Джамбазки: Няма да позволим шепа сърбомани да ни се качват на главата

Възможно е българин да стане шеф на ЕК
26 юни 2019 14:45,
38
Джамбазки: Няма да позволим шепа сърбомани да ни се качват на главата
Снимка: БулФото

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки коментира отношенията между България и Северна Македония, в контекста на работата на специалната двустранна комисия, които трябва да разреши историческите спорове между двете страни, както и евентуалното приемане на съседката ни в ЕС.

Още по темата

Джамбазки каза, че трябва да поздравим македонският президент Пендаровки, за това че призна Гоце Делчев за българин, но и добави - "Гоце Делчев не се е борил за никаква независима Македония. По времето, когато живее Георги Николов Делчев, такова понятие - "независима Македония" няма."

По думите му, за Македония като самостоятелна държавна единица започва да се говори цели 30 години след смъртта на революционера и то в контекста на Комунистическия интернацинал и "в контекста на националното предателство на ръководителите на БКП".

По въпроса за членството на Македония в ЕС и НАТО, Джамбазки беше категоричен, че това трябва да стане само след като изпълнят определени условия.

"Когато престанат да изопачават, лъжат, злоупотребяват, крадат и фалшифицират българската история. Тогава би могло да се случи. Няма да позволим шега останали сърбомани в Белград, изпратени от Скопие, да злоупотребяват и да ни се качват на главата", обясни той пред "24 часа".

Ангел Джамбазки коментира и работата на бъдещият нов европейски парламент, от който ще бъде част от групата на Европейските консерватори и реформисти.

Според него, системата с водещи кандидати за председател на ЕК на големите партии е лъжа и няма шанс за споразумение.

"Опасността за европейския парламент и Европейската комисия сега е да има голяма коалиция между крайнолевите Зелени, които са марксисти и болшевики, социалистите и "Обнови Европа" - бившите либерали, които се срамуват от името си и се прекръстиха", изтъкна той.

Запитан дали България има шанс да излъчи свой кандидат (бел.ред. - в последни дни медийни публикации свързват шефът на Световната Банка - Кристалина Георгиева, с поста на председател на ЕК), евродепутатът каза:" Възможно е да се случи. Много е дразнещо, когато се фиксира, че за някой пост трябва да бъде избрана жена".

Джамбазки обяви и че ще поиска да участва в комисиите по транспорт, външни работи, правна комисия и култура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Нека отстояваме интересите си на реално ниво, с извеждане на Бг от дъното по всички показатели на ЕС. Станем ли силна държава, никой няма да се осмели да рови из костите на националните ни герои. Македония що не се драчи с Франция или Германия, или с Русия?! Никой не закача силните, всеки подритва слабия.
7
13
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ние самите.Кога ще излезем от фашисткото американско НАТО??? Кога???
6
5
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз не харесвам много хора,но когато се изкаже позиция защитаваща нац. интереси ,аз съм солидарен с нея. Не знам защо не коментирате казаното,а пишете само за да хулите този,който го е казал. Позицията на държавата по въпроса с нац. история и исторически личности трябва да бъде именно такава.В момента имаме вероятно последен шанс да отстояваме интересите си свързани с измислената Македония.
5
23
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя освен дрязги, друго работи ли?Омръзнаха ни "вятърните мелници" на Джамбазки!Тоя българин ли бил, оня маке ли бил, кой написал азбуката, тоя казал туй, оня казал онуй, ромите това, ромите онова... и заема медийното пространство.Постоянно вади скелети от килера. И симулира работене с приказки и гняв.
4
12
 
42
 
! Отговори
Гаманов преди 4 години
Оставете го човека бе,толкова може,толкова прави и това говори...
3
9
 
44
 
! Отговори
eho преди 4 години
артист от сериала ало-ало
2
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя освен детупат, друго бачкал ли е ?
1
26
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя пак писка, все едно са го стиснали по топките