Цветанов, Панов, Ангелкова и още... чисти за "Апартаментгейт"!

Антикорупционната комисия не откри нито едно нарушение
Обновена: 24 юни 2019 13:00 | 24 юни 2019 10:52, Камелия Цветанова
333
Цветанов, Панов, Ангелкова и още... чисти за "Апартаментгейт"!
Снимка: "Артекс"

Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество не е установила конфликт на интереси при проверките срещу Цветан Цветанов, министъра на туризма Николина Ангелкова, бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и председателя на ВКС Лозан Панов.

Още по темата
Това става известно от решенията на комисията публикувани на нейния сайт, съобщи БТА.

Те бяха разследвани от комисията по информация в медиите, излязла преди няколко месеца, за имоти купени на по-ниски цени от пазарните.

При Лозан Панов КПКОНПИ е приела, че сигналът срещу него в качеството му на председател на Върховния касационен съд и председател на Административен съд - София - град в периода 2007-2012 г. ще бъде препратен към Инспектората на ВСС.

В сигнала се съдържат твърдения за облагодетелстване чрез служебно положение на Лозан Панов - председателя на ВКС, както и нарушаване на изискванията на Висшия съдебен съвет за висок морал на представителите на съдебните власти.

Скандълът "Апартаментгейт“ гръмна първо при Цветан Цветанов.

През март стана ясно, че той се е сдобил с нов луксозен имот. Новата му придобивка е апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, разположена в столичния квартал "Изток". Към луксозното жилище има и ВИП асансьор, който ще отвежда Цветанов и семейството му от личния им (двоен) гараж в сградата директно в дома им.

Въпреки че той твърдеше, че всичко е напълно законно, под обществения натиск Цветан Цветанов беше принуден да напусне председателското място на ПГ на ГЕРБ, а след евроизборите се прости и с мястото си на шеф на предизборния щаб на ГЕРБ и остана редови член партията.

Цецка Цачева също беше принудена да хвърли оставка и да се прости с поста на министър на правосъдието.

Тя също е купила от фирмата "Артекс" имот в столичния квартал "Изток".

Цачева отрече апартаментът й да е на цена по-ниска от пазарната, защото го била платила още на изкоп.

Фирма на депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов също е купила апартамент от същата компания, също на цени, по-ниски от пазарните. Самият той обаче обясни, че цената, която е платил за сделка на фаза "чертеж и основи" не е никак малка.

След като стана ясно, че и Ваня Колева си е купила евтино жилище, тя набързо подаде оставка, а премиерът я прие. Нейната съдба сполетя и Красимир Първанов.

Лозан Панов обаче категорично отказа да се оттегли от поста си, въпреки че се разбра, че съпругата  му Елисавета е безспорният лидер в класацията по най-евтино придобит луксозен апартамент от "Артекс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
1
 
32
 
! Отговори
ПЕСИМИСТ преди 4 години
УПРАВИЯ НЯМА ДА ИМА!
174
5
 
21
 
! Отговори
властта е нерода преди 4 години
Куцо, кьораво и сакато краде в тази държава от време оно. Да идват да се заселят някакви по-прилични хора, че аман от безгръбначни.
173
1
 
15
 
! Отговори
Цецо се завръща преди 4 години
Ако някому Цецо има да се сърди, това е неговя Гоце. Той съсипа на Гоце бесепарната му кариера, а Гоце му го върна с тухленята перелина. И двамата са смешни и ненужни.Докато Гоце си направи към БСП екстензията АБВ, то другата шматка Плувналиев за да не остане на зад създаде към ГЕРБ мехура XYZ.Само дето с Цецо живота бе по закачлив.Супер бе да чуваме как на Цецко щерките били по-дъщерни от дъщерите на другите от елита.За това Гоце успя тънко и лъзгаво да пусне да се пързулне по парапета с пирони
172
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както се вижда, това не е незаконно.Има една стара максима, че неморално > незаконно. Докато не го разберем, няма да дръпнем.Ти можеш да припишеш дворец (купен с неясни пари) на баба си и фиктивно да нямаш нищо на твое име. Законно е, ама какво от това, всички да си затворят очите ли?
171
2
 
34
 
! Отговори
Балама преди 4 години
Ако не сте разбрали, уволненията заради апартаментгейт бяха поредният предизборен PR трик на ГЕРБ.
170
1
 
5
 
! Отговори
Елена Ефремова преди 4 години
По поведението на Маца в Добринище знам от коя порода е , колко човека познава от селото, може ли да лети и говори, дали се превръща в някой или не, и може ли да ни лъже за пари.Същото стана и с Жужа
169
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смях щот са заведени за неподадени декларации пред ведомствата им или вид ведомствена декларация за материалното им положение по раздели видове активи придобити преди постъпване на кандидата за таз позиция на управленски пост от дейността на ведомството по линия на партийни намерения в управлението на държавата устроено отпреди или от самите тях по тез линии,че несъотствествие на декларациите с и в реалните данъчни имотни регистри за гражданите как основа,че начин и време изисквани за придобивка
168
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде, тия поне са дали някои лев за да ги купят, а на тези с къщите за гости, ние данъкоплатците, сме им ги "подарили". За което естествено никой не ни е питал!
167
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А симитлийският кмет кога ще го проверяват?
166
2
 
20
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
Политическият содом и гомор е на финалната права с маратонки.
165
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Quis custodiet ipsos custodes?
164
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 168А ти що не си купиш апартамент в Изгрев на цената за Цецо.
163
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой купи Чез ? дайте Имена,сделката,произход на капитала ?
162
4
 
14
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До обикновен човек Мечтата на българския "обикновен човек" е да стане и той "големец" и да "мачка", краде и лъже безнаказано. А въпросните големци тук не са направили нищо по-различно от това което правят и "обикновените българи"- мамят държавата чрез фиктивни цени на покупко-продажба с цел намаление на данъка. Както се вижда, това не е незаконно.
161
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изчакаха София да се изнесе за отпускарския сезон и тогава ги оправдаха. Класика.
160
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цветанов, Панов, Ангелкова, Цачева ... ще съдят България в съда за правата на човека за по 1 милион евра всеки, че са им нарушени правата.
159
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберът може да бъде чист само след като си излежи присъдата в затвора.
158
14
 
3
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До Анонимен В случая тук става въпрос за сделки между частни лица. Къде са кражбите?
157
0
 
12
 
! Отговори
kukla преди 4 години
Комисията сигурно е взела правиното решение. Ами така си е, пазарна икономика. Строителят определя една цена, купувачът плаща. И сделката е напълно нормална и законна. Така че нарушение няма. Друг е въпросът защо тъкмо на тия хорица са им дали такива цени. И там е решението на проблема. Дали само оставка и уволнение са достатъчни в случая, или трябва делата им да се поразнищят.
156
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жал ми е за Цецо. Сега човечеца е безработен и на стари години учи за асансьорен техник.