Дончев: Българската икономика в този си вид е ударила тавана

Трябват ни очите на потребителите, иска вицепремиерът
22 юни 2019 08:17, Анисия Иванова
129
Дончев: Българската икономика в този си вид е ударила тавана
Снимка: Булфото

Българската икономика в този си вид е ударила тавана, смята вицепремиерът Томислав Дончев, но призна, че корупцията ерозира потенциала за растеж. Най-голямата щета идва от това, че се подменя усещането за честно състезание, каза той.

Подготвяме промени в закони, наредби, минават през Народното събрание, оказва се понякога, че надолу в системите нещата стоят по сложен начин. Трябват ни очите на потребителите, с тайни клиенти, коментира вицепремиерът.

По повод сделката за придобиването на българските активи на ЧЕЗ от Еврохолд България той обясни, че преди да се правят политически коментари, трябва да се изчака КЗК и КЕВР да се произнесат по сделката. Тогава ще дойде ред на политиците, ако има какво да се каже, коментира пред БНТ Дончев.

По думите му той е изпратил детайлни писма до министрите с нарушенията на администрацията. Поставен е срок от 1 месец тези нередности да бъдат отстранени.

"Уредихме непрекъсваемостта на административното обслужване, когато някой пие кафе или има обедна почивка. Това дразни хората", каза Дончев.

По думите му държавата има какво да свърши, особено когато говорим за наука и иновации. Да се ангажира с повече публично финансиране. Но това трябва да е обществен процес, призова Томислав Дончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще изкара , че всички крадат без да казват на баце и на Дончев, щото те са от друга планета.Те нямат представа сигурно какво става .А икономиката - къде видя икономика бе Дончев ???
1
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само с колцентрове и набиране на данни за западни фирми не се прави икономика. В класациите като ИТ хъб изпадаме надолу защото реално основно тук се прави поддръжка по телефона вместо програмиране.