Македония в ЕС само след демонтиране на фалшивата история

Думите на Пендоровски относно Гоце Делчев били голям пробив
24 юни 2019 16:10,
27
Македония в ЕС само след демонтиране на фалшивата история
Снимка: БулФото

Оттук нататък евентуалните преговори за членство на Македония в Европейския съюз минават през демонтиране на фалшивата надстройка на македонската държавност. Това каза евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки пред БНТ по повод поредното напрежение от последните дни между България и Северна Македония на историческа тема.

Още по темата

Според Джамбазки, датата, която България може да приеме за раждане на македонската нация, е само една.

"За нас няма съмнение - понятието "македонска нация" има своя рождена дата - 2 август 1944 година в манастира "Прохор Пчински". Оттам нататък тя е наложена с националното предателство на част от ръководителите в София след 1944 година", категоричен е той.

Въпреки това обаче евродепутатът похвали изказването на македонския президент Стево Пендаровски, че Гоце Делчев е се е определял като българин.

"Това е голям пробив. След години на фалшификация, след години на фалшифицирана кражба на българската история, безобразни злоупотреби, в момента президентът на братската ни Македония казва, че това е историческият факт - Гоце Делчев е българин", изтъкна Джамбазки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
7
 
! Отговори
Георги преди 4 години
За мен Македония е едно географско понятие и нищо повече.За един исторически кратък период, в състава на Югославия, във ФЮРОМ действително беше по-добре от България. Но това не беше благополучие, а просто в България беше много зле в прегръдката на коварните руснаци.
19
2
 
7
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Няма българи, няма проблем. Мечта на русия от веки веков. Там ни наричат татари, но татарите знаят че са българи.Ще дойде ден всичките сърби ще се съберат под една слива.
18
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Македонците не са българи. В миналото са биле българи в османската империя, след което веднага се присъединяват към Сърбия. Тя от своя страна от 1913 г. води политика на дебългаризиране, и там вече няма българи. Няма смисъл сега да вадим кирливи ризи те вече са чужди.
17
9
 
8
 
! Отговори
Лималима преди 4 години
Областта се дебългаризира още от 14 век,когато Стефан Душан я присъединява към Сърбия
16
12
 
4
 
! Отговори
Лималима преди 4 години
Ако се присъедини към Бг и тя ще обеднее още повече
15
3
 
17
 
! Отговори
Ставрю преди 4 години
Братя българи от македонския край отърсете се от лъжите да се обединим и бъдем силни иначе македония не след дълго ще се пресъедини към албания както и косово в скоро време. Идеята на по силните е да останете сами слаби. Идеята е разделяи и владеи и управляваи с налагане на подчинение. Е ние ще си купим консерви ф 16 на двоина цена.
14
3
 
13
 
! Отговори
КИРЕ преди 4 години
Македонец е общо регионално понятие.Има гръцки,български,вардарски.Всичките са различни и никой не е по-голям македонец от другия.За мене столицата на свободна Македония е Благоевград.Най-много са македонските българи и техните наследници.България трябва твърдо да отсоява интересите си без сантименти и плахост.Тя е на правата страна и е неин дълг да защити честта си и идеалите си.
13
2
 
7
 
! Отговори
Ала_Бала преди 4 години
Като пише еди по-долу: и в НАТО да не се праемат. Тези братя, ще излязат големи късметлли. Може би и Ф-16 няма да си купят. Забравих. Ние ще им пазим небето!
12
5
 
16
 
! Отговори
Ала_Бала преди 4 години
Голямо добро ще им сторим. Ше се отърват от ЕС!
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
FYROM
10
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Произхода ми е от оня край. На така наречените македонци им е пределно ясно какви са. Въпросът е, защо се срамят да се нарекат българи? Първо на този въпрос трябва да се отговори.
9
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При македонския президент има пробив ,но във вашите кратуни няма да има.
8
8
 
4
 
! Отговори
Мапов преди 4 години
,,За нас няма съмнения"- кои сте Вие...? Ами като за вас няма съмнения,това не означава ,че това е историческата истина. Хайде да напишем българската история.... и тогава да казваме кой какъв е и за какво се е борил...
7
4
 
37
 
! Отговори
Ая преди 4 години
Моля, нека всички и най-вече комисията, спрем да употребяваме израза ОБЩА ИСТОРИЯ!!! Общо, е нещо между 2 и повече неща. До обявяването и признаването на Република Македония за държава с президент, правителство и конституция, НА ТЕРИТОРИЯТА НА МИЗИЯ, ТРАКИЯ И МАКЕДОНИЯ имаме ЕДНА държава - БЪЛГАРИЯ!!! И до тогава, ИСТОРИЯТА НИ Е САМО ЕДНА, НАША, БЪЛГАРСКА!!!
6
7
 
22
 
! Отговори
Македония прави коли преди 4 години
Македония започва производство на ел автомобили, а ние се гордеем, че признали Гоце Делчев за българин. За мен е по-важно да се намери един българин в нашия парламент,дето да спре безчинсвата на ромите и да намали корупцията, а не кой за какъв се имал.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато шкембе войводата подписа договора защо мълча? Сега щял да поставя условия, че то и на женския пазар няма кой да ти обърне внимание на воплите.
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В НАТО също не трябва да се допускат.
3
11
 
6
 
! Отговори
Джамбаски преди 4 години
Мъжкар съм , ама от левио брег
2
0
 
24
 
! Отговори
KME KME преди 4 години
Севеномакедонците трябва да намерят някаква по-мека фсрма на македонизъм,който ще се приеме и от България.Неможе да се казва,че щом има подписан договор,значи нямат вече проблеми.Той трябва и да се изпълни.Има опит да се вкара България в капан ,поради изказвания на БГ. политици и внушение на опити за натиск върху комисията и нейното компроментиране.Затова България не трябва да напуска комисиата първа,,а да не допуска компромиси и евентуално да търси анекс към договора.
1
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не трябва да се позволява на ЕС да влиза в Македония.