Безплатни градини и намалено ДДС за книги, не и тази година

Менда Стоянова от ГЕРБ не допусна за обсъждане искането на ДПС
Обновена: 21 юни 2019 10:30 | 21 юни 2019 10:01, Камелия Цветанова
16
Безплатни градини и намалено ДДС за книги, не и тази година
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Искането на ДПС за безплатните детски градини и нулевата ставка на ДДС-то за книгите не е било допуснато до обсъждане в бюджетната комисия по настояване на председателката й Менда Стоянова от ГЕРБ. Според нея такива предложения не попадат в обхвата на обсъжданите законови промени, защото правителството е предложило само промени в субсидиите на партиите, обясни Йордан Цонев от ДПС.

Още по темата

Президентът на КТ "Подкрепа": ДДС-то трябва да изчезне

Той обаче е категоричен, че законотворците имат право да правят предложения на второто четене по всякакви теми.

Цонев отсече, че не може да се проявява политически егоизъм по такива важни въпроси.

Менда Стоянова
обаче му отговори, че процедурно е недопустимо да се обсъждат въпросите за безплатните детски градини и ДДС-то върху книгите, когато предметът на промените е съвсем различен.

Тя се обърна
към председателстващия заседанието Емил Христов и го призова на организира курс за народните представители, на който да бъде разяснено кога какви предложения за промени са допустими.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Въпроси преди 4 години
Вярно ли е, че и сега детската градина е безплатна за безбройната челяд на онзи етнос? Вярно ли е, че определен процент от местата в детските градини и ясли са запазени за същите тези, макар че жените от това малцинство масово не работят и могат да си гледат потомството у дома, за разлика от българките?Вярно ли е това, което някой писа снощи в този сайт - че допреди 30 г. са били безплатни детските заведения за децата на АБПФК?Нямам повече въпроси.
15
0
 
3
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Как ще намалим ддс-то после кинтите от далаверите с ддс ще намалеят. Викат ако намалим данака може и да поскъпне нещто . Дайте заплатите да намалим че те да се вдигнат ей тия как може тъпотий да говорят все още не са останали само ******и че да говорите несвързани работи. Ако се намали ддс или се намаля стоката или спестеното отива за заплати .като сте мишки не бачкайте работа която изисква топки
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега не. Кога? Друг път.
13
2
 
5
 
! Отговори
. преди 4 години
Аааа догодина - рано е! Чакахте 30 години ще почакате още 10 докато се изнесът всички що годе читави хора.***!
12
0
 
13
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Да цените в Румъния ПАДНАХА. В българските медии дори го казваха, че се е повишила покупателната способност на румънците.В Румъния, Сърбия и Македония цените на хранителни продукти са доста по евтини и много, много по-качествени. Тук не слагат мляко в кашкавала и сирене, същото и при саламите и кренвирши са с кокали, но пак са много по скъпи...
11
2
 
7
 
! Отговори
какво значение има?1 преди 4 години
Извинявайте, ама е много тъпо да се обиждате. Какво значение има дали батко Ви Бойко го е казал или ДПС? Важното е да има безплатни градини и намалено ДДС за книгите ( разбира се това би го интересувало някой, който не е скот, който чете и има деца )
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви книги, какво четене и образование в развъдника на непотребници. Вижте само оня тупань дето е прочел единствено на ян бибиян корицата, заобиколен от младопенсиониращи се титани на мисълта, крепящи го на власт държавни хрантутници и един милион на соцял.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърция и Румъния са до нас. Намалиха ли ДДС-то на определени стоки? Намалиха! Е! Цените паднаха ли? Не ми давайте примерите със Зап.Европа. Там също са видяли ефекта, но, ако се върнат назад веднага започват протести и пада правителството. Просто не могат, не че не искат.
8
4
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
И ти не си многокнижник, видимо е!!!
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За кого да са безплатни детските градини? Това е важно, за да преценим колко струва акълът и моралът на онези, които са предложили това.
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Феновете на еднокнижника от Банкя така или иначе книги не четат
5
1
 
1
 
! Отговори
конституцията преди 4 години
Това са само десетте Божи заповеди - творба на Бог-творец!
4
6
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
"умно" си като слугата на деса луФтханзата
3
1
 
2
 
! Отговори
БИБЛИЯТА преди 4 години
Светото писание е единствената достоверна книга на неукрасената истина на БОГА...Останалите книги са човешки творби и са *** работа!!!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма пари за ссамолети,те безплатни детски градини...А-а,без такива глезотии!
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямат намерение да свалят ДДС за основните храни,книги и лекарства,но за сметка на това гербавото антибългарско правителство на мутротапира и слуга на цион Борисов гласува да се вземе заем от 300 милиона евро за закупуването на американските 50 годишни продънени тенджери Ф-16 .