Левче, два… ГЕРБ и ОП търсят компромис за субсидиите

Борисов свиква коалиционен съвет по темата
32
Левче, два… ГЕРБ и ОП търсят компромис за субсидиите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свиква коалиционен съвет за финансирането на партиите.

Миналата седмица законовите промени, с които субсидиите на партиите трябваше да се намалят от 11 на 1 лев на действителен глас на избори, не стигнаха до пленарната зала.

Още по темата
Лидерът на НФСБ Валери Симеоново поиска преди да бъде гласувано предложението на ГЕРБ в парламента, темата да бъде обсъдена и с ОП.

Очаква се днес управляващата коалиция да търси пресечна точка и консенсус - с колко и как да  бъдат финансирани политическите формации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Това е корупцията... преди 4 години
Да правиш Партия---с парите на народа, който дори не те иска на власт и не гласува за тебе!!!!!!КомУнистически номера:/"Вся власт и пари Советам--у нас" /
29
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 29: Да се заложи на безпартийна система? Който не познава миналото си, е осъден да го изживее отново. Това вече е правено още по времето на Деветнадесетомайския преврат 1934г. Разпускат се всички партии, управлява правителството. После о боже почившият цар Борис трети продължава по същия начин. Съюзници на Германия, обявяваме война на САЩ и Великобритания и т.н.Това не е нещо ново. Но не е решение за днешния ден. Всички държави в ЕС са с парламентарна демокрация и я финансират.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
28 -"...Въпроса е, какво правим сега."-отговорът е НИЩО само чакаме,ние никога не правим нещо,така е било винаги,както и през петте века робство,чакахме да дойде някой да ни освободи,а примери от света има безброй как хората сами си създават достоен живот!Ти май нищо не разбираш,нужен ти е малко живот извън България за да осъзнаеш какво трябва и какво не трябва да се прави!Най-първото нещо което е нужно на България е да изрита тези комунисти от властта,да се заложи на безпартийна система и тогав
27
1
 
1
 
! Отговори
Напред, но накъде? преди 4 години
До Анонимен 27: "да сме съзнателни като тях, отговорни, решителни, безстрашни и да бъдем патриоти не само на думи". От това става добър лозунг. Както казваха на времето "Като построим комунизма...". Въпроса е, какво правим сега. Ще правим ли това, което правят в другите европейски държави, или ще направим нова революция. Пак Слави с раираната пижама пред парламента?А за Германия са обяснявали не веднъж, че партиите получавап пари от три източника (в т.ч. от фондации), а не само тези 0.78 евро.
26
0
 
3
 
! Отговори
Гласоподавател преди 4 години
Този на снимката не беше ли министър председател ? Защо го представяте като лидер на някаква си партия Герб ? Сигурно вече си е подал оставката за трети път и вече е само някакъв си партиен лидер, който се е оплел като пате в кълчища в поредните си опити да изкара някои други виновни за собствените си неуспехи.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 24...В Европа има субсидии на партиите от държавата / Германия 0.78 ? при какви заплати на народа /, но не смятате ли г-не / г-жо / какво е съзнанието на народа и политиците ? Дали пък народа не е разрешил тези субсидии след като се е уверил, че парите му няма да заминат за апартаменти и развиване на корупция ? Когато говорим и се сравняваме със Запада първото нещо което трябва е да сме съзнателни като тях, отговорни, решителни, безстрашни и да бъдем патриоти не само на думи !
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла седмица ще виете на умрялооо мръснициии мръснии и тиквата ще почне да се извърта и всички ще вият на умряло че са малко левче ,,еи боклуциииии и това не заслужавате само бой по тикватааа това заслужавате ,връщайте откраднатите пари където стр взели повече не ми обсъждайте че левчето е малко ,обсъждайте как да връщате наведени .
23
3
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 22: Звучи добре, революционно даже. Но в Европа във всички държави се дават субсидии на политическите партии. Защо го правят? За да си купуват "законно" апартаменти? Не звучи убедително. Има някакви други причини, вероятно считат, че е по-добре да ги финансира държавата, вместо фирмите. Пак ли ние да направим революцията, и като не мине, да бягаме където ни видят очите.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съгласявайте се с измамниците / 20 и 21 /, давайте им пари / пък и 1 лев да е / после не се чудете как си купуват "законно" апартаменти, как не може да се докаже конфликт на интереси, не мислете на тъмно ли на светло се договарят, а излезте пред НС и им забранете субсидиите, това са ваши пари бе хора, защо им ги давате за да растат и стават могъщи финансово ? Ако ви е страх от протест, тогава спасението ви е "бягство" за да доживеете животът си спокойно и достойно при други европейски общества !
21
1
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 20 Лощите патриоти ще спасяват БСП от фалит, като извиват ръцете на добрия Бойко. Каква национална трагедия.Спасяват го от неадекватните му популистки еднолични решения, които налага на депутатите от ГЕРБ. Нека има публична дискусия за това каква трябва да бъде партийната субсидия, но с аргументи, а не просто да се хвърлят цифри. Бойко - "един лев" Валери Симеонов - "пет лева", Гарелов - "пет, шест лева" и т.н.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В коалиционното споразумение не е предвидено общо поведение за партийните субсидии. Не е проблем всяка партия да има собствено мнение и да гласува за него. Няма да са красиви заглавията в медиите, ако се договорят на тъмно. Всичко трябва да е на светло - в пленарна зала. Патриотите да не спасяват БСП от фалит, като извиват ръцете на Бойко.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 17- Горанов когато превеждал парите не разбрал, че законът не е съвършен, когато се разкри тази "далавера" с тези надбавени милиони, видите ли ЗАКОНЪТ БИЛ НЕСЪВЪРШЕН ! И овцата млъкна и оправда най-големият крадец в тази овча кошара България ! Излизат на екран измамниците и оневиняват всяка своя кражба и измама къде с оставка, къде с мъмрене, къде с несъвършен закон, типично по комунистически /нали са си гн'усни ком'унета/ както им каже БКП която стои в сянка и управлява тъ'поглавата овца !
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Недоносеното в главата пожарникарче,яко манипулира и *** бедната народна овча главица!Оставки,субсидия 1 лв,това е"кошарата"в която влизат овцете без да се замислят,защото нямат с какво!Един пожарникар отраснал като бандит,крадец,измамник и рекетьор,охранявал паркингите на Маргините и пъдар на Тато,сега Мин.Председател ви"разказва играта"точно по бандитски с лукавство,лицемерие,подлост,ароганство и наглост,питам ви стадо-това ли заслужавате?Толкова ли сте елементарни в главите,че не разбирате?
17
1
 
