52% от българите са доволни от заплатата си, 70% си харесват работата

Руснаците най-много се оплакват от професиите си, в Индия - най-щастливи
214
52% от българите са доволни от заплатата си, 70% си харесват работата
Снимка: Pixabay

Над половината от българите са доволни от заплащането си, а 70% са удовлетворени от работата си. Данните са от две изследвания на "Галъп интернешънъл", проведени за БНТ.

Оказва се, че българите са по-доволни от заплатите и работата си, отколкото средно хората по света.

Според данните от проучването едва 30% не са доволни от заплатите си. Това ни нарежда около средното за света.
Глобалните резултати показват, че 49% от работещите по света удовлетворени от месечните си възнаграждения, а недоволните са 29 на сто.

В същото време обаче делът на българите, които са доволни от работата си е далеч по-висок – 70%.

Страната ни е на трето място на Балканите по този показател.

На първо място е Северна Македония, където 76% са щастливи от това, което вършат, а на второ е Румъния със 75 на сто.

Най-недоволни по нашите ширини са сърбите.

Позициите на 4-те държави са са същите и когато говорим за заплатата - в Румъния и в Северна Македония са по-доволни от нас.

По света 68% от работещите харесват работата си, а само 15 на сто са недоволни.

В Европейския съюз цели 72% са щастливи с избора си на работно място.

Най-доволни са в Индия - 76% отговарят положително.

На другия полюс е Русия със само 34% доволни.

Същевременно обаче половината руснаци са одобряват работата си.

Най-удовлетворени от парите, които получават за труда си са в Италия и Испания – 70 на сто.

Най-недоволни от заплатите си в Европейския съюз пък са французите и унгарците.

Според изследването най-доволни от това, което работят са италианците, следвани от испанците и тайландците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
3
 
15
 
! Отговори
Аналлибераст преди 4 години
До капиталистКапитализма пич се базира на печалбата на всяка цена. За това в САЩ има 40млн бедни и 150 млн на държавни помощи. Капитализма е монопол, няма никакъв свободен пазар. Това е мит. Справка .....пак САЩ. Големи монополисти държат цялата индустрия. Няколко клана/фирми притежават всичко. За всички любители и радетели за капитализма предоставям следният сайт.usdebtclock.org. Ако САЩ не печатат пари и не ги пласират на световните пазари крахът на системата ще е за дни.
131
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
90 % от фирите са с 1 служител шефа и те са си доволни.
130
6
 
2
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
До Анонимен2000 за 2 седмици са си малко пари, но ако те устройват, нямаш нужда от преквалификация за технологичния сектор.
129
5
 
9
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
До Анонимен"И сегашните 3% са не благодарение, а въпреки такива като тебе."Пролетариата никога не разбира колко се нуждае от предприемачи докато не си тръгнат те. А пролетариат, работещ платен *** за Герб за 200 лева на месец - още по-малко...
128
5
 
9
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
До АнонименАбсурдно са им високи заплатите спрямо това което правят. Да не говорим че влиза я М. Габриел с икономически знания УНСС 1 курс, я Паунова която освен да си прави селфита за инстаграм друго не може.Познавам и непълнолетни още в гимназия изкарващи петцифрени суми през интернет, но това са единици и напълно заслужили умни момчета. Но няма как да не се дразним като гледаме за какви простотии се пилеят данъците, когато Паунова и Габриел в частния сектор няма и 500 кой да им даде.
127
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С такива Капиталисти като тебе, дето нямат уважение към Премиера на Държавата ни, полските 8% има дълго да ги сънуваме. И сегашните 3% са не благодарение, а въпреки такива като тебе. Иначе ми е ясно, че не си никакъв капиталист, а обикновен левак.
126
8
 
9
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
До АнонименЕ да де ама боко рапоня не лъже като разказва че преди 15 години всички са мизерствали а сега задръстваме на сърбите магистралите по път за Хърватска всеки почивен петък. Има ли икономически растеж, всички забогатяват, макар и не с еднакви темпове.И все пак 3% вместо полските 8% ... Шансът ни да стигнем Европа е тя да продължи да затъва...
125
11
 
