Македония в ЕС само след демонтиране на фалшивата история

Думите на Пендоровски относно Гоце Делчев били голям пробив
24 юни 2019 16:10, Йордан Бързаков
27
Македония в ЕС само след демонтиране на фалшивата история
Снимка: БулФото

Оттук нататък евентуалните преговори за членство на Македония в Европейския съюз минават през демонтиране на фалшивата надстройка на македонската държавност. Това каза евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки пред БНТ по повод поредното напрежение от последните дни между България и Северна Македония на историческа тема.

Още по темата

Според Джамбазки, датата, която България може да приеме за раждане на македонската нация, е само една.

"За нас няма съмнение - понятието "македонска нация" има своя рождена дата - 2 август 1944 година в манастира "Прохор Пчински". Оттам нататък тя е наложена с националното предателство на част от ръководителите в София след 1944 година", категоричен е той.

Въпреки това обаче евродепутатът похвали изказването на македонския президент Стево Пендаровски, че Гоце Делчев е се е определял като българин.

"Това е голям пробив. След години на фалшификация, след години на фалшифицирана кражба на българската история, безобразни злоупотреби, в момента президентът на братската ни Македония казва, че това е историческият факт - Гоце Делчев е българин", изтъкна Джамбазки.

 


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
6
 
! Отговори
Георги преди 9 месеца
За мен Македония е едно географско понятие и нищо повече.
За един исторически кратък период, в състава на Югославия, във ФЮРОМ действително беше по-добре от България. Но това не беше благополучие, а просто в България беше много зле в прегръдката на коварните руснаци.
22
2
 
6
 
! Отговори
До 21 преди 9 месеца
Няма българи, няма проблем. Мечта на русия от веки веков. Там ни наричат татари, но татарите знаят че са българи.
Ще дойде ден всичките сърби ще се съберат под една слива.
21
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Македонците не са българи. В миналото са биле българи в османската империя, след което веднага се присъединяват към Сърбия. Тя от своя страна от 1913 г. води политика на дебългаризиране, и там вече няма българи. Няма смисъл сега да вадим кирливи ризи те вече са чужди.
20
9
 
7
 
! Отговори
Лималима преди 9 месеца
Областта се дебългаризира още от 14 век,когато Стефан Душан я присъединява към Сърбия
19
12
 
3
 
! Отговори
Лималима преди 9 месеца
Ако се присъедини към Бг и тя ще обеднее още повече
18
3
 
16
 
! Отговори
Ставрю преди 9 месеца
Братя българи от македонския край отърсете се от лъжите да се обединим и бъдем силни иначе македония не след дълго ще се пресъедини към албания както и косово в скоро време. Идеята на по силните е да останете сами слаби. Идеята е разделяи и владеи и управляваи с налагане на подчинение. Е ние ще си купим консерви ф 16 на двоина цена.
17
3
 
12
 
! Отговори
КИРЕ преди 9 месеца
Македонец е общо регионално понятие.Има гръцки,български,вардарски.Всичките са различни и никой не е по-голям македонец от другия.За мене столицата на свободна Македония е Благоевград.Най-много са македонските българи и техните наследници.България трябва твърдо да отсоява интересите си без сантименти и плахост.Тя е на правата страна и е неин дълг да защити честта си и идеалите си.
16
2
 
6
 
! Отговори
Ала_Бала преди 9 месеца
Като пише еди по-долу: и в НАТО да не се праемат. Тези братя, ще излязат големи късметлли. Може би и Ф-16 няма да си купят. Забравих. Ние ще им пазим небето!
15
5
 
15
 
! Отговори
Ала_Бала преди 9 месеца
Голямо добро ще им сторим. Ше се отърват от ЕС!
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
FYROM
13
3
 
15
 
! Отговори
SHEFA преди 9 месеца
До Makedonec-СЕВЕРНО МАКЕДОНЕЦ А НЕ МАКЕДОНЕЦ-РАЗБРА ЛИ МЕ?
12
18
 
6
 
! Отговори
Makedonec преди 9 месеца
До Анонимен
Abe spij si spokojno. Makedoncite so bojkot na referendumot pokazaa deka ne se za clenstvo vo fasisticki sojuzi ES i NATO. Toa ne se nasi sojuzi. Vasi da i vie so toa ste gordi namesto da se sramuvate. A kako vlegovte tamu gospod znae.
11
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Произхода ми е от оня край. На така наречените македонци им е пределно ясно какви са. Въпросът е, защо се срамят да се нарекат българи? Първо на този въпрос трябва да се отговори.
10
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
При македонския президент има пробив ,но във вашите кратуни няма да има.
9
8
 
3
 
! Отговори
Мапов преди 9 месеца
,,За нас няма съмнения"- кои сте Вие...? Ами като за вас няма съмнения,това не означава ,че това е историческата истина. Хайде да напишем българската история.... и тогава да казваме кой какъв е и за какво се е борил...
8
4
 
36
 
! Отговори
Ая преди 9 месеца
Моля, нека всички и най-вече комисията, спрем да употребяваме израза ОБЩА ИСТОРИЯ!!!
Общо, е нещо между 2 и повече неща.
До обявяването и признаването на Република Македония за държава с президент, правителство и конституция, НА ТЕРИТОРИЯТА НА МИЗИЯ, ТРАКИЯ И МАКЕДОНИЯ имаме ЕДНА държава - БЪЛГАРИЯ!!!
И до тогава, ИСТОРИЯТА НИ Е САМО ЕДНА, НАША, БЪЛГАРСКА!!!
7
7
 
21
 
! Отговори
Македония прави коли преди 9 месеца
Македония започва производство на ел автомобили, а ние се гордеем, че признали Гоце Делчев за българин. За мен е по-важно да се намери един българин в нашия парламент,дето да спре безчинсвата на ромите и да намали корупцията, а не кой за какъв се имал.
6
3
 
22
 
! Отговори
SHEFA преди 9 месеца
ДЖАМБАЗКИ Е ПРАВ-НЕМА ЕС-ДЪРЖАВА СЪЩЕСТВУВАЩА ОТ 02 АВГУСТ 1944 КОЯТО МИ ИЗКАРВА ВЕКОВНА ИСТОРИЯ-Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.
-АКО СЕ ОБЯВЯТ ЗА СВЕТОВЕН МУЗЕЙ СТАВА.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато шкембе войводата подписа договора защо мълча? Сега щял да поставя условия, че то и на женския пазар няма кой да ти обърне внимание на воплите.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В НАТО също не трябва да се допускат.