ГЕРБ дърпа още пред БСП, не харесваме работата на депутатите

Българите не искат предсрочни избори
Обновена: 20 юни 2019 11:17 | 20 юни 2019 11:16,
126
ГЕРБ дърпа още пред БСП, не харесваме работата на депутатите
Снимка: Тренд

Ефектът от победата на европейските избори увеличава електоралната база на управляващите от ГЕРБ за сметка на БСП и разликата между двете основни партии вече е 5%, но в реална изборна ситуация на парламентарен вот, преизчислявайки дела на деклариращите, че няма да гласуват, това би означавало дистанция от почти 8%. Това показват данни от редовно проучване на нагласите на българите спрямо партиите и институции, извършено от социологическата агенция "Тренд".

Своята относителна тежест запазва Движението за права и свободи и към момента би взело около 7% от парламентарен вот. Тенденцията към закрепване на ВМРО като четвърта политическа сила продължава и ако изборите бяха днес, те биха имали свое представителство в Народното събрание.

Още по темата

Същото важи и за дясната коалиция "Демократична България", която изостава с малко от войводите. Според експертите от "Тренд" моментната снимка сочи, че това ще са единствените пет формации, които ще прескочат бариерата от 4%  при евентуални парламентарни избори.

Това обаче са само хипотетични цифри, защото резултатите от проучването сочат, че мнозинството от българите или цели 52% не смятат, че в момента са необходими предсрочни парламентарни избори. 29% са на обратното мнение.

Над 65% от анкетираните пък оценяват работата на парламента отрицателно. Тези, които харесват действията на депутатите пък са едва 20%.

По отношения на работата на правителството, нещата са малко по-добре - 54% не одобряват, а 30 % харесват свършеното от кабинета на Бойко Борисов.

От "Тренд" коментират, че и при двете институции има минимална положителна промяна, дължаща се отново на резултатите от изборите за Европейски парламент и победата на основната управляваща партия.

При оценката за президента Румен Радев се наблюдава негативна тенденция, но и този месец той остава със сравнително високо одобрение - 48%, при 33% отрицателни мнения за неговата работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам какво дърпа ГЕРБ - на най бедната и обрулина държавица в ЕС. За 10 години дръпна ли на напред ГЕРБ - много спорно и по скоро НЕ.Увеличание на заплати веднъж в годината с 10 %, а пенсиите средно с около 5 % за тези 10 години. Цените увеличени с по 20 - 50 % че и повече процента, токът и горивата също. Интересно как дърпат напред когато 80% от народе е беден, безработен и 90 % от пенсионерите на ръба.
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Запомнете! 68А знаеш ли КОИ са ДПС??Едва ли....Ти си *** и Бойко е *** та всичко си е точнУ...
66
8
 
3
 
! Отговори
гяур преди 4 години
До Запомнете!Само майка Турция ще замилее за ДПС и за всички нас.!!!Кланетата са преувеличени и хиперболизирани в народното ни творчество!!!
65
7
 
8
 
! Отговори
публикатап преди 4 години
С какво може БСП да обещае ?И ГЕРБ не е кой знае какво, но тия БСП са вече извън "А групата"
64
8
 
7
 
! Отговори
Запомнете! преди 4 години
ДПС ще бъде втората политическа сила.Имат твърд електорат, добро финансиране, мотивацията, идеи и свежи кадри за да го направят. .
63
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се афишираш, че си симпатизант на БСП с др. Нинова , която окраде парите на Позитано 20 е срам за всеки човек , който уважава себе си. Нали БСП слуша народа, защо сега не уважава референдума за един лв. субсидия на партиите . На приказки много са силни , но щом става въпрос за пари вият и реват като карпатски мечки. Това е истината , а другото е за червените бабички.
62
9
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Основният проблем на България е атеизма, требе да се изчистиме от атеизма. Полша, Чехия и Унгария се изчистиха от атеизма и дръпнахва, а ние се изчистихме само от комунизма, а от атеизма не сме се изчистили и за това не можеме да дръпнеме. Ако искаме да дръпнеме като Полша, Чехия и Унгария трябва да се изчистиме от атеизма и да палиме повече свещи за да зимаме големи мерезета и серезета и да живеем добре.
61
1
 
2
 
! Отговори
Терминала преди 4 години
До АнонименНай-добрия избор!
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 58-,,простите бългapaци" са в БСП , и ти си типичен пример.
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** е *** и това не е тайна за никого.Глупаците в Бг са 80%.Или, критичната маса отдавна е мината.Няма шанс, ще управляват *** ви веки веков по тези земи.БЯГАЙТЕ незабавно от това блато.Тук бедите тепърва предстоят.
58
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Герб. Под вещото ръководство на немските с о р о с и ще успеете да убиете бг народ,нещо,което никой не успя да напрви за 1300 години,а много ни бяха вдигнали мерника.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и едно време беше трудно с визите за щатите и сегаама сме били приятели и без пари даваме каквото ни поискатние сме подколонияистинските колонии ходят в метрополията без визиайде честито- време е да се смени името на териториятаевропсихо хоспитал
56
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ дърпа защото *** е неспасяемо ***.И колкото и да не ви се вярва не манипулации правят изборните резултати на ГРОБ а неизмерима та глупост на простите бългapaци.
55
2
 
3
 
! Отговори
една и съща стока преди 4 години
До Анонимен до 46Комунизма си отиде, но остана в наследство АТЕИЗМА!
54
1
 
5
 
! Отговори
ДЕМАГОЗИ преди 4 години
До ИстинатаГАРВАН НА ГАРВАНА ОКО НЕ ВАДИ! СЕМЕТО ИМ Е ЕДНО И СЪЩО!КОМУНИЗЪМ В ДЕМОКРАЦИЯ! АТЕИЗМА СИ ОСТАНА!
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и магаре да превърти 20 милиарда и неговата партийка ще води!!
52
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 20Ако ти си "народа" - жална му майка на народа; слава Богу, че НЕ си, ти си просто жалко човече без всякаква перспектива, а защо е така - твоя си работа; важното е, че целият свят ти е крив, но самият ти - не бе, ти си чист като света вода ненапита, а пък колко си кадърен и вечно непризнат... говори си по-често с рептилите, илюминатите и извънземните - проблемите си ги решавай с тях, не се излагай в разни долнопробни тролски "форумчета".
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е да има банани и тоалетна хартия!
50
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Суперкомпютъра" на неграмотното Винету купен с поредните 20 милиона от нашия гръб ще победи всички партии на света!Споко!Даже и Каспаров и Карпов взети заедно не могат да му се опрат!
49
1
 
14
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
2029 спират голяма част от фондовете,Няма как да крепиш пътни строители със малко по-високи заплати,калпаво строителство и откраднати пари.Ония комплекси дето се виждат в далечината от НИм в полите на Витоша ще се продават надолу.Тогава как ще се държи бщджетния електорат,нямам идея.Крадеца е свикна; да краде,не да върти пари.Много мастити бизнесмени ще гръмнат и тогава.Предстоят смутни времена за България!!!