Бойко нареди и ГЕРБ върна надвзетите партийни субсидии

Партията е превела цялата дължима сума на БНБ
25 юни 2019 15:37, Петя Славова
58
Бойко нареди и ГЕРБ върна надвзетите партийни субсидии
Снимка: БТА

След скандала с надвзетите партийни субсидии, ГЕРБ първа се зае да възстанови надвзетите средства, съобщиха от партията.

Още по темата

Това е станало днес, след като са били обнародвани в Държавен вестник промените в Закона за политическите партии и Министерството на финансите публикува информацията за сумите, които подлежат на доброволно възстановяване по централния бюджет от страна на политическите партии и коалиции, допълниха от ГЕРБ.

По разпореждане на техния председател Бойко Борисов партията е превела по сметката на финансовото ведомство в БНБ цялата дължима сума, пише още в съобщението.

След като стана ясно, че партиите са получавали реално по 13,20 лв. държавна субсидия на спечелен глас на изборите, вместо записаните в закона 11 лева, правителството реши неприсъствено да предложи поправка в Закона за политическите партии, с която да ореже част от парите.

Борисов също така поиска партиите да взимат по 1 лев на глас, което предизвика доста смут и дебати в политическото пространство. Стана ясно, че въпросите с колко и как да бъдат финансирани партийните формации още ще се обсъждат преди да се вземе окончателно решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
13
 
! Отговори
Финансист преди 4 години
Бойко Методиев можел да нарежда. По-голяма смехория от тази не бях чел. Да беше наредил да не ги вземат тези пари, при това партиите са ги вземали с 20 % ДДС. Между другото, повечето бизнесмени не вземат пари от субсидии, но плащат 20 % ДДС за всяка сметка. Опитват се да ни правят на ***, а ние не сме.
31
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко върнал парите в скрина на тъщата на Цветанов.
30
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Връщайте парите крадци от БСП Не ни дрънкайте червени глупости
29
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако аз бях целия народ, честно ви казвам, никога няма да гласувам за тези, които сега са в НС, ако бях на целия народ, щях да изляза и да ги помета, за съжаление съм само аз май
28
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А сега да видим моралистите отляво какъв отчаян ход ще предприемат?Щото те не знаят такова нещо - Да връщат пари...
27
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горанов, ОСТАВКА!
26
12
 
0
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Защо тези политици си мислят че са толкова ценни за нас?Типично за *** е отричане на авторитетите и по-горе стоящите от него!*** си чопли носът, плюе ceкни се и храчи, към Русия бодро крачи.
25
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой нареди да се надвземат? ОСТАВКА на Горанов КОГА? А разследване?
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно е направила ББ, но трябва да продължи и се намали администрацията. Броят на депутатите трябва да е 30-40 макс както са 16-17 евродепутата заради намаляване на населението. Кметовете и министрите също намалени с 50-60 %.
23
7
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Браво на Бойко, ако не беше НАРЕДИЛ, тия абдали немаше да ги върнат!
22
1
 
12
 
! Отговори
Непреходни далавери преди 4 години
До Отговарям: Непреходно в ГЕРБ е само далавераджийството. Ясно беше, че всички в Апартаментгейт ще ги изкарат невинни. Това го каза тази сутрин и бившият шеф на КОНПИ проф. Кушлев: Не е престъпление да купиш евтино жилище щом ти го предлагат. Комисията работи по документи, не разследва защо на един и същ етаж един апартамент се продава за два-три пъти по-ниска цена на кв. метър. Ако е имало търговия с влияние, това трябва да го разследва прокуратурата. Но ще го разследва ли? Не ми се вярва.
21
7
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Защо тези политици си мислят че са толкова ценни за нас?И ти с какво си по-ценен от тях? Никой не те познава. Излез на светло, да видим вождЪ, да видим толкова ценният кадър.
20
3
 
13
 
! Отговори
Надвзети=наддадени преди 4 години
Субсидиите първо са наддадени от некадърното финансово министерство на министър Горанов, и чак тогава са "надвзети". И то не за една година, а от 2016 до сега. В по-цивилизована държава на негово място министърът щеше да си даде оставката, но у нас това не се случва.
19
3
 
16
 
! Отговори
Овчо Наивников преди 4 години
С комисионните от една малка обществена поръчка ще ги възстановят !? Тоя ни смята за овце! А може би сме! Щом такъв.....ни управлява!
18
2
 
8
 
! Отговори
Отговарям преди 4 години
А кога ще върне на раб. места невинните от Апартамент гейт ? Изгони ги без да изчака резултатите от проверката.За да може ГЕРБ да спечели изборите за ЕП. Иначе в кереча. НЯМА НЕЗАМЕНИМИ ХОРА, ИМА НЕПРЕХОДНИ ИДЕИ!
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Цветанов ще върне ресто 2 лева от крадените пари за мезонета.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не мога да разбера защо трябва да плащаме дори и един лев субсидия на партиите.Защо тези политици си мислят че са толкова ценни за нас?
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бяха отгледани партии-съюзници - "патриоти, "националисти, консерватори, чиято основна задача е да са пълнеж на управлението и да трубадурстват в полза на харизматичния герой. Те също така създадоха истерия заради надвиснали опасности - Истанбулски конвенции, мигранти, норвежки вещици, трети полове, *** и пр. На фона на тяхната истеричност Борисов изпъкна като уравновесен, трезв и хладнокръвен, но също така ефективен борец срещу изброените опасност.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокурорските и разследващите органи се фокусираха само и единствено върху изкупителните лица, без да си задават въпроси за техния началник или да започнат каквито и да било проверки или разследвания срещу него.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов се разтовари от всякаква вина за корупционни и управленски скандали, като я стовари върху други - свои подчинени или трети лица. Те бяха незабавно отстранени и медийно остракирани. Но важното беше, че медиите представиха тази операция за борба срещу управленските недъзи, като системно премълчаваха приноса на Борисов за създаването на недъгава управленска система.