1
 
! Отговори
, (нерегистриран) преди 4 години
... Частно, частност,... Кой както може да се оправя, животът е кратък и не си струва притеснения
124
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е менте работа. То и милионерите от лотарията вече с лопата да ги ринеш. Българите в своето мнозинство са бедни хора. Това е истината.
123
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Капиталист Абе, другарю, те не са ги питали дали са доволни от растежа, а дали са доволни от работата и заплащането.
122
8
 
1
 
! Отговори
, (нерегистриран) преди 4 години
Свят голям, хора различни. И аз познавам пенсионери вземат по 2 х. Пенсии, обикалят къде им видят очи. Над 80 г. А и никой не отрича, че има и в провинция, 1800 или 2 хблв, на 2,3 работа часно, първата държавно, почиват 3 дни, но от дпс и герб никога, там са запазени за малцинствата. Кво ми казва моята приятелка помакиня и е България, някой за теб, че си болнав човек. Кой има пари, даваш и ти дава кво пожелаеш, чао
121
10
 
1
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
До С 8-тях хил.За технологичния сектор 2-3 бинки е плачевно, в големите корпорации вече първо ниво поддръжка телефонисти почват на 3500 чисто.
120
3
 
12
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
Хората сигурно са си мислели че шефа подслушва докато им задават въпросите.Че икономиката расте - расте си, че е по-добре отколкото преди 10 години - също. Но растежът е плачевно бавен, абсурд да има толкова висок процент доволни, освен ако не става въпрос само за София.По-скоро някой го е шубе от местния олигарх и гледа да отговаря "правилно".
119
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я, да нЪ светнеш в кой сектор на "икономиката" на Бг работиш?????-))))-А ключа от стаята с диамантите не искаш ли да ти дам, про стако?
118
15
 
1
 
! Отговори
С 8-тях хил. преди 4 години
Аз познавам много хора, които бачкат реална работа и взимат по 2-3 000 лв и нагоре, ходят си по почивки, летят на екскурзии. Познавам хора, живеещи и работещи в Канада и ЮК, никой не мие чинии. Изплащат си къщи с дворове, правят си градински партита. Познавам в БГ пенсионери със 700, 800, 900 лв заплата. И това го има, не знам защо се учудвате.
117
4
 
9
 
! Отговори
Ъ преди 4 години
.. И на вън се изисква английски, немски и сие. Без чужд език как на улица, банка, освен с дечицата, виж така може. Тук и там вече няма разлика. Не можеш да спестяваш нито тук нито там, хиляда Евро и 500 б. лева, от там болестите. Пълно е с млади от рак, карциноми. Доволни са децата на депутати, лекари, юристи,,, л и ю, плащат под масата, знаем им пътеките и така децата им започват работа(махат, гонят, съкращават щат, те си знаят, за да на значат на лекаря или юриста дете, внуче..). Хора плачат
116
1
 
20
 
! Отговори
джаич преди 4 години
Това статистическо проучване е направено от проф. Нагласенко и доц. Натъкменко с рецензенти авторитетите - ст. н. с. Дяволски и н.с. Лъжльовски по поръчка на бат' Бойко банкянски от ГЕРБ (Грабители за Ефективно Разрушаване на България ).
115
0
 
18
 
! Отговори
? преди 4 години
Абе, проучването в Парламента ли е правено? 70 5 ДОВОЛНИ?! Я ПАК!
114
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-обезкуражаващо от ниските доходи е профанската среда, отношението "тука е така", нихилизма и цинизма в мисленето. Накрая ще останат само доволните и средата ще се самоподдържа много дълго време...
113
1
 
9
 
! Отговори
до Шопа преди 4 години
Аз като инженер с 8 000 лв заплата трябва ли да съм доволен?----------Малко са, бе Шопе!!!!!!!!Искай 80 000лв!!!!!-)))))))))ПСЯ, да нЪ светнеш в кой сектор на "икономиката" на Бг работиш?????-))))