БСП няма да връща надвзетите субсидии сега – похарчили парите

Всички средства са изразходени за евроизборите и БСТВ
360
БСП няма да връща надвзетите субсидии сега – похарчили парите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП няма пари и няма как сега да върне надвзетите субсидии, защото е похарчила много пари за кампанията за евроизборите, за старта на партийната си телевизия и за издръжка на местните структури.

Още по темата

Бойко нареди и ГЕРБ върна надвзетите партийни субсидии

За разлика от социалистите НФСБ пък разполага със средствата и няма проблем да ги върне в държавната хазна.

"Към момента не разполагаме с тези пари и те ще бъдат удържани от следващата субсидия", коментира червената шефка Корнелия Нинова.

Финансовото министерство вчера съобщи, че партиите трябва да върнат 14,4 млн. лева надвзети партийни субсидии за периода от 26 май 2016 до 31 март 2019 г. От таблицата, публикувана на сайта на финансовото ведомство става ясно, че ГЕРБ трябва да върнат 5,6 млн. лв., БСП – 4,3 млн. лв., а ДПС – 1,6 млн. лв. „Воля“ ще трябва да възстанови 656 хил. лв., „Национален фронт за спасение на България“ пък ще връща 541 хил. лв., а „Атака“ - 539 хил. лв. ВМРО ще трябва да върнат към държавния бюджет 508 хил. лв.

БСП са взели последно 6 милиона лева субсидия от държавата.

"Ние, за разлика от ГЕРБ, не си държим парите по банките", обясни обаче Нинова. Тя пресметна, че левицата от декември до днес е похарчила за кампанията за евроизборите 2 милиона лева, за старта на БСТВ - 1,5 милиона, толкова са били пратени и към структурите в страната за издръжката им.

"Така че ние в момента не разполагаме с тези пари, имали сме ги преди половин година, но сме ги изхарчили, така че от следващите преводи започват да ни удържат това, което сме взели в повече", каза тя.

А от финансовото министерство вчера обясниха, че при недостиг на средства или липса на следващи части от субсидията, разликата, която не е върната от съответната партия или коалиция, следва да бъде възстановена доброволно по централния бюджет в срок до 31 декември 2020 г.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък обясни, че партията му има пари и ще върне надвзетото. "Ние не сме изхарчили всичко за евроизборите", каза той.

А иначе той смята, че решението с колко да бъде намалена субсидията за партиите, може да бъде взето много бързо.

По негово настояване във вторник премиерът Бойко Борисов свика коалиционен съвет, на който беше решено да се проведат консултации в НС по темата.

"Решението може да бъде взето и за една седмица, за да не бъдем упреквани, че тупаме топката, мотаем, бавим", увеи Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
256- ТОВА Е ФАКТ ОТ 2001Г,А СМЕТНАТА ПАЛАТА Е ОТЧЕЛА, ЧЕ ТОВА Е НОРМАЛНО.
248
1
 
16
 
! Отговори
До 261 преди 4 години
Недей бълва глупости бе !Какво се е строило при Станишев ?С една заплата си купуваш половин пералня....То ако беше много добре,българина щеше да го преизбере .Не казвам,че ББ е светия,но категорично заявявам,че България е най-стабилна икономически при него и с най-много положителни промени по инфраструктура.Да,ЕС е в основата с помоща си,но за да е така,правителството го е заслужило ! И не е рекет да изискваш от работодател да те осигурява на реалната заплата и т.н...
247
0
 
10
 
! Отговори
смях преди 4 години
Другарите са експерти по фалитите ...Фалират партии, фалират държава и после айде средната заплата 7 долара на месецРумен Гечев Финансов министър
246
0
 
13
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Мая Манолова затова ли вкара закон за фалита, по известен като Фалит на Корнела
245
0
 
9
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
До 259 ПроСоТоДа не би в името да си забравил да сложиш след С буквата Т ? Алцхаймер или деменция бе брат?
244
11
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Тонкатам/у другото,БЕЗ да съм "ясновидец",но съдейки по "ЗНАЦИТЕ",които това същество-"Б.Б." подава,"бориссоф 4" ще се реализира на 4-ти километър.нито моралните,нито физическите,нито менталните способности на това същество са "стока"!!!!!Единственото,което го крепи на върхът на държавата е ФАКТА,че огромното мнозинство от "българите" са същества БЕЗ МОРАЛ,готови за пари да продадат майка си и баща си.А по зла ирония на Съдбата,до парите се докопа Банкянския мосю ***..
243
9
 
0
 
! Отговори
Строят и крадат преди 4 години
До Пян_Гъ: Не е точно така. ГЕРБ повече к'радат, отколкото строят. През първият си мандат са построили толкова, колкото е пътища са построили и по времето на Станишев. Ако има разлика, е в това, че са рекетирали бизнеса повече, затова сега парите не са им проблемА за останалите коментари: Голяма радост сред гербаджийските ***, че БСП в момента не може да върне това, което финансовото министерство на Бойко им е превело в повече. И какво от това. До края на 2020 може и Бойко да се е изнесъл.
242
0
 
