ДПС ще бойкотира консултациите за партийните субсидии в НС

Карадайъ: Темата отклонява вниманието от истинските проблеми
9
ДПС ще бойкотира консултациите за партийните субсидии в НС
Архив: Булфото

ДПС ще бойкотира консултациите в парламента, на които ще бъде обсъдено намаляването на партийните субсидии.

Според лидера на партията Мустафа Карадайъ, след като срокът за предложения между първо и второ четете на Закона за бюджета, в който са поправките на правителството за орязването на парите за партиите от 11 лева на 1 лев на глас, е изтекъл, няма както да се осъжда.

"Това, което имахме да кажем, го казахме и чрез медиите, и чрез предложения между първо и второ четене, и на консултациите ни с ГЕРБ и БСП, независимо каква трайност имаха решенията след консултациите с ГЕРБ, с националистите няма какво да си говорим, предложението идва от МС, в което те участват“, коментира той. Карадайъ отсече, че депутатите от ДПС са били активни, когато правилата са позволявали това.

Още по темата

Волен иска нулева субсидия, ДПС ще се борят за 11-те лева за глас

Въпреки че отказа да посочи в какъв размер според разчетите на движението трябва да е субсидията, той настоя, че средствата трябва да са такива, че да могат политическите сили да финансират дейността си и кампаниите си.

"Ако няма да могат да финансират дейността си чрез субсидия от държавата, то тогава трябва да има отворен, прозрачен, ясен модел за финансиране на партиите и ние това сме предложили, а на срещата си с ГЕРБ те се съгласиха с нашата позиция, че с 1 лев субсидия партиите не могат да финансират дейността си", обясни Карадайъ.

Според него явно целта на отварянето на темата за партийните субсидии е да се отклони вниманието на хората от истинските проблеми, защото държавата върви по инерция, няма никаква посока на развитие, ние от ДПС имаме предложения за ускорено развитие на държавата.

А за надвзетите субсидии Карадайъ увери, че те ще бъдат върнати в държавната хазна в най-скоро време.

Юлиян Ангелов от ВМРО пък се противопостави на отворения модел на финансиране на партиите, предложен от ДПС.

Според него обаче субсидията не трябва да бъде орязвана драстично, защото това не били добре за партиите.

"Ние сме "за" намаляване на субсидиите, но не сме "за" това партиите да бъдат доведени до фалит и в зависимост от чужди субекти било то фирми или чужди държави", коментира той.
 


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ЗАБРЕАНА ЗА ТУРСКО-РОМСКИТЕ пЕЕВСКИ ПАРТИИ дпс И ГЕРБ
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
OMG ДПС ПРАВИ КОНСУЛТАЦИИ САМО С ГЕРБ В САРАИТЕ НА ДОГАН.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В тая партия използването на служебното положение е нормално и задължително. Това единственият начин да печелиш. Власта е над парите.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Д'вижение за П'рисвояване и С'аботаж.
3
1
 
19
 
! Отговори
бееее, преди 9 месеца
Мустафа Карадайъ да разкаже на народа за 4те къщи за "гости'' на родата му в с.Борино и хотела на майка му с които се облажи от еврофондовете.Все уредени му от зам.шефката на фонд Земеделие-Атидже Алиева-Вели.И за да и се отблагодари се отказа от евродепутатското си място за да отиде тя в Брюксел.
2
1
 
15
 
! Отговори
Мефистофел преди 9 месеца
Му-ха-ха, движение за перманентен сюргюн.!.
1
0
 
22
 
! Отговори
odpo преди 9 месеца
Тази противоконституционна партия/движение е време да бъде забранена!!!