5
 
! Отговори
Валидно или не? преди 4 години
До Ммм: Да референдума е валиден, в смисъл че проведен по правилата, но резултатите му не са задължителни - не събра необходимият процент (51%) от гласувалите на предните парламентарни избори.А и се мина доста време от провеждането му през 2016. Сега му стана изгодно на банкянският тарикат Бойко да дойде в Народното събрание и да обяви: Един лев субсидия". И всички о'вце от управляващата коалиция се заеха да обясняват, че така трябва да бъдеА Горанов привеждал 13 вместо 11 досега. Замаза се.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се търси компромис,търси се метод за източване на пари от държавата!Партиите трябва да се финансират сами от членски внос,тогава ще се види и качеството на самата партия,нейните цели и работа!Ако народът е доволен от работата на партията му не би се замислил да отдели 2-3 лв.месечно за членски внос!Субсидиите от държавата за партии е законно"откраднати"пари за"достоен"живот на политиците!Овце,съвземете се най-после и разберете,че БКП чрез измислените от нея партии ГЕРБ,БСП,ДПС,ОП ви ограбва!
15
1
 
6
 
! Отговори
Ммм преди 4 години
***, какъв компромис бе управляващи? Народа се произнесе, имате 1 лв, трябва да върнете и всичко което сте взели за 2 години назад, референдума е валиден, не си правете оглушки.
14
2
 
3
 
! Отговори
И още нещо преди 4 години
До Балансьора: Освен извъртането, другата запазена марка на Бойко е да тегли един калай на опозицията. Както казва Алековият бай ***: "Какво ще ми дращите много,много. Теглете един калай на опозицията, па верселям".
13
5
 
2
 
! Отговори
Нищо подобно преди 4 години
До точка: "Народът КАЗА на референдума..". Нищо подобно. Референдумът не събра необходимият брой гласове, за да бъдат резултатите от него задължителни. Никой не гледаше на сериозно на този референдум, пренебрегнаха го и партиите, и избирателите. Партиите се усетиха, но късно. Сега банкянският тарикат се възползва от г'лупостите на Слави за да остави опозицията без субсидии. За една минута клип телевизиите искат по 5000 лева, а Бойко прави шоу и реже ленти предизборно съвсем безплатно
12
2
 
8
 
! Отговори
точка преди 4 години
Напразни срещи,напразен коалиционен съвет.Народът КАЗА на референдума 1лев субсидия.Народът ви е работодател.Престанете да шикалкавите кърлежи от всички партии,трака хората още повече ви намразват.
11
1
 
7
 
! Отговори
Балансьора преди 4 години
Както винаги, ама винаги, Байко се извърта. Ясно е, че субсидията няма да е 1 лв., а 5-6. Довечера ще излезне и ще каже - ето аз предложих 1 лв. както иска народа, ама ми извиват ръцете, няма как. Много е слабохарактерен!