ГЕРБ дърпа още пред БСП, не харесваме работата на депутатите

Българите не искат предсрочни избори
Обновена: 20 юни 2019 11:17 | 20 юни 2019 11:16,
126
ГЕРБ дърпа още пред БСП, не харесваме работата на депутатите
Снимка: Тренд

Ефектът от победата на европейските избори увеличава електоралната база на управляващите от ГЕРБ за сметка на БСП и разликата между двете основни партии вече е 5%, но в реална изборна ситуация на парламентарен вот, преизчислявайки дела на деклариращите, че няма да гласуват, това би означавало дистанция от почти 8%. Това показват данни от редовно проучване на нагласите на българите спрямо партиите и институции, извършено от социологическата агенция "Тренд".

Своята относителна тежест запазва Движението за права и свободи и към момента би взело около 7% от парламентарен вот. Тенденцията към закрепване на ВМРО като четвърта политическа сила продължава и ако изборите бяха днес, те биха имали свое представителство в Народното събрание.

Още по темата

Същото важи и за дясната коалиция "Демократична България", която изостава с малко от войводите. Според експертите от "Тренд" моментната снимка сочи, че това ще са единствените пет формации, които ще прескочат бариерата от 4%  при евентуални парламентарни избори.

Това обаче са само хипотетични цифри, защото резултатите от проучването сочат, че мнозинството от българите или цели 52% не смятат, че в момента са необходими предсрочни парламентарни избори. 29% са на обратното мнение.

Над 65% от анкетираните пък оценяват работата на парламента отрицателно. Тези, които харесват действията на депутатите пък са едва 20%.

По отношения на работата на правителството, нещата са малко по-добре - 54% не одобряват, а 30 % харесват свършеното от кабинета на Бойко Борисов.

От "Тренд" коментират, че и при двете институции има минимална положителна промяна, дължаща се отново на резултатите от изборите за Европейски парламент и победата на основната управляваща партия.

При оценката за президента Румен Радев се наблюдава негативна тенденция, но и този месец той остава със сравнително високо одобрение - 48%, при 33% отрицателни мнения за неговата работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото ГЕРБ дърпап напред , толкова народа ни живее по зле в това число и административният апарат на ГЕРБ гласуващ за ГЕРБ . Дърпят няпред сямо групи политически и криминални пристройки.
87
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анониментова което той направи и построи за България сегашните не могат само да го боядисаткво да боядисват, то всичко построено от правешкия селянин отдавна е ръждясало и е рухнало. Я си вижте чинията на Бузлуджа бе каскети - ocpана и oпикана. Това ви е наследството на бай ви тошо.
86
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яд ме е че децата ми ще трябва да ги вършат( ако останат тук разбира се).
85
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен преди 4 години
Яд те е, че няма да видиш и стотинка ли от тях????
84
0
 
0
 
! Отговори
поправка преди 4 години
инженерите
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 83Лъжеш,ижинерите взимаха добри пари,освен ако не си бил някой стажант,без работен стаж и опит!А като ти се виждат много пари за хамалин,защото не стана хамалин,да си увредиш здравето,там даже и парите не могат да ти помогнат,не всеки иска да е хамалин,нали?
82
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберастите не дърпат напред, тедърпат нов заем от 400 милиона."Два търга за общо 400 млн.лв. нов дълг от предвидените общо над 3,5 млрд. лв., които ще изтегли хазната ни до 2021 г. пусна министърът на финансите Горанов през Българската народна банка на една и съща дата 19 юни. На пръв поглед е интересно защо страната ще тегли 3,5867 млрд. лв. при положение, че според него имаме сравним с тази сума бюджетен излишък"
81
15
 
15
 
! Отговори
Бесепарски преди 4 години
Всъщност какво да я харесваме работата на депутатите от БСП, те доста време дори не работиха а си взимаха заплати, наглите червеи.
80
0
 
4
 
! Отговори
сатана! преди 4 години
До :)*** човек и беден е жив дявол! Простите живеят по-дълго!
79
10
 
17
 
! Отговори
Corleone Ltd. преди 4 години
Герб нагоре, България надоле
78
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПри бай Тошо пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от храна, и е показателно, че дори и след 30 години подскачате като се спомене Тошо правешкия, защото това което той направи и построи за България сегашните не могат само да го боядисат.
77
3
 
5
 
! Отговори
двама се карат преди 4 години
До БСП и ГЕРБКой ли ще е третия дето ще спечели? - вероятно ДПС и Турция!
76
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПС никаква сила в момента не са. Един балон надут от журналисти. Тия от ДПС могат да са сила ако са с мислене и европейска култура. Но , като са затворени в средата си. Със слаби контакти в ЕС ще си останат в средата.
75
7
 
1
 
! Отговори
няма ли кой преди 4 години
До Само питамзащо се презаробихме? Турското е по-малкото зло! Защото помним само лошото!!!
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 53С тия тошовски мантри и *** клишета звучиш още по-зле откъм мозъчна недостатъчност - прегледай си опорките, другите двама трольовци във "форумчето" роптаят срещу некадърността ти като подриване на техния "имидж" на заслужили ***.
73
6
 
12
 
! Отговори
Митко Бомбаджиев преди 4 години
450 хиляди човека държавна администрация( общински чиновници,армия,полиция)умножено средно по 4 човека семейство,прави 1 800 000 сигурни гласа за ГРОБ.Просто това е положението,и избори до дупка за има,тия няма как да загубят.ПАЗИ БОЖЕ БЪЛГАРИЯ!!!
72
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БКП-БСП всеки ден се бие в гърдите , че милее и работи за народа. На рафарундума този народ каза един лв. субсидия на партиите от Държавата. Сега какво искат, може би друг народ. Нещастници .
71
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен да сватосаме БСП с ГЕРБ.
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Запомнете! 68От обяд в Монтерей ли се връщаш.Там ли ти казаха това за втората сила?!Иначе тая сказка върви от 20 и повече години ама е толкова вероятно да стане колкото и слънцето да изгрее от запад.
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До68. И ДПС са като БСП. Това , че били слушко- послушковци. Не е черта за качество. Като не се развива пазарния модел, стоят си соц. предприятия и робите на болшивизма. Каква опозиция са.???