказа.

НЗОК вчера обясни, че Изпълнителната агенция "Медицински надзор" започва проверка. Според здравната каса забавяне от страна на Университетската болница "Царица Йоанна – ИСУЛ", където се лекуваше болното дете, е причината родителите да получат фактура за близо 14 хил. лева за медикаментите на дъщеря си. От НЗОК подчертават, че въпреки забавянето, касата е одобрила заплащането на медикаментите в срок.

А шефката на здравната комисия в НС
и председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова коментира, че има нелечими болести, но по никакъв начин това не може да се използва политически.

"Като лекар и като майка искрено съчувствам и изказвам своите най-искрени и дълбоки съболезнования. Това не се преживява, но се съпреживява", каза тя.

Дариткова беше категорична, че ако има наистина административни нарушения, те трябва да се разглеждат по надлежния ред.

Освен това за целта ще се направи изслушване в Комисията по здравеопазване.

"Това изслушване е в ход, на което ще се изяснят всички подробности, има ли административни нарушения и недоразумения около лечението на това дете", допълни още тя.

Според нея лекарите от ИСУЛ са положили всички усилия, за да спасят живота на Мими.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
22
 
! Отговори
Защо?!?!?! преди 4 години
Защо навремето БКП не скочи срещу де..бил..ните си управляващи, за да им иска сметка за ТРИ МИЛИОНА неродени българчета?! Към края на 60-те години на 20-и век, някои по-интеелигентни хора, неофициално са разпространили това изчисление, осъзнавайки жалкото положение, в което са поставени именно интелигентните - мизерни заплати, никаква надежда за самостоятелно жилище, принудително съжителстване с още 2 до 5 роднини в двустайни апартаментчета. Плюс оск.отя.ването на останалата част от населението.
29
1
 
9
 
! Отговори
ГОСТ преди 4 години
До ПаисийТе друго не могат....
28
5
 
17
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
Със "скандали" няма да стане - израз на безсилие е. За да се оправят, БСП трябва да махнат всички милионери и приватизатори во главе с Нинова и сие + старата генерация "благи" кръвопийци (напр. Пирински), които трябва да отидат в десни партии. Там е мястото на КАПИТАЛА)!!! НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХА??? Лявото е за неинициативни, безработни, малоимотни, ниско образовани, сексуални и етномалцинства + някой придаващ фасон интелектуалец соросоиден грантоед. Докато не се разцепят, АГОНИЯТА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА.
27
9
 
39
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
Цинично е БСП да се стреми да си увеличава рейтинга на гърба на покрусата на близките на Мими!
26
6
 
25
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
Отиват си БСП. Откъде знам ли? Е, не може да копаеш упорито няколко години на едно и също място и всички (избиратели, коментатори и самите комунисти) да виждат, че там няма археологическа находка, но ти със същия пролетарско-анархистки бяс да продължаваш, докато спреш да се виждаш долу в дупката. Уникални бетонни глави. Като не щете да спрете с хвърлянето на помия по другите, накрая сами ще се удавите в нея.
25
12
 
23
 
! Отговори
апо преди 4 години
"БСП скочи на управляващите"Браво , браво , много-добре . похвално !!Още по-добре ще е ако БСП си идат у дома в Москва и вземат да скочат от кулата в Останкино , защото са толкова компрометирани , жалки и некадърни ,че докато те са опозицията , ББ и ГЕРГ ще векуват безпроблемно .
24
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
турците имат един лаф,шана на герберите комунисти,щеше да падне,ако бяха почели паметта,на мирото детенце.
23
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очевидно БСП знае как може да се спаси дете болно от лекемия,след като обвинява че това дете не е било спасено.
22
12
 
23
 
! Отговори
ООООХ... преди 4 години
ТОЛКОВА ЛИ БЕШЕ ТРУДНО ЗА ЕДНА МИНУТА МЪЛЧАНИЕ И НИЕ СЕ НАДЯВАМЕ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА БЪЛГАРИНА - ТОВА СА ХОРА КОИТО МИСЛЯТ КАК ДА СИ КУПЯТ ЛУКСОЗНИ ЖИЛИЩА В БЪЛГАРИЯ И В ЧУЖБИНА ЖАЛКО!
21
16
 
38
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Падението на понинчената партия продължава! Не се свенят дори да използват смъртта на дете в борбата за властта!
20
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** се опитват да придобият известност на гърба човешки трагедии. Дано да ги застигне същата участ!
19
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До питанката 4На БКП-то знаете ли колко им пука за вас, за мен или за горкото дете? Винаги ще намерят как да се заядат и да саботират парламентарния процес, в понеделник ще открият дискусия върху пъпката на нечий г..з и ще го обърнат на национална врява и два-три протеста (колкото пари са й останали на *** след поредния обир на партийната каса).Не ми е ясно как не ги е срам и грях да политизират и да се гаврят загубата на дете.
18
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 20Вие още по бай Тошово време ли живеете?Забрави да споменеш, че е нямало банани и тоалетна хартия. Сега имаме, нали?Но да не сравняваме онова време с това, защото грижата за децата, старите хора и болните не трябва да се гледа как е било тогава и сега. Трябва да е реална, истинска грижа, а не само на думи.Понятието "цинизъм" в същата сила можеш да го отнесеш и към демоНОкрацията!
17
13
 
36
 
! Отговори
Перко преди 4 години
Тия пък намерили да си правят PR на гърба на хорското нещастие. Ако бяха те на власт сигурно нямаше да е същото ...
16
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До цитат 16Ех, а какво хубаво беше при Тошо! По бодра партийна повеля не измирахме, бачкахме с радост и понеже имаше само един канал (в петък - Руска), размножавахме си се на поразия!А и ако знаете какво означава понятието "цинизъм", приложете същата дума към социо-комунизЪма и ефектът от троленето би бил стократно по-блестящ!
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако знаете колко много деца се лекуват от онкологични заболявания в момента в ИСУЛ... понякога няма места. Поне 30 деца чакаха НЗОК да одобри лекарства с месеци. Миналата година с фонда за лечение на деца не беше така.
14
22
 
17
 
! Отговори
Суперкомпютър преди 4 години
Геноцида на режима Борисов продължава!
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, цинизъм е.Иска ми се безценните ни мъже и жени от върховете да се изправят пред родителите, погребали децата си без шанс за лечение или борещи се всеки ден за тяхното оцеляване и да кажат на същите тези родители "Нашият живот е безценен, затова го пазим в скъпи лимузини, пазени от държавна охрана, нашият живот е безценен, затова за нас пари за лечение не се събирати се лекуваме в скъпи болници, където нищо не липсва, защото ние сме различни от вас, много различни".
12
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Включих на Тв Европа - много е забавно, пък и Сашето Симов си го обичам отдавна, емблематично лице на БКП-то; не че няма и други "достойни" лица (г..ове) - Каско Армейков-Водата, Крумчо Лапацунски и Кирчо Добрев също ги любя жежко, ама Сашето равен на себе си няма!Благодаря, че ме открехнахте за предаването!
11
3
 
31
 
! Отговори
цитат преди 4 години
Дали е цинизъм отношението към болните и бедните у нас,дали е цинизъм всичко случващо се по върховете на държвата, в резултат на което умират деца, защото няма пари,дали е цинизъм да купуваме суперкомпютри /а май вече сме имали два/ и да строим стадион,дали е цинизъм да се плащат пари за охрана на държавни милионери, защото животът им бил безценен и застрашен,дали е цинизъм да плащаме за къщите за тъщи,дали е цинизъм да събираме пари за лечение и закупуване на животоспасяваща апаратура.