Подмяна, корупция, власт... ГЕРБ и БСП влязоха в битка

Нинова атакува остро премиера Борисов
Обновена: 21 юни 2019 11:59 | 21 юни 2019 11:46, Камелия Цветанова
175
Подмяна, корупция, власт... ГЕРБ и БСП влязоха в битка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП отново нападна управляващите като този път за повод взе отлагането на обсъждането на орязването на държавните субсидии на партиите от 11 лева на 1 лев на действителен глас на избори, а от ГЕРБ обвиниха левицата, че си има вътрешни проблеми и трябва да промени първо партията си, а после да иска да властва в държавата.

Според червената шефка Корнелия Нинова в последните седмици в политическия живот на страната са се случили няколко неща, като всички те могат да бъдат характеризирани с думата "подмяна".

Още по темата
"Хората бяха употребени в политическата игра на Бойко Борисов", скочи тя. Нинова смята, че искането на премиера за намаляването на субсидията за политическите сили е било подменено с опит да се узакони купуването на политици и цели партии от олигарси.

"Не че сега това не се случва, но е наказуемо, а внесените предложения щяха да направят това престъпление законно, това е поредният опит на управляващите да превърнат корупцията в закон", скочи соцлидерката.

Тя смята, че през последните седмици е било подменено и официалното мнозинство, защото е станало ясно, че ГЕРБ не управлява с Обединени патриоти, а с ДПС, което официално е в опозиция.

"Истинските въпроси от живота бяха подменени с процедури. Предложенията на БСП за по-ниски ставки на храни и лекарства, за намаляването на данъците за родителите, не бяха допуснати за обсъждане, защото явно бедността на хората не е проблем за управляващите", нападна Нинова.

Според нея е била подменена за пореден път и парламентарната република и правовата държава с авторитарната власт на един човек - Бойко Борисов.

"Без обсъждане в ПГ на ГЕРБ и с Обединени патриоти той дойде в НС и разпореди 1 лев субсидия, разпореди го гръмко и с фанфари, а днес го оттегли тихо с мотив, че няма доклад на комисията", обвини още Нинова.

Тома Биков от ГЕРБ не й остана длъжен.

"Явно колкото и загуби да понесе БСП, нейният лидер няма да промени начина си на поведение и на мислене. Отново бяхме обвинени в най-различни грехове, повечето от тях спекулативни", коментира той.

Биков се зарече от името на ГЕРБ, че няма да променят своето поведение, нито намерението си да управляват страната нормално и стабилно.

"Бяхме обвинени, че сме подменили едва ли не дебата за субсидиите, но ние поддържаме предложението си за 1 лев субсидия. БСП не казват колко лева да е субсидията, те нямат позиция, тяхната позиция е "нека да се пазарим, да преговаряме, да го обсъдим", ние сме склонни да го обсъждам, но не приемаме, че искаме да правим театри", скочи той.

Биков призова социалистите да променят партията си и така и те "някой ден ще имат светло бъдеще".

"Нашата работа е да пазим държавата от вас, защото в момента не сте в състояние да провеждате нормална политика, вашата партия има проблеми", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
3
 
! Отговори
Да се маха! преди 4 години
много я държите на екрана!!!!
132
0
 
2
 
! Отговори
филибелията преди 4 години
До Турция-наш бранителИскаме си Румелията!!! Има си берлински конгрес във сила!
131
0
 
2
 
! Отговори
старата мечта преди 4 години
Пловдив - столица на източна румелия!
130
2
 
2
 
! Отговори
Турция-наш бранител преди 4 години
Русия - наш предател!!!!!!
129
2
 
2
 
! Отговори
мащеха Русия преди 4 години
До а пък ние ги тачим..Майка Турция е до нас под носа ни а ние търсим мащеха Русия далече във Сибир!
128
2
 
3
 
! Отговори
Съединението преди 4 години
То обърка сметките та Русия за хегемония на балканския полуостров!А ние се прославихме пред света сами против всички Велики сили!И сам войнът е войн както братушките! Сам сред чужди и чужд пред свои........
127
2
 
3
 
! Отговори
братушки преди 4 години
До а пък ние ги тачим..Ако Русия се беше намесила, Левски нямаше да бъде обесен!!!!
126
2
 
8
 
! Отговори
Който губи мълчи ... преди 4 години
Нинова си приказва, ГЕРБ си печелят изборите ........ такива ми ти работи ......
125
1
 
2
 
! Отговори
Абракадабра преди 4 години
До "а пък ние ги тачим..:: Нещо много си се объркал. Кой бомбардирал Варна и София, кой отровил цяря, кого тачим? Не може да се намери някакъв смисъл
124
2
 
5
 
! Отговори
Пак копи/пейст преди 4 години
До Кака Корни: Позорна загуба? Е, хайде стига с тази гербаджийска опорна точка. Откакто Корнелия Нинова е председател, БСП излъчи президент, получи два пъти повече депутати на парламентарните избори и един евродепутат повече на тези избори. Можеше и да бъде по-добре, но има време за това. Истинската битка ще бъде на парламентарните избори. На местните всички (даже и Марешки) ще отчетат победа.
123
2
 
5
 
! Отговори
а пък ние ги тачим.. преди 4 години
До Майка ТурцияЧе то руското било по-лошо от турското! Те обедиха Левски и заклаха Стамболов!!!!Те отровиха царя като неудобен държавник и бомбардироха София Варна и страната!
122
5
 
6
 
! Отговори
Кака Корни преди 4 години
се излага, след такава позорна загуба и псевдо оставка въобще нещо да коментира ! Ами никой вече не я взима на сериозно !
121
1
 
3
 
! Отговори
Майка Турция преди 4 години
До будалиСамо тя ще ни изкара от калта! Колко жалко, че малко го знаят това! Жалко!!!5 века да живеем заедно като братя и за 1 век да ги намразим с руската пропаганда...
120
0
 
2
 
! Отговори
БОЙНАТА ГРУПА НА ВО преди 4 години
До ЧестенВо на БКП?
119
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бсп уверено върви към саморазрушение
118
0
 
5
 
! Отговори
Разни идеали преди 4 години
Алеко: "Ето, тамам сега му е времето, ама на, кураж липсва! Сега да има някой да освободи Македония, догдето е нашата партия на власт, че аз да те науча тебе какво се вика келепир. Ех, да ти пипна аз тебе солунската митница и не ми трябва много: само две години, две годинки само да ме оставят управител или оценител на митницата, па ела хортувай ти сетне с мене... Задръстено е с евреи в Солун: петдесет ли, шейсет ли хиляди са, кой ги знае, ама все търговци хора: има да доиш, и да остане".
117
0
 
2
 
! Отговори
дилемата е- преди 4 години
До Нищо новоТурски вилает или руска губерния? Изборът е наш!Поне да се върне Румелията и спази Берлинския конгрес! Ревизиране на съединението!Пловдив е освободен от д-р Цариградски а не от кап. Бураго! Защо лъжете народа?
116
0
 
2
 
! Отговори
турски вилает преди 4 години
До Нищо новоКато факт си е факт, но малко се говори за това! Русия флиртува с Турция!
115
0
 
3
 
! Отговори
историята преди 4 години
До Нищо новоТя се пише от победителите и си е пълна измислица! Платени историци!
114
0
 
4
 
! Отговори
старата песен преди 4 години
До Нищо ново- на нов глас! Стани ти, та да седна аз- каквото преди - такова и днес! Същия хал! Колко съвременно звучи Ботев! Всичко знаем!