13
 
! Отговори
Бай Х преди 4 години
ахахахахаха малки долни комунистчета!
241
10
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Тонкатао,трогнат съм от грижата ти за мен!..ЧЕСТНО!..НО:-1. Аз изобщо не се "напъвам" тук!..Ако си по-внимателен/внимателна ще забележиш,че моите коментари са 2-3.За разлика от СТОТИЦИТЕ НАПЪНИ на гербомажоретките!!!!!!и2.:Щом сте толкова "сигурни" за "бориссоф 4",защо е тоя неистов вой?!..Който е сигурен,той просто си трае и си чака "часът"....Но нееее,вас са ви НАСЪСКАЛИ да втълпявате на хората,че "бориссофф 4" е.."неизбежен".....ферщееш?...За теб не знам,но хората РАЗБИРАТ!
240
2
 
19
 
! Отговори
БГ преди 4 години
КОГА КОМУНИСТ Е ВРЪЩАЛ,ХЕЛЕ ПЪК ПАРИ? ПО СКОРО ЕВРЕИН ЩЕ РАБОТИ
239
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 257Ами, готин, да ги върнат и да имат 0 лв. субсидия, не 1 лв. Учредяването на партии е право, а не задължение. Който иска партийно чики-брики, ДА СИ ПЛАЩА. Само Гологлавия да не се беше крил, а да беше излязъл по медии (напр. Референдум) и да спори с Данчо Ментата, Корве-лия и с-ие, а не да пише по Face-а. Щото голямата му идея беше да удари ГЕРБ, но не е на нивото на ББ, който с 1-н джаз пирует на 180 градуса го матира. Що сега не го хвали? Нали искаше 1 лв. - на ти 1н лев?
238
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представете си от 26 май 2016 до 31 март 2019 г. не е имало институция в България, която да види това нарушение на закона, МФ е проспало или е знаело. но така му е изнасяло и единствен Слави разкри фрапиращото нарушение на закона от партиите и МФ. Контролиращите институции и МФ през цялото време са вземали ДМС за отлично свършена работа. Да върнат ДМС тата, а партиите надвзетите пари.
237
1
 
9
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Те работят ВИМЕТО на народа .
236
2
 
20
 
! Отговори
asdf преди 4 години
Кръв повръщат, пари не връщат. И после ми обяснявайте, че комунистите са хора... Моля ви се...
235
1
 
23
 
! Отговори
Az преди 4 години
Комунист да връща пари?!? Това и на филм го няма :)
234
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ама каква хубава снимка са им направили бе - гледат като нaaкaни камунетата :)))Опапаха кинтаците и гушите им пак празни и зяпат за още!Много крадливa тая cгaн бе!
233
2
 
16
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
Никоя партия не е идеална - все има проблеми и злоупотреби. И все пак две неща са безспорни. Единствените управляващи, които след 1989 г. СТРОЯТ (къде с проблеми в качеството, къде по-бавничко, но строят!), СА ГЕРБ. И 1ствените, които НЕ МОГАТ БЕЗ ДА КРАДАТ, СА БСП. Не че и другите не побарват, но все пак се съпикясват, оглеждат се за влак на релсите, а БСПие-ту краде С ОГРОМНО САМОЧУВСТВИЕ, СЯКАШ ИМ СЕ ПОЛАГА ЗА ЖЕРТВИТЕ В ПАРТИЗАНСКАТА БОРБА. А да видим как ***-на ще плаща на Сашо Симов.
232
0
 
16
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Коментар на снимката като скоропоговоркаЧестолюбиви чичкови червенотиквеничковчета чревоугоднически червенеят като червени червейчета.
231
0
 
13
 
! Отговори
Снимка преди 4 години
Пълна с емоции! Изразителна!Детска ясла от 1965 малко след сервирането на обяда и точно преди смяна на пелените( по спешност)
230
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И СЕГА ПАРТИЯТА МАЙКА С КАКВИ ПАРИ ЩЕ ПЛАЩА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СРЕЩУ СТРАТЕГИЯ ЗА ДЕТЕТО 2019Г/2030Г- КОИТО ТВЪРДЯТ ЧЕ ЕВРОПА ОТНЕМА ДЕЦАТА НИ ЗА ДОНОРИ?! КАК ЩЕ ИГРАЯТ СЪС СТРАХОВЕТЕ НА ХОРАТА, КОЙ ЩЕ ПЛАЩА НА ЧЕРВЕНИТЕ ***, ЗА ДА ТРОЛЯТ, ЧЕ ЕВРОПА ЯДЕ ХОРА...