Волен иска нулева субсидия, ДПС ще се борят за 11-те лева за глас

Без субсидия може да се възвърне доверието към партиите, смята Сидеров
23 юни 2019 12:33, Александър Попов
76
Волен иска нулева субсидия, ДПС ще се борят за 11-те лева за глас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Коренно противоположни мнения за субсидиите на партиите изразиха Волен Сидеров и Йордан Цонев от ДПС.

Според лидера на "Атака", ако партиите се лишат от субсидии, то някак си може да върнат доверието на хората към политиците. Дали олигархията ще се замесва в политиката според него е въпрос на регулация и законови норми.

"Да се направи така, че да няма съмнения, че една партия ще бъде купена от някой олигарх. Ако щете и сега е възможно да станат такива неща. Може да е незаконно, но да са заловили някой, че е купувал партии? Няма такъв случай. Ако няма субсидии на партиите, може да се появят млади политици, които да работят за интересите на народа си", заяви Сидеров пред БНР.

Още по темата
"Внасяли сме в парламента проекторешение да се премахнат субсидиите. Разбира се, обвързано с възможност партиите да се рекламират и да пропагандират своите идеи, защото политическият пазар е пазар на идеи в медиите без заплащане. Това са основните пера, особено по време на кампания, за които харчат пари партиите", обясни той.

Според него с махането на субсидията "българската нация няма да цъфне и върже", нито стандартът на живот ще се покачи.

"Но очевидно те дразнят, защото отдавна хората са загубили доверие в политическите партии, тъй като животът им не се подобрява така, както искат", смята Волен Сидеров.

Той подчерта, че "Атака" категорично е "за" махането на субсидиите.

Йордан Цонев пък заяви, че приоритет на ДПС е запазване на субсидия от 11 лева за глас.

"Наш приоритет е да се запази 11 лева. Винаги е било наш приоритет. През всичките тези години от въвеждането на субсидията ДПС е било за това финансирането на политическите партии да е публично, т.е. от бюджета, за да не се създават онези зависимости, за които започна да говори българското общество едва в последната една седмица", заяви той също в ефира на БНР.

"Тогава, когато ние говорихме, че ако публичното финансиране бъде намалено до степен да е равно на нула, каквото е единият лев на глас, тогава бяхме оплювани и от политическите ни опоненти, и от медиите, и от анализаторите, че сме били за публичното финансиране. Сега, когато казахме, добре след като не искате да има публично финансиране, ще възстановим, а не ще въведем, правото париите да се финансират от икономическите субекти и от физическите лица, защото това право го имаше", посочи цОНЕВ.

Според него ако все пак обществото държи на субсидия от 1 лв. за глас, трябва да се изработи концепция как политическите партии да се предпазват от икономически зависимости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
освен да се занимава само и единственно със себе си и генерира интриги този разстроен арогантно агресивен индивид дали е способен на нещо друго?
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предаде социализма, предаде капитализма, предаде пак социализма и сега е върл капиталист, концесионер. Летище София се дава на турски консорциум, златото на България вече справедливо заминава за концесионера, ЕРП-тата се продават по чешките закони.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не си толкова проС ,да мислиш,че ти верваме...свърши тая.Минало бешело.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То за него тъй или иначе никой не гласува а финансирането идва от москва
18
5
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
за 15 Вие *** и герберастите сте много жалки. Тиквата вече има 4 милиарда лева лична банкова сметка, а сте тръгнали да държите сметка на парите на Волен, където тия хиляди дето ги споменаваш са жълти стотинки всравнение с милиардите на Тиквата. Смешници такива....
17
1
 
8
 
! Отговори
Moghul преди 4 години
До вчера не беше ли обратното. ДПС бяха за нула, а Волен държеше на 11?! Или направиха обща сметка, че по-добре да гласуват повечето за 11, а по-малко за нула и накрая всичко постарому. Въобще, който си мисл, че има партии защитаващи различни групи хора, идеи и пр. се лъже много. Всички гледат как да останат на софрата с минимални загуби. Повечето освен нищоправенето в парламента не са работили друго. Нормално да ги е страх.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Атака са разбита партия ,отвсякъде унищожена от собствените си избиратели .Прилича на разложена конска фашкия .Предатели !
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
руснаците са му превели рублите
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Траншове приемам всякакви.И невъзможни коалиции правя.Само суджук да има.Детенце имам,момченце.Трябва да му осигуря евроатлантическо бъдеще.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Волене, я кажи как така купи на Деница апартамент 200 квадрата в центъра на София дето струва 200 000 лева и след това й купи и Роувър за 100 000 лева със заплатката си от 3 бона, брачед?
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Волен е Юда !Предаде социализма за капиталистически парици.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЯВНО РУСНАЦИТЕ СА ПРЕВЕЛИ ТРАНША :)))
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като субсидиите гарантират липсата на зависимости и корупция, защо има купуване на гласове, разнасяне на чували с бюлетини, комисионни от обществени поръчки и усвояване на еврофондове, а за лобизма при приемане на закони и зависимостите между бизнес и политика да не говорим. Субсидиите не гарантират нищо, освен това, че към незаконните си финансови постъпления, партиите ще имат и допълнителен държавен финансов бонус от нашия джоб.
9
6
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Волен е против субситииде защото неговата партия така или иначе няма много гласоподаватели и така партията му няма да получава субсидии ! Волен иска да попречи и на партиите които имат много гласоподаватели за които получават субсидии ! Волен си мисли така - щом аз не получавам субсидии значи и другите не трява да получават въпреки ,че имат много гласоподаватели ! Рубладжийска работа ! Аз лично мисля , че субсидии трябва да има , субсидии които се плащат според броя на гласоподавателите!
8
1
 
13
 
! Отговори
алиби преди 4 години
Абе смешни сте и ни правите на будали.Щото как двайсе и кусур годишната Деница купи апартамент на Витошка,а после сключиха брака.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чичо Волен е финансово духовен, отпрати Атака в парламентарната клоака
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Патриотите вземат помощи като ромите, но вземат десетки милиони левове. Няма разлика между ромите и партиите.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политиците са ненаситни, ще ви говорят всичко, стига да могат да си запазят държавната хранилка.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Субсидиите не били нещо значимо, което можело да се отрази на стандарта на българина!!! Да, бе! За годините, през които вземат субсидии по няколко десетки милиона годишно са прибрали в джобовете си пари, с които е можело да се построи една магистрала през цяла България - от западната граница до Черно море.
3
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кремльовски платен перхидрол!!Лява резачка на повикване!!