Дончев: Българската икономика в този си вид е ударила тавана

Трябват ни очите на потребителите, иска вицепремиерът
22 юни 2019 08:17, Анисия Иванова
129
Дончев: Българската икономика в този си вид е ударила тавана
Снимка: Булфото

Българската икономика в този си вид е ударила тавана, смята вицепремиерът Томислав Дончев, но призна, че корупцията ерозира потенциала за растеж. Най-голямата щета идва от това, че се подменя усещането за честно състезание, каза той.

Подготвяме промени в закони, наредби, минават през Народното събрание, оказва се понякога, че надолу в системите нещата стоят по сложен начин. Трябват ни очите на потребителите, с тайни клиенти, коментира вицепремиерът.

По повод сделката за придобиването на българските активи на ЧЕЗ от Еврохолд България той обясни, че преди да се правят политически коментари, трябва да се изчака КЗК и КЕВР да се произнесат по сделката. Тогава ще дойде ред на политиците, ако има какво да се каже, коментира пред БНТ Дончев.

По думите му той е изпратил детайлни писма до министрите с нарушенията на администрацията. Поставен е срок от 1 месец тези нередности да бъдат отстранени.

"Уредихме непрекъсваемостта на административното обслужване, когато някой пие кафе или има обедна почивка. Това дразни хората", каза Дончев.

По думите му държавата има какво да свърши, особено когато говорим за наука и иновации. Да се ангажира с повече публично финансиране. Но това трябва да е обществен процес, призова Томислав Дончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
11
 
! Отговори
АСДТГ преди 4 години
А какво правите в НЕК и Министерството на енергетиката.. крадат се милиооониии! Смесените дружества.. с партийните секретари от герб.. какво правите там, защо шефа на НЕК подаде оставка???Колко милиарда са задълженият на НЕК, защо постоянно растат?!?
81
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да му пи кам на тавана ! Най бедната и корумпирана страна в Европата . Бурунди и Лесото ,са преди нас .
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гочо Ами то на 1 септемри 1939 Германия напада съюзника си от 1934 ,Полша ! ,,Пакта Писулдски, , Навик да нападат ,,съюзници ,,
79
2
 
17
 
! Отговори
Genadi преди 4 години
***, ние сме най бедната страна в Европа. Какъв таван!
78
1
 
6
 
! Отговори
Гочо преди 4 години
До питанка (86)Втората световна война започва на 1 септември 1939 година. На 22 юни 41 едни съюзници нападат други.
77
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дончев, стига говори глупости!
76
3
 
15
 
! Отговори
До 73 преди 4 години
Трябвало ЦРУ, да ни управляват?????Ами те не са излизали от нашето управление, след настъпването на така наречената "демокрация" в България.Управляват ни техните агенти и пропаднали личности, които са им послушни, заради компроматите за тях, които кътат твоите прирятели от ЦРУ.И бих искал да те питам защо нито една държава, управялвана от ЦРУ не прокопса до сега??? Виж латинска америка, където ЦРУ управлява, там Янки е *** дума, защо ли???
75
2
 
25
 
! Отговори
Ала-Бала преди 4 години
Запустяла, умираща страна. Проклети да се герберите, довършиха ни!
74
4
 
11
 
! Отговори
питанка преди 4 години
Някой от пишещите тук спомня ли си каква дата е днес,защото слугите угодно забравят? Днес е 22 юни-началото на Втората световна война отнела милиони човешки животи и затрила огромно материално богатство! Нека се помни.
73
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Регионалният директор на Сорос, преподавател по философия и чудно защо изживяващ се като голям финансист некадърен вицепремиер, явно е слънчасал.Така определям изявите му напоследък.По-скоро нашата "икономика" е ударила дъното... Само трябва да си свали розовите очила и да се огледа къде са държавите около нас и къде сме ние.
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Потребители се създават със реална конкуренция,нисък праг на корупция.Без силна социална политика ти няма как да създадеш потребители,ти не си САЩ,ти си във Европа и имаш нужда от социална политика,облекчения за малките фирми,се неща от които каратисти,борци и всякакви руски мутри не разбират
71
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай ИванБай Иване сега кои управляват, демократите ли.....Или нашия бог не бил в БКП или пък към СИК може би.....Всяка нормална държава(дори не говоря за ЕС)не би го допуснала този индивид до политиката, камо ли да стане премиер.
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма начин да не се усетим за капана в който ни вкараха с идеята за конкуренция, пазарни механизми и прочие заучени фрази. Модела се изчерпа, и иде време на преосмисляне.Хиляди фирми тип гаражници (средна класа), не правят икономика и индустриално производство. Пилотните проекти, дори на запад са плод на фирми подържани от глобални играчи. Тесла например. Държавата, през разни сдружения и в обединение с науката, трябва да дава тон, под които да се равняват бизнесмените. Иначе идват чуждиенците
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гала "Икономиката ще тръгне ,"*** що пак в бъдеще време бе душа ?? То така беше и при развития социализЪм - ЩЕ преизпълниме петилетката! Така казват и поповете бе душа - ЩЕ идеш в рая ако търпиш мизерията приживе !За в бъдещето го разбрахме , че ЩЕ се оправим , ама нас ни интересува "тук и сега" !
68
0
 
14
 
! Отговори
(:-|) преди 4 години
"Българската икономика в този си вид е ударила тавана" на долния етаж от обратната му страна ;-)Дончев напира да стане премиер след Слави Триф, пардон - след Бойко Борисов (:-|)
67
1
 
25
 
! Отговори
Добре преди 4 години
Ударила е дъното не тавана ако трябва да сме коректни.Но тук всичко е наопаки.
66
18
 
5
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Ако дойдат комунистите на власт( което вече не може да се случи),икономиката ни отново ще отиде от тавана до под основите.После отново старата песен -хипер инфлация,зануляване спестяванията на хората и крайният резултат ще е червените милионери,ще станат милиардери!
65
5
 
17
 
! Отговори
Мирчо преди 4 години
Тома Неверни казва че сме се изчерпали с досегашния руски модел на "икономика". За да станем истинска европейска икономика обаче ще трябват болезнени реформи които само луд политик би започнал. България е като Чернобил след аварията. Шефчетата не спират да повтарят "Всичко е наред".
64
0
 
13
 
! Отговори
българин преди 4 години
Братчед..Май копае дъното "икономиката" ви/ни!!!! Я пробвай пак! -:) Ле ле леле.."Оптимисти" Свалете розовите очила Па белким прогледнете!
63
1
 
23
 
! Отговори
112 преди 4 години
Всички българи плащат през сметките си за ток за умиращата Топлофикация София. Ето това е 100% узаконен грабеж на държавно ниво. Бедните българи извън София мръзнат за да може софиянци да са на топло, а шефовете на Топлофикация да си раздават тлъсти бонуси всяка година.