БСП няма да връща надвзетите субсидии сега – похарчили парите

Всички средства са изразходени за евроизборите и БСТВ
360
БСП няма да връща надвзетите субсидии сега – похарчили парите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП няма пари и няма как сега да върне надвзетите субсидии, защото е похарчила много пари за кампанията за евроизборите, за старта на партийната си телевизия и за издръжка на местните структури.

Още по темата

Бойко нареди и ГЕРБ върна надвзетите партийни субсидии

За разлика от социалистите НФСБ пък разполага със средствата и няма проблем да ги върне в държавната хазна.

"Към момента не разполагаме с тези пари и те ще бъдат удържани от следващата субсидия", коментира червената шефка Корнелия Нинова.

Финансовото министерство вчера съобщи, че партиите трябва да върнат 14,4 млн. лева надвзети партийни субсидии за периода от 26 май 2016 до 31 март 2019 г. От таблицата, публикувана на сайта на финансовото ведомство става ясно, че ГЕРБ трябва да върнат 5,6 млн. лв., БСП – 4,3 млн. лв., а ДПС – 1,6 млн. лв. „Воля“ ще трябва да възстанови 656 хил. лв., „Национален фронт за спасение на България“ пък ще връща 541 хил. лв., а „Атака“ - 539 хил. лв. ВМРО ще трябва да върнат към държавния бюджет 508 хил. лв.

БСП са взели последно 6 милиона лева субсидия от държавата.

"Ние, за разлика от ГЕРБ, не си държим парите по банките", обясни обаче Нинова. Тя пресметна, че левицата от декември до днес е похарчила за кампанията за евроизборите 2 милиона лева, за старта на БСТВ - 1,5 милиона, толкова са били пратени и към структурите в страната за издръжката им.

"Така че ние в момента не разполагаме с тези пари, имали сме ги преди половин година, но сме ги изхарчили, така че от следващите преводи започват да ни удържат това, което сме взели в повече", каза тя.

А от финансовото министерство вчера обясниха, че при недостиг на средства или липса на следващи части от субсидията, разликата, която не е върната от съответната партия или коалиция, следва да бъде възстановена доброволно по централния бюджет в срок до 31 декември 2020 г.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък обясни, че партията му има пари и ще върне надвзетото. "Ние не сме изхарчили всичко за евроизборите", каза той.

А иначе той смята, че решението с колко да бъде намалена субсидията за партиите, може да бъде взето много бързо.

По негово настояване във вторник премиерът Бойко Борисов свика коалиционен съвет, на който беше решено да се проведат консултации в НС по темата.

"Решението може да бъде взето и за една седмица, за да не бъдем упреквани, че тупаме топката, мотаем, бавим", увеи Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
1
 
20
 
! Отговори
парадокс преди 4 години
държавата опрощава дълговете на партийката с най-много милионери и милиардери
228
0
 
32
 
! Отговори
Червените милионери преди 4 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
227
1
 
27
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Къде се изгубиха БСП тролчетата,че ми стана мъчно за тях. Няма ли кой да им плаща .Да вземем да им съберем малко пари та да се активизират,че без тях е скука и няма смях на щуротиите дето пишат.Не се плашете бе тролчета ,за местните избори все от някъде ще се намерят пари и пак ще има смях до сълзи.
226
2
 
21
 
! Отговори
Митко Банцера преди 4 години
Ей, ненаяла се ***-даже в джоба си тъпче мазни кебапчета като са безплатни.
225
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
цоциалисти пари не връщат
224
1
 
12
 
! Отговори
а сега преди 4 години
пари нема -действайте
223
2
 
25
 
! Отговори
Да де преди 4 години
Заглавието е достатъчно. Освен да харчат, от БСП друго не могат.
222
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А сега си представете този *** Нинова да докопа властта.
221
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По принцип, парите се възстановяват от този който ги е дал и то незаконно. Защо Горанов не връща парите, а карат партиите?
220
3
 
30
 
! Отговори
Българин! преди 4 години
"БСП няма да връща надвзетите субсидии сега похарчили парите"Чак сега разбрах, защо цоциалистите толкова много се натискат да вземат властта през последните няколко месеца - щото вече били похарчили техните пари и сега искат ДА ХАРЧАТ НА ВОЛЯ ОТ ПАРИТЕ НА НАРОДА!
219
1
 
36
 
! Отговори
НИНОВА преди 4 години
КРЪВ ПОВРЪЩАМ- ПАРИ НЕ ВРЪЩАМ И ОСТАВКА НЕ ДАВАМ- ВИЕ ПОВЯРВАХТЕ ЛИ МИ, ЩОТО И АЗ НЕ СИ ВЯРВАМ....
218
1
 
23
 
! Отговори
ступор преди 4 години
Виновно гледат , бъркали са в кацата с меда .
217
0
 
25
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До ПроСоТоАлоу, комсомолеца, я ми припомни как са казваше депутатина от БСП, дето го хванаха през април 2003 в гей бар?Ами "тамагочито" на Партията Станишев, Сергей Димитриевич?Ами Кристиян Вигенин?Това, другарю, са хората, които можеш да наречеш "острогъзи"!!!
216
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БКП кръв повръща, пари не връща :)Никога повече БКП+ДПС на власт......
215
3
 
28
 
! Отговори
Антон Иванов преди 4 години
БСП все по- малко се вписва в промените - те са динозаври от една отминала епоха.
214
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗА ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ БЪЛГАРИЯ Е БЛАТО, ТЕ СЕГА СА СЪРДИТИ СПРЯХА ИМ МИЛИОНИТЕ, А КАТО ИМ ПРИБЕРАТ И ОЩЕ ЕДРИ ПЕРАЧИ НА ПАРИ ОТ НАРКО ТРАФИК, ЕПТЕН ЩЕ СЕ ОЗЛОБЕЯТ- СЕГА КРЪФФ ДЕФЕКИРАТ.
213
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоПостоСтрапончев
212
2
 
17
 
! Отговори
Нема лабаво преди 4 години
Тая ще се дърпа като магаре на мост. Имат пари и още как, ама ще ги държат в банка и ще папат от лихвите им. АКО! дойде ден за връщане - ще върнат главницата, а лихвите - чиста далавера!За да е 100% ефективна тази мярка, трябва да се определи срок за връщане и след това на не върнатата сума да се начисляват лихви. Иначе става куче влачи - диря няма!Да си стегнат "редиците" и вместо да обикалят СПА-центрове - да си събират членския внос.Размине ли се на БКП-то, всички ще дадат на заден ход!
211
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Думата крадене се отнася за обикновенните хора. За БСП това е нормално и то казват полагани се, грехота е да не вземем, наши си е, има го в закона, ние сме се борили....
210
1
 
27
 
! Отговори
нинова преди 4 години
кръв повръщамено пари на връщаме