Дончев: Българската икономика в този си вид е ударила тавана

Трябват ни очите на потребителите, иска вицепремиерът
22 юни 2019 08:17, Анисия Иванова
129
Дончев: Българската икономика в този си вид е ударила тавана
Снимка: Булфото

Българската икономика в този си вид е ударила тавана, смята вицепремиерът Томислав Дончев, но призна, че корупцията ерозира потенциала за растеж. Най-голямата щета идва от това, че се подменя усещането за честно състезание, каза той.

Подготвяме промени в закони, наредби, минават през Народното събрание, оказва се понякога, че надолу в системите нещата стоят по сложен начин. Трябват ни очите на потребителите, с тайни клиенти, коментира вицепремиерът.

По повод сделката за придобиването на българските активи на ЧЕЗ от Еврохолд България той обясни, че преди да се правят политически коментари, трябва да се изчака КЗК и КЕВР да се произнесат по сделката. Тогава ще дойде ред на политиците, ако има какво да се каже, коментира пред БНТ Дончев.

По думите му той е изпратил детайлни писма до министрите с нарушенията на администрацията. Поставен е срок от 1 месец тези нередности да бъдат отстранени.

"Уредихме непрекъсваемостта на административното обслужване, когато някой пие кафе или има обедна почивка. Това дразни хората", каза Дончев.

По думите му държавата има какво да свърши, особено когато говорим за наука и иновации. Да се ангажира с повече публично финансиране. Но това трябва да е обществен процес, призова Томислав Дончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
36
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Всъщност сме ударили дъното.....
41
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дончев, вие в коя държава живеете? Кой таван сте ударили? При тази мизерия в цялата страна, липса на стабилна икономика, разрушени индустрия, селско стопанство, енергетика, концесии на златните находища, които ощетяват държавата... Замислете се само, ако имате с какво, защо 2,5 мил. българи живеят и работят в чужбина? Е сега можете да ми говорите за "тавани".
40
0
 
23
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Тавана.... едва сме се отлепили от дъното!!!
39
2
 
29
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
НЯМА ЗА КОГА ДОНЧЕВ ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ ТРОПА НА ВРАТАТА
38
2
 
37
 
! Отговори
гимнастик преди 4 години
Някой май ходи на ръце и вижда пода като таван.
37
2
 
15
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
НЯМА ЗА КОГА ДОНЧЕВ ВТОРОТО ПРИСХЕСТВИЕ ЧУКA НА ВРАТАТА
36
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ако е тавана на българската икономика, жална ни майка......
35
3
 
35
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Е какъв таван сънува този .. една икономика има нужда от производсво, а не само от услуги. Какво произвеждаме ние?!! За корупцията да не споменаваме, то държава няма , този говори за тавани. Ама като се замисля сигурно има предвид тераси, асансьори..
34
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 28За какви деликатеси говориш? Колко е цената един *** салам на кг - 12-15 евро? Нищо не каза за таксите по магистралите, скъпо е затова. Наемите? Гориво? Колко е поставянето на кв.м. теракот? Останалите услуги, нещо по тях...Не щешЗа зъболекаря разбрах, или не ходят или у БГ. Спокойно всички правят такаЧе всички пазаруват по разпродажби на дрехи и обувки е ясно, едно просто яке удря 150 евраЗа твое сведение съм обиколил почти цяла западна Европа, знам кое, къде, как. А ти
33
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро гледах по бтв Смолянска област е намаляла по население 20%за последните 10години селата са обезлюдени има такъв парадокс 130 къщи 8 жители що не го каже това тоя защо става така
32
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***, нали обеща да оправиш хаоса с данъците на колите, който сътворихте?Хиляди хора собственици на МПС ще трябва да платят на 01.07. данък, който не дължат по закон. Заради това, че не им отразена от администрацията адекватно евро нормата в талона.
31
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кое е порочно бе Иване?Който работи - печели.Такива като тебе чакащи светлия комунизъм - мрънкат.Искаш някой да ти дава нагово ли?
30
5
 
21
 
! Отговори
ОНЗИ преди 4 години
ТОЗИ ГО ПОЗНАВАМ ЛИЧНО - МНОГО АМА МНОГО ЛЪЖЕ !!!!! ПЪК СИГУРНО И КРАДЕ !?!?!?!
29
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой да вижда икономика аз щото само едни молове и чужди вериги които даже не плащат ддс какво произвеждаме и продаваме някой да ми каже в Европейския съюз няма кой да пусне бг стока а извън съюза ни е забранено да продаваме това ли му е икономиката на тоя
28
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 28Трол си ти. Кое ти е добре на наема и колко са ти деликатесите?
27
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тавана била ударила тоя също като премиера на черното вика бяло дъното е искал да каже
26
5
 
14
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Дъното пич, дъното. Цялата схема на преразпределяне е порочна... но държи ОПГ-то на власт, рака че не се оплаквай....
25
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Наемите са добре дрехите са маркови и са от разпродажби за сведение блуза адидас е 20 евро на разпродажба същата блуза в Бг на разпродажба от 200 ле е на 120.С обувките е същата работа.Зъболекар-колко често ходиш на зъболекар цял живот ли?Храната е доста по-евтина особено разни деликатеси.Хайде не ми се пише повече че се видя че си платен герберастки ***.Колко ти плащат да спамиш ?На ден или на пост?
24
2
 
25
 
! Отговори
Поли от Симитли преди 4 години
Даскала по философия защо не каже за аферата ГИНКА 2-повторния опит на Шайката да прилапа ЧЕЗ???
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако въведат електронно правителство, ще го хакнат за 2часа.