Нинова и БСП "за" намаляването на субсидията, но не на левче

Случилото се дотук е загуба на време, заяви лидерът на "червените"
25 юни 2019 17:52,
89
Нинова и БСП "за" намаляването на субсидията, но не на левче
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оценявам случилото се с партийните субсидии като загуба на време – крайно време е да разсъждаваме по същество и да решим въпроса, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция във връзка с провелия се коалиционен съвет на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ за партийните субсидии.

Още по темата

"По-скоро ме впечатли друг резултат от днешната среща на коалиционните партньори, че тепърва искат да започнат диалог с парламентарните партии за намиране на разумно решение. Оценявам случилото се тук като загуба на време и отклоняване на общественото внимание от съществени въпроси. Защо загуба на време? Може би преди десетина дни от БСП предложихме точно това“, коментира Нинова.

Тя наблегна на факта, че от БСП вече са отправили покана към другите парламентарни партии за разговор за решаване на въпроса за субсидиите, на която ГЕРБ и Патриотите не са откликнали.

"Днес точно те са взели същото решение – да започнем разговор. Загубихме може би две седмици, крайно време е да седнем и да разсъждаваме по същество и да решим въпроса“, допълни Нинова.

Тя припомни, че позицията на партията е „за“ намаляване на субсидията, но не и на 1 лев и не за отваряне на финансирането към олигарси. Лидерът на партията заяви, че няма крайно решение за размера на субсидията.

„Ние сме за намаляне и сме направили разчети за различна сума. В диалог ще търсим разбирателство. Не искаме ние да налагаме нищо конкретно. Ще им покажем абсолютно аргументирано финансово какво е необходимо, за да може една партия да работи спокойно и независимо от частни и външни интереси“ обясни Нинова.

Тя не пожела да днес да посочва число, тъй като разговорът е отворен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И последно Корни, колко пари искате от народа за издръжка на телевизията си и социолъжците си? Говори конкретно с цифри!?На Бойко му стига 1 лв., ти колко искаш? Стига си ни алабаламаосвла с общи приказки!