Цветанов, Панов, Ангелкова и още... чисти за "Апартаментгейт"!

Антикорупционната комисия не откри нито едно нарушение
Обновена: 24 юни 2019 13:00 | 24 юни 2019 10:52, Камелия Цветанова
333
Цветанов, Панов, Ангелкова и още... чисти за "Апартаментгейт"!
Снимка: "Артекс"

Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество не е установила конфликт на интереси при проверките срещу Цветан Цветанов, министъра на туризма Николина Ангелкова, бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и председателя на ВКС Лозан Панов.

Още по темата
Това става известно от решенията на комисията публикувани на нейния сайт, съобщи БТА.

Те бяха разследвани от комисията по информация в медиите, излязла преди няколко месеца, за имоти купени на по-ниски цени от пазарните.

При Лозан Панов КПКОНПИ е приела, че сигналът срещу него в качеството му на председател на Върховния касационен съд и председател на Административен съд - София - град в периода 2007-2012 г. ще бъде препратен към Инспектората на ВСС.

В сигнала се съдържат твърдения за облагодетелстване чрез служебно положение на Лозан Панов - председателя на ВКС, както и нарушаване на изискванията на Висшия съдебен съвет за висок морал на представителите на съдебните власти.

Скандълът "Апартаментгейт“ гръмна първо при Цветан Цветанов.

През март стана ясно, че той се е сдобил с нов луксозен имот. Новата му придобивка е апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, разположена в столичния квартал "Изток". Към луксозното жилище има и ВИП асансьор, който ще отвежда Цветанов и семейството му от личния им (двоен) гараж в сградата директно в дома им.

Въпреки че той твърдеше, че всичко е напълно законно, под обществения натиск Цветан Цветанов беше принуден да напусне председателското място на ПГ на ГЕРБ, а след евроизборите се прости и с мястото си на шеф на предизборния щаб на ГЕРБ и остана редови член партията.

Цецка Цачева също беше принудена да хвърли оставка и да се прости с поста на министър на правосъдието.

Тя също е купила от фирмата "Артекс" имот в столичния квартал "Изток".

Цачева отрече апартаментът й да е на цена по-ниска от пазарната, защото го била платила още на изкоп.

Фирма на депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов също е купила апартамент от същата компания, също на цени, по-ниски от пазарните. Самият той обаче обясни, че цената, която е платил за сделка на фаза "чертеж и основи" не е никак малка.

След като стана ясно, че и Ваня Колева си е купила евтино жилище, тя набързо подаде оставка, а премиерът я прие. Нейната съдба сполетя и Красимир Първанов.

Лозан Панов обаче категорично отказа да се оттегли от поста си, въпреки че се разбра, че съпругата  му Елисавета е безспорният лидер в класацията по най-евтино придобит луксозен апартамент от "Артекс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
0
 
12
 
! Отговори
на баба ви фърчилото преди 4 години
псалмите явно дейтват ;)
214
5
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
До Бахуро и други подобни. Глу.пак, няма конфликт на интереси ти казват, а за данъчно или друго престъпление си има друг вид разследване.
213
1
 
23
 
! Отговори
Бахуро преди 4 години
Все пак в България няма корупция, само усещане за корупция. Това казва и доклада на това безумно съкращение.
212
8
 
6
 
! Отговори
Защо бе,другари преди 4 години
Полудяхте и се надпреварвате да пишете все едни и същи глупости ?! Успокойте се де,ще си навредите на здравето ! После кой ще гласува за любимата ви партия !
211
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ееее, не! Страшни сте, да живее Комунизма! Другари и другарки, най- после социализма се превърна в комунизъм! Ура за вожда Борисов!
210
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нищо новоСхемата важи при голяма част от строителите - сделките се изповядват на данъчна оценка. Въпросите са - откъде честните ни управляващи с държавните заплати имат толкова доходи и защо не ги разследват за укриване на данъци, както тях, така и фирмата, която е взела безотчетни пари.
209
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И не е само това - разследването на КПКНПНКПНПОНПКИ показа, че Цветанов и останалите всъщност са бездомни и нямат нищичко. Ама нищичко. Всичко са дали за добруването на народа.
208
2
 
28
 
! Отговори
Тинев преди 4 години
. ВЪЗПРИЯТИЯТА НА ЕДИН МОШЕНИК .Прекрасна държава!Колкото повече крадеш и мамиш ПО-ЧЕСТЕН СТАВАШ.
207
2
 
30
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Точно,затова Президента поиска тази кнопи да се назначава не от най-корумпираните правителството , а от него, но овцете мълчат ! И докато е така ще ги стрижат ! Честито да ни е и скоро и по-лошо ще става , това е най-малкото !
206
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха ха ха, те чисти бе, много хрисими даже ? Що за на'глост и корупция в правораздаването и в тая комисия ? Правят ви на мал'оумни бе, докога ще лазите в краката на тези тъмно червени комунисти от ГЕРБ ? Що за народ сте бе, като не можете да разберете истината бягайте от тази кошара управлявана от бандити, спекуланти, измамници и всякакъв друг род червени, защото показвате на света, че не сте нищо друго освен едно покорно стадо овце от порода "българска покорна тъ'поглава" !
205
5
 
22
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Точно за това говори президента,че когато всичко е сива икономика и корупция ,никой няма да инвестира тук ! Въпроса има и друг аспект ,какво направиха политиците за да помогнат на бизнеса ? Нали тиквата беше голям приятел с Меркел , *** *** , а да попитам защо гласувахте за него !
204
1
 
38
 
! Отговори
Стойчо преди 4 години
Сега разбрахте ли що VW ни помаха за сбогом от Капитан Андреево...:)
203
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПо-добре вместо ние на Терминал 2, те в затвора.
202
3
 
8
 
! Отговори
Екстратерестриал преди 4 години
Няма как да има нарушения,те са взети по напълно законен път и няма нарушения.Ние сме тия,които прекрачваме закона с незаконно построените си къщи.Аз лично крада ток и живея в квартал Редута.Елате ме хванете,мишкииии.
201
2
 
49
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Всеки с трети клас ще ви пресметне , че с декларираните доходи няма как дори и на занижените цени политик да притежава подобно нещо.
200
2
 
36
 
! Отговори
Зоя преди 4 години
Гарван гарван око не вади!
199
0
 
36
 
! Отговори
Казака преди 4 години
Елементарно:1.От къде са парите за такива имоти?2.При сделките имали облагодетелствение,Като цени,деклариране и др.3.Безпристрастни ли са проверяващите или зависими от властта?4.Сле като са чисти нещата,защо не ги възстановят на същата работа.На тези въпроси няма убедителни отговори.Следователно недоверието е основателно.
198
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В държава, в която сме на първо място по всичко негативно и на последно, по всичко положително, няма как да очакваме решението да е друго.
197
1
 
20
 
! Отговори
да, ама не! преди 4 години
До опетковПриятелю, така е, но да си чувал приказката, че "рибата се вмирисва откъм главата"!? като гледат големците, какво правят, естествено, че и обикновените хора ще правят същото! Просто мащабите са различни, и едните каквото си надробят - те си го сърбат, а на другите - попарата цялата държава я ***!
196
2
 
30
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Този резултат беше ясен предварително. Не е незаконно да купиш два-три пъти по-евтино жилище ако ти го предлагат. Въпроса е, срещу какво строителят е продавал по-евтино луксозни зилища и то точно на гербаджийски политици?